Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

Benim Çatalca'm bu!

Çatalca'da 2020'nin Mart ayından bu yana yaşanan kısıtlamalar sebebi ile zor durumda olan vatandaşlarımıza yönelik şu ana kadar yapılanlara bakıyorum da...

Ramazan ayında yaptığımız erzak kampanyasında yüzlerce erzak dağıtımını, geçtiğimiz aylarda gerçekleştirdiğimiz erzak kolisi kampanyamızda 2 bine yakın erzak dağıtımı, bin adet polar mont dağıtımı ve en son özellikle pandemi yasakları çerçevesinde kapalı olan kahvehane, lokanta, restaurant gibi işletmelerde çalışan ama bugün çalışamayan vatandaşlarımıza yönelik olarak 200 Kilo Kıyma, 1 ton sebze, 2 ton meyve, 800 adet 5 Litre su, 1000 adet ekmek, 4 adet küçük baş kurbandan oluşan kampanyayı da dün tamamladık. Bu kampanyalar Damga Gazetesi Çatalca Koordinatörlüğü olarak ben ve ekibimin bizzat başlatmış olduğu ve halkımızın da gönüllü olarak iştirakte bulunduğu kampanyalardır.

Hele ki son kampanyamızda özellikle araç ve şoför (Elleri ile tek tek dağıtıma katılan) desteği ve her zaman ki gibi manevi desteği ile bizlere katkıda bulunan başta Belediye Başkanı Mesut Üner'e huzurlarınızda bir defa daha teşekkür etmek boynumun borcu. Ve yine manevi desteği ve bu dağıtım ekiplerimizin izinleri konusundaki desteği sebebi ile İlçe Kaymakamımız Erdoğan Turan Ermiş'e de teşekkür etmek istiyorum. Ekibimiz dağıtımda iken bizzat katılıp onlara tatlı ikramında bulunup, onlara tek tek teşekkür ettiler.


çatalca

Ekip demişken, bu ekip ilçemizin gençlerinden, benim gibi orta yaşlılarından oluşan ekip. Her gün başka başka simalar katıldılar. Hepsine çok çok teşekkür ediyorum.

Çatalca Gençlik Merkezi Mensubu gençlerimizin de hakkı ödenmez. Onlardan da Allah razı olsun. Ve Muhtarlarımız, 39 mahallemizin muhtarları... Kapı kapı bu erzakların dağıtımında çok çok emekleri var.

Ve en önemlisi, başlatmış olduğum bu kampanyaya " Benimde Çorbada Tuzum Olsun" diyerek katılım sağlayan dostlarım, esnaflarım ve iş adamlarım! Her birisine rabbim misli ile karşılığını versin. 

Biz tek değiliz!

Çatalca'da yardımlar konusunda çok şükür o kadar kendi kendisine yeten bir ilçeyiz ki, Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner'İn bizzat talimatları doğrultusunda; 10 binlerce erzak kolisi, binlerce ton kömür, binlerce ekmek, ilçemizdeki çocuklar için binlerce mont, bot, pantolon, yüzlerce yeni doğan bebeklere mama, bez gibi... O kadar çok dağıtım yaptılar ki! Hele pandeminin ilk dönemlerinde dezenfektan ve maske! Kimsenin hani parası ile bile bulamadığı zamanda! 

Ve İlçe Sosyal Yardımlaşma Vakfımız!

Bir yıl içerisinde 17 Milyon 500 Bin TL'ye yakın nakdi ve ayni yardımların tamamının tutarında vatandaşımıza desteklerde bulunulmuş.

Ve siyasi partilerimiz!

AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Partinin ilçemizdeki vatandaşlara yönelik yardımlaşma noktasındaki çalışmalarına hepimiz şahidiz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin de sosyal yardımlaşmalarından ilçemiz nasibini alıyor. Yani bu ilçede öylesine bir yardımlaşma akışı söz konusu ki! Bunun tartışılması bile bence saçma olur.

En son ilçe kaymakamımız Erdoğan Turan Ermiş, Mart ve Nisan Aylarında alacağı maaşları özellikle pandemi zamanında kapalı olan esnafların çalışanlarına ve ailelerine aktarılması için Sosyal Yardımlaşma Vakfına bağışladı. Bence ayakta alkışlanacak bir hareketti ve ben bu hareketin devamını ilçemizde görev yapan diğer daire müdürlerinden de bekliyorum. Ve buradan bir defa daha haykırmak istiyorum. Biz Çatalca olarak hakikaten kendi yağımızda çok ta iyi bir şekilde kavruluruz. Çünkü biz Çatalca olarak, yine tüm Çatalca'ya yeteriz! 

İşsizlik ve Çatalca!

İşten çıkarılma diye bir şey yok şu an için yasal anlamda! ama çalıştığı halde işsiz kalan o kadar çok kardeşimiz, arkadaşımız ve vatandaşımız olmuş ki... Bunu mahalle mahalle gezince, yerinde ve bizzat vatandaşımızın kendisinden dinleyerek öğrenebiliyoruz. İşsizlik- İş ihtiyacı gibi konularda da çok yakında bir çalışmam olacak. Ve ben inanıyorum ki İş veren ile iş arayanı buluşturacağımız bir platformu meydana getirmek bizler için çok ta zor olmayacaktır. 

Köy yolları...

Akalan ve Subaşı arasındaki yolu konuşmak ve dile getirmek gerekiyor. En son yama çalışması Karayolları Ekipleri tarafından yapılmıştı ve şu an inanın her an kazaya sebebiyet verebilecek bir hal aldı. Müthiş şikayetler alıyorum. Gelen mesajları burada yayınlamaya kalksam, herhalde 5 günlük köşe yazısı kadar bi yer kaplar. Kestanelik- Karacaköy arasındaki yol, Başakköy- Çİftlikköy arasındaki yol, Yalıköy Yoluna hele ne söylesem az. Karayolları ve İBB acil bir şekilde tüm bu yollarda çalışma yapmalı.

Diğer yandan mahallelerin sokak araları. Tam bir felaket. Her mahallede hem de. Yolu çok düzgün, hatta yolu düzgün diyebileceğim hiçbir yer kalmamış. Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner'i bu anlamda uyarmanın bir gereksinim olduğunu düşünüyorum. En acil işlerden bir tanesi tüm mahallelerdeki ara sokaklar! Tamamen artık kanaat getirdim. 

Çatalca Belediyesi Basın Birimi!

Basın Bürosu! Nedir? Belediye Başkanının Haberlerini kendileri yapıp dağıtan bir birim mi? Yoksa, hele ki halk ile olacak olan bir toplantıyı gazetecilere bildirip, mevut toplantının tüm gazetelerde haber olmasını sağlaması gereken bir birim midir? Bu sıralar Çatalca Belediyesi Basın Birimi ne yazık ki gazetecilerin sabrını imtihan ediyor? Yahu gazeteci o toplantıya gelecek! Orada ki yaşananları, oradaki duyguları, oradaki havayı teneffüs edecek ki, her bir gazetede aynı haber çıkmasın. Bugün için Çatalca Belediye Başkanının tüm gazetelerde aynı gün çıkan haberlerine bakıyorsun aynı cümleler, aynı ağızdan çıkmış konuşmalar gibi. Haberlerde ruh yok! Yazan tek kalem çünkü. Diyeceğim ki "Mesut Üner mi gazetecileri istemiyor acaba" Allah'tan ki kendisini bu ilçede ki herkesten çok daha iyi tanıyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi