Bakırköy Belediye Meclisi'nde 'sözde Cumhurbaşkanı' polemiği... CHP'den AK Parti'ye sert cevap

Bakırköy Belediye Meclisi'nde 'sözde Cumhurbaşkanı' polemiği... CHP'den AK Parti'ye sert cevap
Bakırköy Belediye Meclisi'nin Şubat ayı oturumunda AKP ile CHP arasında 'sözde Cumhurbaşkanı polemiği yaşandı. AKP'lilerin sözlerine CHP'li Meclis Üyesi Av. Cem Özbey cevap verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı "Sözde cumhurbaşkanı" diye nitelendirmesi, siyasette gerilim konusu olmuştu. Bu gerilim, Bakırköy Belediyesi'nde de kendini gösterdi. AKP'li üyelerin meclis kürsüsünden kınadıkları nitelemeyi örnekler vererek açıklayan CHP Bakırköy Belediye Meclis Üyesi AvCem Özbey, sert konuştu.

AKP'li üyelerin belediye meclisinde ülke sorunlarını değil, yerel sorunları tartışmak konusunda talepte bulunduklarını belirten CHP'li Özbey, "AKP grubu sürekli olarak ülkenin genel siyasetine ilişkin olarak Bakırköy Belediye Meclisinde konuşma yapılmaması talebinde bulundu ama ne hikmetse bugün ülkenin genel siyasetine ilişkin konuştular" dedi.

ANAYASA 'CUMHURBAŞKANI TARAFSIZ OLMALI' DİYOR

Kılıçdaroğlu ile Erdoğan arasında yaşanan gerilime de değinen CHP Bakırköy Belediye Meclis Üyesi Cem Özbey, millet iradesinden bahsedenlerin, aslında bu iradeyle çeliştiklerini söyledi. Özbey, sözlerini şöyle sürdürdü; "Sözde Cumhurbaşkanı polemiğine ilişkin şunu söylemek istiyorum; Anayasamızda Cumhurbaşkanı'nın tarafsız olması gerektiği söylenmiştir. 

MEVCUT CUMHURBAŞKANI AKP'NİN NEFERİDİR

Mevcut duruma baktığımız zaman Cumhurbaşkanı Adalet ve Kalkınma Partisi'nin genel başkanıdır, neferidir. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin neferi olan Cumhurbaşkanı'nın tarafsız olacağı düşünülebilir mi? 'Sözde Cumhurbaşkanı'ndan kastı, tarafsızlığın ihlal edilmiş olmasıdır. Bunun millet iradesiyle ilgisi, alakası yoktur. 

'MİLLET İRADESİ' DİYENLER, KAYYUM ATAYARAK O İRADEYLE ÇELİŞİYORLAR

CHP'nin eleştirisi millet iradesine saygısızlık değil, Anayasaya, yasalara aykırılığa dikkat çekmektir. Millet iradesine saygısı olanların seçim barajında ısrar etmeleri düşünübilir mi? Millet iradesinden bahseden Adalet ve Kalkınma Partisi'nin belediyelere kayyum ataması, millet iradesi ile çelişkili değil midir? Sivil toplum kuruluşlarına kayyum atanması, üniversitelere kayyum rektör atanması millet iradesiyle nasıl bağdaşmaktadır?"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.