Bahçeli’den sonra CHP’lilerden de Erdoğan’a destek

‘MHP Lideri Devlet Bahçeli’den sonra CHP’lilerden de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek’, bu söz bana ait değil.
Dün gerçekleşen CHP Kurultayında yeniden genel başkan seçilen Kemal Kılıçdaroğlu’nun ardından sokaktaki vatandaş kuruyordu bu cümleyi.
Daha önce Erdoğan ile girdiği bütün seçimleri kaybeden CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu yeniden bu partinin başına seçmek başka anlama gelmiyordu sokak nabzında.
Doğrusu sokak pek de haksız sayılmazdı.
Zira, dün gerçekleşen kurultay sonrası gördük ki, Kılıçdaroğlu’nun adaylığı yönünde imza veren 291 kurultay delegesi bile son anda fikir değişerek oylarını diğer aday Muharrem İnce’den yana kullanmışlar.
Kılıçdaroğlu’nun 790 oyuna karşılık, 447 delegenin oyunu alarak ikinci defa genel başkanlık seçimlerini kaybeden Muharrem İnce kurultay sonrası yaptığı açıklamada; ‘Mücadeleye devam’ diyerek bir anlamda heran olağanüstü kongre çağrısı yapabileceğini de ima etmiş oldu.
*
Muharrem İnce’nin kurultayda yaptığı konuşma sokakta heyecan yaratmıştı.
Parti tabanında heyecan yaratmıştı.
Evet belki İnce’nin de bazı eksiklikleri ve hataları vardı.
Ancak net olan birşey vardı ki o da Kılıçdaroğlu ile CHP’nin artık yüzde 51 olan Türkiye seçim barajını geçmek için pek umut vermiyordu.
*
Dün zaten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeniden CHP Genel Başkanı seçilen Kemal Kılıçdaroğlu'na bir telegraf göndererek kendisini tebrik etmişti.
Düşünsenize siz Fenerbahçe’siniz.
Galatasaray’ı her maç Kadıköy’de yeniyorsunuz.
İster misiniz stadyum veya rakip değişsin!
Ben şahsen istemem.
*
Bakın kimse kusura bakmasın ama şimdiden Erdoğan’a ve AK Parti’ye 2019 seçimleri hayırlı uğurlu olsun dememiz için fazla kahin olmamıza gerek yok sanırım.
Büyük bir ihtimal ile -ki aday olmayacağını kendisi açıkladı- Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adayı olmayacak.
Ve büyük bir ihtimalle CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı İlhan Kesici olacak.
İlhan Kesici belki Ekmeleddin İslamoğlu’ndan fazla oy alır ancak bu defa da MHP saf değiştiği için MHP’nin sağlayacağı oy kadar oy nereden alınacak.
Anlayacağımız 2019 genel seçimleri yerel seçimler kadar heyecan yaratmayacak.
Bir bakmışsınız seçimler 15 Temmuz 2018’de yapılmış ve böylece 2019 yerel seçimleri için de Erdoğan ve AK Parti ofsayttan muhalefete gol atmış.
Buna kim karar verecek derseniz?
Sahanın tek hakimi Cumhurbaşkanı Erdoğan.
İtirazı olan var mı?
Teşekkürler, konu kapanmıştır...

Ali Şeker PM’ye fazlasıyla yakışır
Neyse gelelim kurultayın ikinci günü olan Parti Meclisi ve MYK’nın belirlenmesine.
Bu yazı yazıldığı sırada, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkanlığa seçildiği CHP 36. Olağan Kurutay'ın 2'inci gününde Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyelerinin seçimi yapılıyordu.
Sizler yazıyı okuduğunuzda yeni PM ve MYK belli olsa da biz şimdiden bazı tesbitler yapalım.
Bin 266 delegenin oy kullanması beklenen seçimde PM üyeliği için 575, YDK üyeliği için ise 103 kişi başvuruda bulundu.
Yapılacak olan seçimde 52 PM üyesi doğrudan delegeler tarafından, 8 isim de Genel Başkan tarafından Bilim Yönetim ve Kültür Platformu (BYKP) üyeliği için gösterilecek ve doğrudan PM'ye girecek. 15 kişilik YDK üyelikleri için de oy kullanılacak. 60 kişilik Parti Meclisi için seçim yapılacak.
*
CHP bölgemiz milletvekili Dr Ali Şeker de 575 kişi arasında PM’ye aday olanlardan.
Dün sosyal medya hesaplarımdan şunu paylaştım; #chp #partimeclisi şayet beş kişiden oluşsaydı, @draliseker mutlaka bu beş kişiden birisi olmalı... Eminin @herkesicinCHP'nin duyarlı kurultay delegeleri en doğru kararı vereceklerdir
*
Bu düşünceme bütün kalbimle inanarak paylaştım.
Çünkü Ali Şeker’i çok iyi tanıyorum.
Onun karşılıksız vatan sevgisini, ülke sevgisini, bayrak sevgisini, insan sevgisini, doğa, hayvan sevgisini çok iyi bilenlerdenim.
Daha özgür, daha barışçıl, daha demokrat, daha adil bir Türkiye, bir Cumhuriyet Halk Partisi, bir devlet yönetimi arzusunu da iyi bilenlerdenim.
Bu isteklerini ve arzularını gerçekleştirmek, daha geniş kitlelere yaymak ve uygulamak için elinde bulunan istanbul Milletvekilliği gücüne CHP PM üyeliği veya MYK üyeliği de eklenirse, emin olun bu durumdan -Ali Şeker’den daha fazla - partili partisiz birçok yurttaş faydalanacaktır.
Ali Şeker adı anahtar listede olmasa da bu listeyi delerek PM’ye geçeceğinden eminim…
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Mert Arşivi