Barış Yarkadaş

Barış Yarkadaş

Bayramda bir aileyi sevindirin

KoronaVirüs belasının dünyaya musallat olmasının ardından patlayan ekonomik kriz ve bunun tetiklediği eşitsizlik artık gün gibi ortada... 

Öyle ki; dünyanın birçok ülkesi, henüz tek doz aşı bile alabilmiş değil. Üstelik ne zaman alacakları ya da alıp alamayacakları da bilinmiyor. Aşı üreticisi hiçbir firma ise patentini kimseyle paylaşmıyor. Hergün binlerce insan aşı olamadığı için ölürken, onlar karlarına kar katmaya devam ediyor. Kapitalizm, en vahşi haliyle dişlerini bedenimize geçiriyor. 

DAYANIŞMA

İşte böyle bir cangılda, solun dünyaya hakim kılmaya çalıştığı değerlerin başında gelen "dayanışma" ilkesi daha bir anlamlı hale geliyor. 

Niyetim, Ramazan Bayramı'nın ilk günü sizi teorik tartışmalara boğmak değil kuşkusuz... Sözü dayanışmaya getirmemin sebebi, İBB Sözcüsü Murat Ongun'un dün twitterda yaptığı bir 'paylaşım.'

ÖNEMLİ BİR KAMPANYA

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun çalışma arkadaşı Murat Ongun, benim de başta KRT TV ile TV 100'de sık sık çağrı yaparak yurttaşlarımızı katılmaya teşvik ettiğim "Askıda Fatura" kampanyasının son durumuna ilişkin bilgi vermiş. 

Ongun, twitinde şu ifadeyi kullanmış: 

"50 milyon lirasını, İstanbul’daki ihtiyaç sahipleriyle dayanışmaya harcayan yüz binlerce hayırsevere şükranlar...

Askıda Fatura, sizi gerçek ihtiyaç sahipleriyle buluşturan doğru adrestir. Gönül rahatlığıyla mutluluk dağıtmaya devam edebilirsiniz. askidafatura.ibb.gov.tr "

Görüldüğü üzere, İstanbullular salgının vurduğu komşularının suyunun kesilmesine ya da çocuklarının sütsüz kalmasına duyarsız davranmamış. Yüzbinlerce hemşehrimiz, Askıda Fatura uygulamasına girerek bir komşusunun borcunu ödemiş...

AKP iktidarının koronvirüs salgını karşısında yapması gerekeni, aslında yurttaşlar yerine getirmiş. 

HAYDİ!

Yazının başlığını bu yüzden "Bayramda bir aileyi sevindirin" koydum. 


Bu yazıyı okuduktan sonra siz de Askıda Fatura uygulamasını kullanarak bir aileye destek verebilirsiniz. Böylesi zor zamanları atlatabilmenin en güzel yolu dayanışmadır ve dayanışmanın yaşattığı o eşsiz duygudur. 

Bayramınız kutlu olsun...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Barış Yarkadaş Arşivi