Bahçeşehir fark yaratmayı başardı

Bahçeşehir fark yaratmayı başardı
Bahçeşehir Koleji Türkiye genelindeki 16’ncı Fen ve Teknoloji Lisesi’ni Ordu’da açacağını duyurdu. İHA derslerinin verileceği model havacılık sınıfında, drone eğitim laboratuvarı ve robotik atölyelerinin de yer alacağı belirtildi

Bahçeşehir Koleji tarafından 2006 yılında kurulan ve Türkiye’de STEM eğitimi verilen ilk lise olma özelliği taşıyan Fen ve Teknoloji Liseleri’nin yaygınlaşmaya devam edeceği bildirildi. Bahçeşehir Koleji, İstanbul Bahçeşehir, Nakkaştepe 50. Yıl, Atakent TEMA, İzmir 50. Yıl, Ankara 50. Yıl, Trabzon, Eskişehir, Antalya Konyaaltı, Gaziantep, Hatay, Diyarbakır, Samsun, Darıca, Manisa ve Edirne’de olmak üzere 15 kampüsü bulunan Fen ve Teknoloji Liseleri’nin sayısı, Ordu Giresun Enver Yücel kampüsü ile 16’ya ulaştığı kaydedildi.

Kabul gören bir gelenek

Konuya ilişkin Bahçeşehir Koleji’nden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liseleri çok yönlü eğitim anlayışı ve proje odaklı yapısı ile öğrencilerine henüz lisedeyken pek çok çalışmaya katılma olanağı sunuyor. Öğrenciler katıldıkları projelerle hazırladıkları portfolyolarını dünyanın en prestijli üniversitelerine sunuyorlar. Yurt dışı üniversiteleri hedefleyen öğrenciler, lisenin ilk yılından itibaren uygulanan etkin yönlendirmelerle, süreci başarıyla tamamlıyor. Dünyanın saygın üniversiteleri her yıl dünyanın dört bir yanından binlerce aday başvurusu alıyor. Öğrenim görmeye veya burslu öğrenim görmeye hak kazanacak adayları zorlu bir eleme süreci bekliyor. Öğrencilerin yalnızca akademik başarılarının yeterli olmadığı bu süreçte adaylar; ortaöğretimleri boyunca katıldıkları projeler, gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk projeleri ve kişisel yetenekleriyle ilgili değerlendirmelere de tabi tutuluyorlar.”

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.