Beş yılda çöpe sadece 90 milyon fazla ödemişler!

Avcılar Belediyesi, Turan Hançerli, Handan Toprak Benli, Burçin Baykal ve Zafer Polat...

Hala da utanmadan arz-ı endam etmeye devam ediyorlar. Kimileri de yüzleri kızarmadan hakkımızda konuşmaya çalışıyorlar. Onlara şunu söyleyelim. Çoğunuzun “Cemâziyelevvelini bilirim." Onun içindir ki, haddinizi bilin derim.

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, Cumartesi günü bir sabah kahvaltısında 10 Ocak Gazeteciler Günü bölgede ki gazetecilerle biraraya geldi.

Kendisine sorular sorduk. Ve Hançerli sorularımıza yanıtlar verdi.

Beş yıl boyunca yazdığımız çöp ihalesindeki haklılığımızı mahkemeler ortaya koyarken, Hançerli'nin yaptığı bir açıklama yaptığımız haberlerin haklılığını bi kez daha ortaya koyuyordu.

Eskiden 3 milyon şimdi 1.5 milyon

Beş yıl boyunca Türkiye'nin en pahalı çöp toplama işi Avcılar Belediyesi'nde yapıldı. Bir çöp ihalesinin nasıl adrese teslim yapıldığını belgeleriyle ortaya koyduk. Ve Cumartesi günü Hançerli, her ay 3 milyon ödedikleri çöp işini bugün 1.5 milyona yaptıklarını söylediğinde sadece acı acı tebessüm ettim.

Enflasyon uçmuş beş yıl içersinde iğneden ipliğe, akaryakıttan temel ihtiyaçlara kadar yüzde 100 zam gelmesine rağmen, Hançerli'nin başkanlığında ki, Avcılar Belediyesi'nde çöp işi yıllık 18 milyon civarında yapılıyordu.

Düşünün, eski belediye yönetimi beş yıl boyunca her yıl çöp ihalesine yaklaşık 40 milyon ödedi. Ki, Hançerli'nin söylediği rakamların eksik olduğunu düşünüyorum. Mutlaka hesapları yeniden kontrol ettirmesini istiyorum. Çünkü 30 aylık çöp ihalesinin 180 milyona çıktığı dönemi biliyorum. İlk ihale yaklaşık 120 milyona verilmişti.

Sadece çöp değil ya diğerleri...

Hançerli'nin söylediği rakamlar üzerinden bakarsanız 60 ay boyunca sadece çöp için verilen fazla bütçe 90 milyon lira. Eski parayla 90 trilyon. Lale oturma gurupları (ki Avcılarlılar o koltuklara g.. laleleri diyerek dalga geçiyorlardı), sigorta işleri, aş evi, kültür merkezi ve diğer fahiş fiyatla verilen ihaleler...

Bu 90 milyon sadece ve sadece bir tek ihalede ki rakam... Diğerlerini lütfen bir hesap edin.

(O dönemde defalarca haber yaptığımız hem Büyükşehir ve Avcılar Belediye Meclis Üyesi Zafer Polat'ın aldığı ihalelerle ilgili soruşturma ve mahkeme açılmıştı. Ve ilginçtir aynı Polat'ın eskiden Avcılar'da oturmamasına rağmen, CHP Kongresi'nde yeni seçilen Erdal Nas'ın yönetiminde medya ve iletişimden sorumlu başkan yardımcısı seçilmiş.)

****

Beş yıl sonunda Avcılar Belediyesi 1 milyar liralık borç yükünün 300 milyonu ödenmiş, ödenemeyen işçi maaşları 9 ay sonra çözülmüş, hacizler ortadan kaldırılmış... Beş yıl boyunca Avcılar Belediyesi ve eski Başkan Toprak maaşlarından ödenmemesinden dolayı yapılan işçi eylemleri ve hacizlerle sürekli kamuoyunun gündeminden hiç çıkmamıştı.

Turan Hançerli, gazetecilerin sorularına yanıtlar verirken; felç durumundan çıktıklarını borç yükünü azalttıklarını, ödenemeyen işçi maaşlarını ödediklerini, yaklaşık 150 işçinin gönüllü olarak işten çıktığını ve kadronun daha da azaltılması gerektiğini, Türkiye'de ilk defa bir belediyenin bütçe fazlası verdiğini belirterek, 2020 yılından umutlu olduklarını, koşmaya başladıklarını söyledi.

Burçin Baykal memurluktan çıkarılmış!

Önümüzdeki aylarda olgun yaş merkezinin bir bölümüne belediye binasını taşıyacaklarını, varolan belediye binasıyla ilgili de hazırlanacak rapora göre karar alacaklarının altını çizen Hançerli, yeni yurt binası yapacaklarını, kiralanan öğrenci yurdu binasında belediyeye kesilen fatura bedelini de yarı yarıya düşürdüklerini ifade etti.

Beş yıl boyunca kimilerine göre Hanay Handan Toprak Benli'den bile güçlü, ama tartışmasız belediyenin iki numaralı ismi Burçin Baykal'ın durumunun ne olduğunu sorduğumda, eski Başkan Toprak döneminde yapılan bir müracaattan dolayı Baykal'ın içişleri bakanlığı tarafından memurluktan atıldığını ve bu karar yönelik olarak da, Baykal'ın itiraz da bulunduğunu öğrendik.

Düşünün beş yıl boyunca beraber çalışıyorsunuz, bir yığın sırra ortaklık yapıyorsunuz, kendinizden sonra en güçlü makama getiriyor ve yetki veriyorsunuz öyle bir gün geliyor ki, memurluktan atılması için bakanlığa müracaat ediyorsunuz. Ah iktidar tutkusu ah... Birgün inşallah Burçin Baykal konuşur da, kavganın arkasında ki sırrı öğreniriz.

Hanay Handan Toprak Benli ve birkaç söz...

Avcılar Belediye eski Başkanı Dr. Handan Toprak Benli'nin, geçtiğimiz günkü bir yazımdan dolayı, beni arayıp serzenişte bulunurken; "beş yıl boyumun uzunluğu kadar haber yaptın, köşe yazısı yazdın, kadın ayrımcılığı yaptın" diyordu.

Halbuki biz gazetecilik yapmıştık. Ve kendisiyle ilgili olumsuz haberler yaparken de yüzlerce olumlu habere de imza atıyorduk. Ve kendisi ile ilgili yaptığımız hiçbir haber ve köşe yazısını belgesiz ve mesnetsiz yazmadık. Ne kadar haklı olduğumuzu 31 Mart seçim sonuçlarına bakınca gördük.

Hakkımızda açılmış hiçbir davayı kaybetmedik

Herkese buradan bir kez daha özellikle gazatacı meslektaşlarıma ifade edeyim. Bugüne kadar Avcılar Belediyesi ve Handan Toprak Benli ile ilgili hakkımızda açılmış olan düzinelerce davadan hiçbirini kaybetmedik. Tek bir dava ile ilgili yaşadığımız olumsuzluk da, mahkemenin tekzip kararının muhasebecimize tebliğ edilmiş olması ve haberimizin olmamasından dolayı vaktinde itiraz edemediğimizden dolayı yayınlanmayan tekzipden dolayı davayı kaybettik. O davada Toprak'a karşı kaybedilmiş bir dava değil bir kamu davasıydı.

Zamanında bilgimiz olsa, tekzip kararına itiraz ederek zaten haklılığımızı ispat ederdik. Ve en önemlisi mahkemelerin bugüne kadar karar verdiği her karar basın özgürlüğüne, yasalara ve uluslararası sözleşmelere atıfta bulunuldu.

****

Ve biz o haberleri yaparken meslektaşlarıızın bazıları Avcılar Belediyesi'nin kapısını mekan tuttular. Geçim kapısı yaptılar. Birkaç gazete daha fazla satabilmek ve ilan alabilmek için belediye basın bürosunda ve bazı merkezlerde hazırlanan yalan ve düzmece haberleri aleyhimizde bastılar. Utanmadılar, yüzleri kızarmadı. "Gazeteciyiz" diyerek de her yerde arz-ı endam eylediler. Sonrada basın özgürlüğünden ve gazetecilerin itibar kaybetmesinden söz ettiler. Hadi ordan...

Söyleyeceğim son söz onlar için şudur: De gidin... Önce aynaya bakın... Vicdanınız kalmışsa oraya bir sorun... Utanmanız kalmışsa susun.. Hiç değilse adam sansınlar.. Biz kimin ne olduğunu biliriz... Herkes gazetesine ve yazdıklarına bakınca onlar için söze bile gerek yoktur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ali Tarakçı Arşivi