Bakış açısı

Orta Asya'da yaşayan atalarımız kuraklık yüzünden doğup büyüdükleri toprakları terk ederler.

Yaradan bizlere iki Mustafa göndermiş Muhammed Mustafa Allaha kul olmayı öğretmek, için Kemal Mustafa'yı kula kul olmamayı öğretsin diye.

Nehir kenarında abdest alan birini gören peygamber efendimiz israftan kaçının, nehir kenarında da evet.

Namık Kemal e sorarlar medeniyet nedir su ve sabun der. Mustafa Kemal’e sorarlar medeniyet nedir alçak olmayan der.

Dünyanın başına bela olan çağın hastalığı korona, öncelikli korunma maske, mesafe ve temizlik.

Atalarımız önce ne yapacaklarına niyet etmişler sonra abdest almışlar bizim atamız temizliği en başa koymuş sonra son elçi güzel ahlakı müjdelemek için gönderilmiş.

Şanslıyız bizim atamız bundan yaklaşık bin yüz yıl önce son dini son peygamberi ve onun emirlerini kabul edip uygulamışlar.

Kuranı Kerim bizim kitabımız oku yaradanın adıyla oku o bizi asılı duran bir sudan bir kan pıhtısından yarattı, odur bize kalemle yazmayı öğretti, odur bize hem yazmayı hem okumayı öğretti. Gördünüz mü şu kuluna söz söyleyeni ya o dosdoğru namazını kılıyorsa o zaman çağırın yandaşlarınızı bizde çağıracağız zebanileri tutacağız perçeminden sürteceğiz yere taki Allaha yalvarana kadar.

Yıldırım buluta rehberlik etmez ağla emri verir. Yere düşen kar yâda yağmur havada birbirine değmez. Isınan hava ile buhar olarak tekrar göğe yükselir. Trafik böyle devam eder.

Şehitler hakkın rahmetine ererler göğe çıkarlar bir daha yere inmezler, oysa suyun trafiği yerden göğe gökten yere davam eder gider şehitlerin borcu evli ise eşine olurmuş, nikâhta seni boşarsam (mihri muaccel) şu kadar akçe yâda altın vericem.

Selçuklu zamanında askerler arkadaşları şehit olursa onun eşine nikâhta verdiği sözü yerine getirmek için şehit arkadaşlarının kendine özel ne kadar eşyası varsa (tabaka, ayna, tarak, cüzdan sigara ağızlığını) bunları tek tek ihale yolu ile paraya dönüştürürler, bu ihaleye katılmak katılanları çok mutlu eder. Elde edilen parayı nikâhta eşine verdiği mihri muacceli öderler para artarsa artan parayı ailesine verirlermiş.

Akşamları ben büyük yayın organıyım diyen görsel medya hukukçuları gazetecileri topluyorlar o bunu dedi bu bunu dedi.

Seçim ne zaman olur ben senden daha milliyetçiyim birbirlerine ağza alınmayacak sözler. Şahsen ben uygunsuz söz sarf eden kişilerin abdest alırken ağızlarını yıkamayı unuttular diye düşünmekten kendimi alamıyorum

1990 dan dan önce biz en büyük banknot parayı gelin damat başına takamıyorduk şimdi en büyüğünden dört tane takman gerekiyor. Çeyrek altın yedi yüz elli lira

Arkadaşı arkadaşına ben sana bir şey söyleyicim, arkadaşı dur bu anlatacağının bana faydası var mı yok sana yok o zaman boşver anlatma.

Günümüzde neredeyse ülkemizin her tarafında kuraklıktan bahsediliyor, göletler barajlar % 40 seviyesine son yağan yağmur ve karla oluştu.

Yaklaşık bir ay kadar önce hava durumunu dinleyen alay konusu olan yağmur duasına çıktılar. Ben duymadım duyan varsa söylesin ben inanırım.

Dört büyük meleğimiz var olduğu biliniyor ve inanılıyor Cebrail, Azrail, Mikail ve İsrafil ön harflerini yazar yukarıdan aşağıya okursan karşına Cami çıkar.

Dört meleğin ayrı görev dağılımı var Mikail rüzgârları estiren yağmurları yağdıran olarak bilinmektedir. Yağmur duasını yapan okuyan dinleyen birilerinden Mikail Aleyhisselam dan hayır duamızı eksik etmeyelim estirsin rüzgarları yağdırsın yağmurları diye dua ettiğini duydunuz mu.

Yağmur duasından dönenler Bektaşi babasına rastlarlar hayrola nereden geliyorsunuz, yağmur duasından. Bana söyleseydiniz nasıl olacak verin bana bir testi su verirler çıkarır sırtından gömleğini ıslatır.

Gömleği kurusun diye bir ağaca asınca başlar yağmur yağmaya erenler nasıl oldu bu iş anlayamadık deyince aramız çok iyi değil gömleğim kurumasın diye yağmuru gönderdi.

Ben Tekirdağ İline bağlı Malkara ilçesindenim gölet ve baraj sayılarını tam olarak bilmiyorum ancak bildiğim bu sulama gölet ve barajlarında neredeyse yok denecek kadar kapalı sistem yok.

Alkol tedavisi gören birine kimi seviyorsun sorusuna kendimi seviyorum diyene kadar tedaviye devam ediliyor.

Kim’ ki benden milliyetçi kim’ ki benden vatansever Devlet Su İşleri, Toprak su ve Büyükşehir Belediye Başkanları Meclis üyeleri bulundukları yörede su toplama havzalarının kapalı sisteme geçmek için akıl yoruyor bütçe, plan ve proje oluşturuyor işte onlar benim önümdedir.

Barajların kanalı varsa sulama: açık, salma, yağmurlama ve damlama olarak yapılıyor. Salma su dekara 125 ton yağmurlama 25 ton damlama 7 ton.

Tarlalarımızdan yılda iki kez ürün almak istiyorsak toprağımızı arttıramayacağımıza göre mutlaka kapalı sisteme geçmek zorundayız.

Ülkemizde köprüler yollar tüneller yap işlet devret sistemiyle yapılıyorsa neden barajlarımıza kapalı sistem bu yolla yapılmıyor.

Su akar Türk bakar sözünü çürütelim damlama sulamaya geçmek için olanca aklımızı ve sermayemizi kullanalım.           

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Celal Bilgen Arşivi