Beşiktaş’a dair izlenimlerim...

Sivas'ı tebrik etmek lazım öncelikle. Hem     iyi oynadılar hem de gerçekten bireysel olarak çok iyi oyunculara sahipler. Beşiktaş'a dönersek belki biraz klasik olacak ama daha ilk maçtan bu kadar karamsar olmamak gerekiyor diye düşünüyorum. Ha, takımın Sivas'taki görüntüsü gerçekten çok üzücüydü ve çok zayıftı. Ama sadece Sivas'ta bu etkisiz futbolu ortaya koyan kadroyu baz alarak daha ilk haftadan gelecek için de peşin yorumlar yapmamak lazım.
Çünkü bu kadro bizim kesin kadromuz değil. Zorunlu olarak 33 hafta daha katlanacağımız bir kadro değil. Hep aynı kalacak bir kadro değil. Hani şöyle bir olay ile benzetme yaparsak kontrole gittiğin bir doktor sana "en önemli zamanda gelmişsin sigara içmeyi hemen bırakmalısın şu an geri dönüşü mümkün gözüküyor ama şu saniyede uyan şu lanet şeyin zararlarına artık!" diyor olsun. Bugün de benzer bir durum var. Kesin olarak 4 ve olması gereken olarak da 5 oyuncu değişimi ile yoluna devam edecek bir kadro bu. 5 oyuncu değişimi demek takımda bir başka anlamda yaklaşık olarak %50'ye yakın bir değişim olacak demek. hem de çok çok yakın bir zaman içerisinde. Sayılı günler dahilinde. Bunun yanında Sivas'ta oynayan mevcut kadroda öyle yetersiz ve gereksiz oyuncular var ki sadece bunların dahi oynamamasının getireceği büyük artıları da yazmaya dahi gerek yok. Belki de öyle bir noktadayız ki ligde geri kalan 17 sol bekin 14 15'inin ve hatta belki de hepsinin Caner Erkin'den daha iyi olduğunu düşünen milyonlarca insan olduğuna eminim. Ki haklılık payı da     cidden yüksek.
Takıma her açıdan çok ama çok zararlı bir sol bek olan Caner Erkin ile yeni transfer Pedro değişiminin bile sadece bir oyuncu değişimi olmayacağı, daha da ekstra olarak takıma birkaç seviye atlatacağı aşikar örneğin. Hem oyunun iki yönünde, hem takım olma olgusunun gerçekleşmesinde, hem de abdullah hocanın sisteminde. Q7ve potansiyel transfer olan Yehven veya Mohamad değişimi de aynı şekilde. Gary Medel ve kesinlikle gereken yeni 6 numara takviyesi ve ona da ekstra olarak hazır bir Atiba takviyesi-değişimi-yedeklemesi de aynı şekilde. Ha asla yanlış anlaşılmasın burası çünkü devasa önemde bir konu. Atiba çok büyük bir insandır ama yaşı itibariyle sadece ona güvenmek ve Medel'i Atiba'nın yedeği gibi düşünüp takviye yapmamak olmaz. Kesinlikle gereken şey bu bölgeye yeni bir transferdir. ve hocanın tercihine göre yeri geldiğinde Atiba yeni transfer, yeri geldiğinde de Dorukhan-yeni transfer şeklinde sahaya çıkarız. Çok ama çok önemli.
Oğuzhan'ı ise bu bölgeye yedek olarak dahi yazmadım. oğuzhan şahsi olarak gerçekten çok iyi ve düzgün bir insan olsa bile şu seviyede ne 11 oyuncusu olarak ne de bir yedek olarak gerçek bir katkıda bulunamaz bence. Hadi bu seneyi de görelim dedik de yine aynı gidiyor gibi duruyor.2015-2016 sezonunun ilk maçında Mersin İdmanyurdu karşısında yaptıklarını hatırlıyorum da insan üzülüyor gerçekten bu inanılmaz çöküşüne. Herkes hayatta kendi tercihlerinin sonucunu yaşar tabi ki, burada üzülmemizin sebebi bir geçmişimizin oluşu, beklentilerimiz ve kendisini çok seviyor oluşumuzdu.
Ama ne olursa olsun bu iş onunla olmaz. Bu profesyonellik seviyesi bunu gerektirir. Hayatın bazı gerçekleri vardır. Yedek olarak dahi pek güvenemiyorum açıkçası. Hem adam 6 numara da değil ve 6 numara transferi de olmazsa olmaz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Barış Kış Arşivi