Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

Ben demedim mi size ?

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara dün CHP'den Adaylığının tanıtım toplantısında AK Parti Çatalca Belediye Başkan Adayı Mesut Üner'in kendi evine ve akrabalarının evine oy taşıması ile ilgili, ilk defa ama he! İlk defa kendisinin bu kadar sert ifadeler kurduğunu söyleyebilirim, şu kelimelerle;
"Bu Büyük Bir Terbiyesizliktir, bu Çatalca Halkına Yapılan Büyük Bir İhanettir" dedi.
Ve seçimin startı bu kelimeler ile, cümleler ile verildi. Ben demiştim değil mi?
Aslında şöyle bir şey var ki CHP'li seçmenlerin sokakta kendisini çevirip bu cümleleri Mesut Üner'e sarf etmesi ancak skandal olur! Ki ben bunların yaşanacağını da düşünüyorum.
Meclis Sıralamaları!
AK Parti ile başlayayım. Çünkü onların adayı daha önceden belli oldu.
Mesut Üner'in teklif götürdüğü isimlerin başında Hüseyin Aydın geliyor. Lakin Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ile bu ikilinin geçtiğimiz gün Çakıl Mahallesindeki diyalogları bir hayli gündeme oturdu.
Başkan Cem Kara bir nevi " Benden ekmek yedin, yaptığın bu mu?" demeye getirdi.
Ulusal Egemenlik Parkına yaptıklarını hesaba kadar ise Hüseyin Aydın'a söyledikleri ile ilgili Başkan Cem Kara'nın kafasından geçenlerini hakikaten merak ediyorum.
Lokman Naroğlu da Üner'İn teklif götürdüğü isimlerden bir tanesi... Kolcuoğulları ile olan akrabalığı ve ortaklığı düşünülerek te götürülen bir teklif olduğu kanaatindeyim. Ancak Kolcuoğlu isimlerinin kesinlikle CHP'den bir başka kanada ki hele hele AK Parti'ye oy atacaklarına inanmak mümkün değil... "Boğaz Köprüsünden kendilerini atacak" deseler inanırım da bu sözlere inanmam. Ama Lokman Naroğlu'nun da sevilirliğini yabana atmamak lazım.
Halit Aksoy... Bu isme de Mesut Üner'in teklif götürdüğünü biliyoruz. Siyasi arenada bir dönem gördüğümüz bir isim. Sırasal anlamda hiç kendisine dert edinmeyecek bir kişi.
Hasan Gökçe... Geçtiğimiz dönemden tekrar meclis üyesi olabilecek, belki de tek kişi...
Ahmet Rasim Yücel... Belediye Başkanı olmak için bu ilçede en büyük savaşı vermiş kişilerden bir tanesi. Ancak ne kadar acıdır ki, bugün belediye meclis üyesi olmak için, siyaset sahnesinden silinmemek için, Mesut Üner'e neredeyse tabiri caiz mi bilmem, imamlara yada ilahiyatçılara sormak lazım, neredeyse bir bit kadar yakın dolaşması, kendisinin de listede olacağının işareti...
Savaş Barutçu...
Bir Belediye Başkan Adayı düşünün, olmadı, bir daha ki dönem meclis üyesi! Saçmalığın daniskası değil de nedir! Savaş Barutçu bu noktada kendisine bunu yakıştırabiliyor ise, ona da diyecek söz yok!
Anlayacağınız, siyasi itibar, siyasi etiklik, siyasi karakter bir nevi sıfırın altına düşmüş durumda!
Gelelim CHP'ye!
5 Yıl önce sen bir adama çakacaksın " Parti Haini" damgası vuracaksın. Aradan 5 yıl geçecek, kendisini meclis listesine koymaya çalışacaksın. Yahu siz kafayı mı yediniz? 
Diğer tarafta AK parti'ye hala üyeliği görünen meclis üyesi aday adayınız var! Bunu ne yapacaksınız?
En yakın direk temasları AK Parti ile olan bu adam ile siz halkın karşısına çıktığınız zaman bu millet size gülmeyecek mi?
Ve Taşıma Oy Konusu!
Çatalca'da 3000'İn üzerinde taşıma oy olduğunu artık sağır sultan bile biliyor. Herkes duydu, herkes okudu...
Ben hala söylüyorum...
Bu ilçede benim kullanacağım oy ile, yol inşaatında çalışan ve bu ilçede hiç bir zaman oturmayacak olan kişinin belediye başkan adayına kullanacağı oy bir değil arkadaşlar.
Benim kullandığım oy, siyasi ahlaka, etikliğe, her şeye uygun oy! Ancak bu taşıma seçmenlerin benim muhtarıma, benim belediye meclis üyeme, benim belediye başkanıma kullanacağı oyun sebebi olanları bu ilçede, huzurlarınızda     siyaseten AHLAKSIZ ilan ediyorum. Kimin parmağı ve eli var ise, hepsi üstüne alınsın.
Adli Makamlar da orada! Kim ki bu yazıyı üstüne alınıyor ise, bu ilçenin siyasi iradesinin ırzına o geçmiştir demektir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi