Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

Ben de olsam aynını yaparım!

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara “yeniden aday olacağını” ilk kez Damga’ya açıkladı. İki dönem belediye başkanlığı yapan, iki seçimde de rekor seviyede bir oy ile belediye başkanı seçilen Kara’nın aday olmak en doğal hakkı. Bu arada en çok merak edilen sağlık sorunuyla ilgili de önemli bilgiler verdi. Sağlık sorunlarının kendisini adaylıktan alıkoymayacağını Damga vasıtasıyla Çatalca halkına duyurdu. 
Gelelim ikinci meseleye… 
Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara bir ekip değişikliğinden söz ediyor. Bunu ben de, Çatalca halkı da en içten şekilde arzu ediyoruz. Ekibi ile ilgili sıkıntılara kulak tıkamayacağını alenen ilan etti dün. 
Yeni bir yönetim anlayışı getireceğinin sinyalini falan vermedi he! Bariz dedi ki “Çatalca’ya kadın eli değecek!” Temizlik işlerini de, Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğünü de bayan başkan yardımcısına bağlayacağını ifade etti. 
Peki kim bu belediye başkan yardımcısı? Ben az çok tahmin ediyorum. Başkan Cem Kara’yı en iyi tanıyan isimler içerisinde yer alan birisi olarak söylüyorum. Şu an ki meclis üyeleri içerisinden bu vasfa sahip kimse yok. Mevcut meclis üyesi adayları içerisinde de yok. Ben şahsen pek ihtimal vermiyorum. Fermuar sistemi ya da başkanın belirleyeceği isimler arasında olacak gibi görünüyor o kişi… Hayırlısı ne diyelim.
Ben olsam… 
Ben eğer ki bugün Cem Kara olsam ne yapardım? Kendi kendime soruyorum şu an. Sesli düşünmek gerekiyor çünkü artık. 
Bugün ben belediye başkanı olsam ve yarın için seçime gidecek birisi olsam;
1- Ekip içerisinde halkla bütünleşemeyen kim varsa, hepsine teşekkür eder, bundan sonra kendisi ile yollarımı ayırdığımı, daha bugünden, seçimden sonrasını beklemeden ifade ederdim.
2- Yeniden, yeni bir kadro düşünmüş olsam, halkın karşısına daha şimdiden o kadro ile çıkar, halktan gelen tepkiler sebebi ile yollarımı ayıracağım kişileri yanıma bile yaklaştırmazdım. 
3- Çatalca’da mevcut ne kadar halkın içerisinde ve halk ile bütünleşmiş kişiler var ise onları yanıma çekmeye çalışır, halkın gücünü arkama almaya çalışırdım. 
4- Geçmiş dönemde belediye başkanlığı ya da başkan yardımcılığı tecrübesi olan kişi var ise hepsine öncelikle bu ilçeyi daha iyi yönetebilmek adına “Yanımda olun” çağrısı ile teklifte bulunur, ilçeyi daha profesyonelce yönetmek için yeni bir yo çizerdim.
5- Yalaka ile yağdanlıkları etrafımdan uzaklaştırmak için bahane aramaz “Hadi gülüm, sana güle güle, bu seçim hiçbir seçime benzemeyecek” der yollarımı komple ayırırdım. 
6- Bu seçimin hiçbir seçime benzemeyeceğini çok iyi bilir, projelerimi ve yaptıklarımı çok iyi anlatabilecek çok profesyonel bir kadro ile adaylık belirlenene kadar ki süreci rahat         atlatırdım. 
Ben olsam böyle yapardım. Başkan Cem Kara’nın şu anki düşüncelerine bakınca gördüğüm tek bir şey var. “Cem Kara” adaylık garantisini almış ve seçimlere kanalize olmuş bir ekip çalışmasına soyunmuş.
Siyasette bir saniye bile önemli. Her an her şey olabilir. Lakin geçtiğimiz seçimlerde de sezinlediğimiz ve sizlere aktardığımız her şey bugün birer gerçek olarak karşımızda. 
Bir kere daha söylüyorum. Başkan Cem Kara ekibinde değişiklik yapmaz ise ve dediği gibi yeni bir yönetim anlayışını bu belediyeye getireceğini halkın önüne koymaz ise ne kadar sevilirse sevilsin, bu seçim asla çantada keklik olmaz.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi