Atıklar artık boşa gitmiyor

Atıklar artık boşa gitmiyor
Beykoz Belediyesi tarafından “Sıfır Atık” hedefleri doğrultusunda geliştirilen “Ardıç Sofrası Projesi” kapsamında pazarlardan toplanan sebze-meyve gibi organik atıklar büyük kompost makinelerinde kolayca işlenerek, Yücel Çelikbilek Meyve Bahçesi’nde toprakla buluşuyor.

Beykoz Belediyesi tarafından “Sıfır Atık” hedefleri doğrultusunda geliştirilen “Ardıç Sofrası Projesi” kapsamında pazarlardan toplanan sebze-meyve gibi organik atıklar büyük kompost makinelerinde kolayca işlenerek, Yücel Çelikbilek Meyve Bahçesi’nde toprakla buluşuyor. Ayrıca oluşturulan kompost solucanlara mama olarak verilerek elde edilen solucan gübresi meyve sebze yetiştiriciliğinde kullanılıyor. “Sofradan Toprağa, Topraktan Sofraya” armağan olan proje sayesinde organik atıkların depolama sorunu ortadan kalkarken, ekonomiye katkı sağlanıyor, kompostla yetişen birçok sebze ve meyve sağlıkla mutfaklara giriyor.  Beykoz Belediyesi’nin örnek bir sıfır atık uygulaması olarak geliştirdiği proje kapsamında 2020 yılında 5 ton kompost ürünü ve 3,5 ton solucan gübresi elde edildi ve meyve bahçesinde mevsimlik meyve ve sebze üretiminde kullanıldı.



İhtiyaç sahiplerine ulaşıyor

Ardıç Sofrası, örnek bir yerinde geri dönüşüm uygulaması olarak doğaya can verirken sosyal yönüyle ilçedeki ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor.  Yücel Çelikbilek Meyve Bahçesi’nde yetişen domates, salatalık, kıvırcık, brokoli, enginar gibi çeşit çeşit sebze ve mevsimlik meyveler görevliler tarafından özenle toplanarak hijyen kuralarına uygun olarak Beykoz Belediyesi’nde kaydı bulunan ihtiyaç sahiplerine teslim ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.