Baksak ne olacak bakmasak ne olacak?

Adeta savaştan çıkmış bir ruh halinde olduğumuz kesin. Günlerce süren mitingleri sanki ben yapmışım. Anlayın yani; o kadar yorgunum. Eminim birçok insan da böyle hissediyor. Bir bavul kitapla beraber, haberlere bakmamak, siyaset söylemlerini dinlememek üzere kendimi yollara atma sebebim de bu. Ancak, olana bitene kayıtsız kalıp, rahatlama aşamasına henüz geçmeye başladım.   
Gerçi artık baksak ne olacak, bakmasak ne olacak! Bu yoğurdu sarımlasaktamı saklasak gibi oldu bu cümle de… Ben de şimdi kendi kendime düşündüm, sarımsak ne alaka? (Sarımsakçı geçiyor sokaktan ordan çağırışım yaptı. Aşagıda yazacağım.)
***
Seçim bitti ve sonuçlar açıklandı, havai fişeklerle ve uluorta parklarda sıkılan silahlarla da kutlamalar yapıldı. Ancak, bir suskunluk çöktü üstümüze. Yeni sistem dedikleri nasıl birşeydi, bundan sonra nasıl yönetilecektik, hepimiz merak içindeydik. Bu nedenle de epeyce bir bekleyip, bakındık. Yeni kabine açıklandı, kadrolar belli oldu. Benim ilk baktığım isim, Milli Eğitim Bakanı’nın kim olduğuydu. En sık değindiğim konulardan biri eğitim. Son seçimlerde oyunu doğru kullanamayan vatandaş sayısı bile, 1 milyon 53 bin olarak açıklandı. Ayrıca, Nuray Tarhan’ın haberinde yer aldığı üzere; Ipsos MORI’nin 2017 yılı cehalet endeksine göre Türkiye 9. Sırada yer almış. Araştırma konusu ise, ülkedeki olaylarla ilgili bilgi sahibi olmaya yönelik… 1.sırada Güney Afrika var, 38. ve son sırada ise İsveç.
Umarım bundan sonra eğitim alanında güzel adımlar atılır. Bilgili, duyarlı, okuyan, araştıran ve sorgulamayı bilen bir nesil toplumda yerini alır. Bu tür sıralamalarda en berbat durumda olmak çok üzücü. 
***
Bildiğiniz gibi, ülkemizin halledilmesi gereken birçok sorunu sor. Turizmden tutun, tarıma kadar… En büyük derdimiz ise enflasyon. Daha kadrolar yeni kurulduğundan henüz ne kararlar alınacağını ve sorunların nasıl hallolacağını bilemiyoruz. Bu yönetim şeklinin nasıl olduğu konusunda şimdilik anladığımız, KHK’lar(Kanun Hükmünde Kararname) ile yönetileceğimiz. Ve hergün KHK’lar açıklanmaya başladı. İlk icraatlardan biri, Dolmabahçe, Beylerbeyi sarayı, Küçüksu, Ihlamur, Beykoz, Yıldız, Florya Atatürk Köşkü vs.. gibi, 2 saray, 6 kasır, 3 köşk artık Cumhurbaşkanlığına bağlandı. Yeni kabinede görev alacak bakanların maaşları tespit edildi. Yine KHK ile, Başkan ve kurul üyelerini Cumhurbaşkanının atayacağı, Nükleer Düzenleme Kurumu         kuruldu…
***
Bu arada ben siyasetle ilgilenmeyeceğim şu sıralar dedim ama sokaktan seyyar satıcı geçiyor bağıra bağıra; “Kastamonu Taş Köprü sarımsak geldi, kilosu 10 lira…” Hay allah ne olacak bu enflasyon canavarı? Neyse ben bırakayım düşünmeyi, Rakı-Balık-Ayvalik diyeyim… Dedim de, gelen zamlarla birlikte üç dubleden ikisinin vergiye gittiğini düşününce yine kederlendim.
***
Ülkemize yeni sistem ve kabinesi hayırlı olsun. Bu seçim sonrası şöyle bir tesellimiz de var bu defa. Hiç kimse “enkaz devraldık” diyemeyecek en azından. 
Ya, ben aslında bugün başka şeyler yazacaktım nerden geldim ki buralara? O zaman keyifli yazıları sonraya bırakayım, şimdilik hoş kalın, 
Sevgiyle kalın

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sevim Güney Arşivi