Beşiktaş'ın ayak sesleri

Başakşehir lider, Galatasaray 3 puan geride. Beşiktaş ise her iki takımı amansız bir şekilde takip etmeyi sürdürüyor. Başakşehir mi şampiyon olacak Galatasaray mı şampiyon olacak diye düşünüp dururken birdenbire herkes sessizce şunu sormaya başladı; “Beşiktaş şampiyon olabilir mi?”

Sivasspor maçında harika bir performans göstererek takımının üç puanı almasını sağlayan Burak Yılmaz, maçtan sonra ne dedi? “En ufak bir ışık varsa o ışığı takip edeceğiz...” Beşiktaş öncelikli olarak ikinciliği hedefliyor. Şampiyonlar Ligi'ne katılmak mühim. Galatasaray'a karşı amansız bir takip var. Galatasaray'ı mağlup ederse de ikinci olacak. Hal böyle olunca Beşiktaş'ın önceliğinin ikincilik olması çok normal. Buna karşılık şampiyonlukta zayıf ama güçlü bir ihtimal. Nasıl hem zayıf hem güçlü oluyor demeyin? İhtimaller olasılığında zayıf, hissi ve duygusal bakıldığında yüksek. Zira söz konusu takım Beşiktaş...

Şimdi gelelim maça. Sivasspor maçına yani. Beşiktaş'ın ciddiyetini arttıran o maça. Maçın genelinde daha çok topla oynayan Beşiktaş pozisyon üstünlüğüne de sahipti. Buna rağmen ilk etkili kontratakta Lens rakibini düşürmek yerine refakat edince beraberlik golü geldi.İkinci yarı tamamen Beşiktaş baskısı altında oynanırken yorulan Sivas da hatalar yapmaya başladı. Burak Yılmaz'ın önüne düşen topu kalecinin biraz da tesadüfen ayaklarıyla kurtarması maçın kırılma anı olacak derken, son dakikada Kral gerçek yüzünü bir kez daha gösterdi.Yaklaşık 30 metreden kazanılan frikikte topun başına inançlı bir şekilde geçen Burak Yılmaz öyle bir vuruş yaptı ki, kalenin üst köşesinde ne örümcek ağı kaldı, ne de başka bir şey. Belki de sezonun en kritik golünü attı Burak Yılmaz. Gitti denilen Şampiyonlar Ligi'ni, belki de şampiyonluğu geri getirdi. Tebrikler Kral. Ayağına, yüreğine sağlık. Darısı kalan beş haftadaki rakiplerin başına.

Galatasaray kupada ne yapar?
Galatasaray, kupada Yeni Malatyaspor ile evinde 0-0 berabere kalmıştı. Malatya'yı bu sezon oynadığı 3 maçın 1'inde yenebildi. Rövanşta neleri doğru yapması gerekiyor?Malatya'daki rövanşta iki skor Galatasaray'ın lehine işleyecek.1- Galatasaray'ın galibiyeti.2- Gollü beraberlik Malatya adına tek çıkış yolu var o da kazanmak.Bu örnekleri verirken maçın penaltılara gitme olasılığına değinmedim.TT Stadı'ndaki performansını Galatasaray kupa rövanşında da sahaya yansıtırsa finale çıkma konusunda sorun yaşamaz.Türkiye'nin en iyi kompakt futbolunu oynayan Malatyaspor geçen seneki formunda değil ama rakiplerine geniş alan bırakmamaya özen gösteriyor ve başarılı oluyor. Galatasaray'da sabırlı oynamayı düşünmeli, rakibin sert futboluna karşı öfke göstermemeli.. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Barış Kış Arşivi