Bazı suçlar hariç genel af olacak!

Bazı suçlar hariç genel af olacak!
Genç Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı Adnan Tuncer, "İnsan ayrımı yapmadan, ötekileştirmeden siyaset yapma anlayışındayız" dedi. Çocuk ve kadın hakları konusunda son derece net olduklarını söyleyen Tuncer, "Hiçbir kadın şiddet görmeyecek. 18 yaş altı kız çocuklarımız evlendirilmeyecek. Ayrıca çocuk, kadın istismarı, cinayet ve cinayete sebep olanlar hariç genel af olacak. Düşünce suçu diye bir suç tarifini ortadan kaldıracağız" diye konuştu.

10 Temmuz 2002'de Cem Uzan'ın liderliğinde kurulan Genç Parti daha sonra kendini feshederek Yeniden Doğuş Partisi'ne (YDP) katıldı. YDP, 23 Ağustos 2002'de 2. Olağanüstü Kurultayı'nda "Genç Parti" adını aldı ve parti başkanlığına Cem Uzan seçildi. Uzun bir aradan sonra 2 Temmuz 2020 tarihinde 5. Olağan Kongresini gerçekleştireren Genç Parti'nin genel başkanlığına Cem Uzan'ın kardeşi Murat Hakan Uzan seçildi. Birçok il ve ilçede teşkilatlar kurulmaya başlandı. Beylikdüzü'nde de teşkilatlanmasını tamamlayan Genç Parti'nin İlçe Başkanı Adnan Tuncer Damga'ya konuştu. Partisi tarafından açıklanan manifestonun detaylarını paylaşan Tuncer, ittifak konusuna ileride karar verileceğini söyledi.

İtibarını geri kazanacak

Cem Uzan'ın haksız bir yargılama sonucu mahkum edildiğini dile geitren Tuncer, "Cem Uzan'ı yargılayan 25 hakimden 16'sı şuan FETÖ'den dolayı hapiste. Başkanımızı bizzat canıyla, ailesiyle tehdit eden Zekeriya Öz firari. Geçtiğimiz günlerde Sayın Bahçeli bile açıklama yaptı; FETÖ hakimleri tarafından mağdur olan kişilerin tekrar yargılanmalarının önünün açılacağına dair söylemleri oldu. Türk adaletine, yargısına güveniyoruz fakat, adil bir yargılanma olması lazım. Ancak adil bir yargılama ile inanıyoruz ki, Cem Uzan itibarını geri kazanır ve beraat alır" ifadelerini kullandı.

Büyük kongreyi yaptı partiniz. Genel Başkanını da seçti. Genç Parti'nin seçimlerde yer almasını engelleyici bir hukuki durum var mı?

Böyle bir engel yok önümüzde. Hatta hızla teşkilatlanıyoruz ve büyüyoruz. 62 vilayette teşkilatımız bitmiş vaziyette. Özellikle doğu illerimizde oluşan ilgi oldukça dikkat çekici. Güneydoğu'da daha hızlı bir teşkilatlanma var.

adnan tuncer

Manifestonuzda Kürt meselesiyle ilgili önemli şeyler gözümüze çarptı, Doğu, Güney Doğu projelerinden söz ediliyor. Bunlardan biraz söz edebilir misiniz?

İnsan ayrımı yapmadan, ötekileştirmeden siyaset yapma anlayışındayız. Partimizde özel projeler var. Bunlar; Mardin- Las Vegas, Diyarbakır Borsa'sı ve Sınır Ticaret- serbest bölge diye açıklanan maddelerdir. 2002'de olan seçimlerde bu kadar ilgi yoktu, biz de şaşkınız. Galiba otorite arayışında insanlar ve Genç Parti'yi gönüllerinde büyük bir yere koyuyorlar.

Çocuk ve kadın hakları meselesini de partiniz ele alıyor...

Evet, bu konuda keskin bir biçimde netiz. Türkiye'de reşit olmayan hiçbir erkek ve kız çocuğuna cinsel suistimal yapılmayacak, tecavüzler son bulacak. Edenler ise en ağır biçimde cezalandırılacak. Hiçbir kadın şiddet görmeyecek. 18 yaş altı kız çocuklarımız evlendirilmeyecek. Kız veya erkek olsun, cinsiyet gözetmeksizin her türlü şiddetten ve cinsel tacizden koruyacağız. Boşanma durumunda olan kadınlarımız şiddetten korunacak ve kadına acil boşanma hakkı verilecek. Çocuklarımız ve kadınlarımız, annelerimiz olsun hepsinin hakları en kararlı şekilde korunacak.

Ayrıca çocuk, kadın istismarı, cinayet ve cinayete sebep olanlar hariç genel af olacak. Düşünce suçu diye bir suç tarifini ortadan kaldıracağız. Bunlar hep manifestomuzda yer alan maddeler.

adnan tuncer

16 Ağustos 2020'de Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini 'diktatörlük' olduğu yönünde eleştiride bulunmuştu Hakan Uzan. Ve ittifaklara açık olacağınıda belirtmişti. Ne dersiniz bu konuda?

Böyle bir söylemi oldu Hakan Uzan'ın. Bölen biz olmayacağız diyorlar. İttifaklara açıklar. Fakat şuan dediğim gibi belli bir şey yok. Duruma, şartlara bakılacak. En olmadı üçüncü bir ittifak gündemde.

Cem Uzan Fransa'da yaşıyor. Ve demeçlerinden birinde; "Canımı zor kurtardım" diyor. FETÖ'cü savcı ve hakimlerin hakkında verdiği mahkumiyet kararlarına karşın yeniden yargılanma hakkı için yasal başvurularını yaptığını biliyoruz. Gelip Türkiye'de yargılanır mı?

Türkiye'de kendi tabiriyle söylüyorum; Türkiye'de yargı meselesi karışık, Avrupa'da da yavaş işliyor. Cem Uzan'ı yargılayan 25 hakimden 16'sı şuan FETÖ'den dolayı hapiste. Başkanımızı bizzat canıyla, ailesiyle tehdit eden Zekeriya Öz firari. Geçtiğimiz günlerde Sayın Bahçeli bile açıklama yaptı; FETÖ hakimleri tarafından mağdur olan kişilerin tekrar yargılanmalarının önünün açılacağına dair söylemleri oldu. Türk adaletine, yargısına güveniyoruz fakat, adil bir yargılanma olması lazım. Ancak adil bir yargılama ile inanıyoruz ki, Cem Uzan itibarını geri kazanır ve beraat alır.

İktidar FETÖ ile mücadele veriyor, operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. Öyleyse neden Cem Uzan'ın durumu bu kadar karmaşık halde?

Bunu kendilerine sormak lazım. Dediğim gibi, adil bir yargılanma ile Cem Uzan'ın beraatine karar verileceğine inanıyoruz. Tarih boyunca görülmemiş bir durum var; yargılayan yargıç, savcı karı koca. Bu sadece bir örnek, bunun gibi birçok davası var. Genç Parti lideri Cem Uzan'ın 18 yıl ceza almasını gerektirecek ne oldu inanın bilmiyoruz. Paraya ihtiyacı olan bir adam bile değildi. Hatırlarsanız yeniliklerden söz eden, barajlar yapmış bir insandı. Eğer bunlar yaşanmasaydı Cem Uzan memleket için çok önemli işler yapmıştı.


adnan tuncer

Bu siyasi ortamda Genç Parti kendini nerede görüyor?

Ben oldukça şanslı görüyorum. Şuan Beylikdüzü'nün neredeyse 500 bin nüfusu var, 300 bin de seçmeni var. Burayı kurmadan önce esnaf gezilerimizde gözümüze çarpan şeyler oldu; örneğin kimsede Genç Parti'ye dair olumsuz bir düşünce yok, kötü bir hava sezmedik. Bu bizi mutlu etti. Sadece insanların merak ettiği şey Cem Uzan'ın ülkeye dönüp dönemeyeceği. Dönerse bunun çok iyi olacağı. Çünkü insanlar umut dolu bakıyor, bir kurtarıcı olarak görüyorlar. Türkiye'ye dönerse partimizin ileri dönemde çok iyi noktada olacağına yürekten inanıyorum. Direkt meclise gidebiliriz. 2002 ilk seçimlerde, o kadar kısa sürede yüzde 7 buçuğa yakın bir oy aldık. Bunun daha önce bir benzeri olmadı. Pari kurulalı daha 90 gün olmuştu.

Genç Parti erken seçime hazır mı?

Erken seçimin olacağını pek düşünmüyoruz fakat olursa, elbette hazır. Hükümetin erken bir seçim tarihi vereceğine hazır olmadığını düşünüyoruz, 2023'te yapılacağını tahmin ediyoruz. Son kamuoyu yoklamalarına göre, hükümetin ve ortağının büyük oy kaybına uğradığını ve bunu riske atmayacaklarını düşünüyoruz. Yeni bir yargı reformundan söz etmeleri de bundan kaynaklı. Albayrak'ın istifası da buna dahil. İstifa şekli çok yanlıştı. İnstagram gibi bir sosyal platformdan istifa gördük. Tarihte eşi benzeri yok. Hükümet kanadının onca saat sessiz kalması. Bunlar herkesin aklında kalacak. Piyasalar bu istifayı olumlu görse de istifa şekli çok yanlıştı.

Beylikdüzü'nde ne gibi çalışmalarınız var, teşkilatlanmadan söz eder misiniz biraz?

Beylikdüzü gerçekten Atatürkçü bir semt. Güzel çalışmalar yapacağımızı umuyorum. Genç Parti'nin, Cem Uzan'ın neler yapabileceğini duyurmak ve göstermek istiyoruz. Bu anlamda hızlı çalışmalar yapıyoruz. İyi bir açılış yaptık ve katılımda güzel oldu. Gelen vatandaşlarımız olumlu karşıladı. Beylikdüzü'nde iyi şeyler yapacağız, bunun için kesin konuşabilirim.

HIRSIZLIK  SONA ERECEK

Genç Parti'nin ekonomiye yönelik yaptırımları olacak mı?

İçinde bulunduğumuz dönem kötü bir dönem. Türkiye karanlık zamanlardan geçmiş ve sonra yeniden ayağa kalkmıştır. Bu zamanlar her ne kadar dip dönemleri yaşasak da umudumuzu kaybetmek istemiyoruz. Partimizin ekonomiye yönelik yaptırımları olacak. İşsizlik maaşı, emeklilik maaşı, asgari ücret gibi sorunlara el atılacak. Euro'ya endeksli olacak ve 3 ayda bir otomatik kur endeksinden geçecek. Yatırım müsrifliğinin sona ermei için elimizden geleni yapacağız. Hırsızlık sona erecek. Ekonomiyi büyütmek, işsizliği azaltmak, vatandaşı zengin etmek, vergi yükünü kaldırmak gibi hedeflerimiz var.

NE SAĞDA  NE SOLDAYIZ

Beylikdüzü seçmeni Genç Parti'yi neden seçsin?

Beylikdüzü halkı Genç Parti'nin Atatürkçü tavrının farkında. Atatürk'ün ilke ve inkilapları doğrultusunda yapılan işler er ya da geç fark edilecek, kaldı ki fark ediliyor da. Partimiz Atatürk'ün devrimlerini benimsemiş bir partidir. Ne sağda, ne solda işimiz yok. Beylikdüzü Atatürkçü partiyi istiyor ve şuan karşılığını alamıyor. CHP'ye oy veren halk yeni bir Atatürkçü parti arıyor. Çünkü bunları duyuyoruz. CHP'ye karşı kendimizi şanslı görüyoruz. İnsanlardan CHP'nin Ak Parti'ye hizmet ettiğini duyuyoruz. Ve başkanlarının sürekli kayba uğramasından yorulmuş olan geniş bir kitle var. Bu yüzden Genç Parti'yi değişim olarak görüyorlar. CHP seçmeninden çok üyemiz var, hatta üye potansiyelimizin yarısı CHP seçmeninden. Atatürk'ün değerlerinin CHP'de artık korunamadığını düşünüyorlar.

İTTİFAK KANADINI ŞARTLAR BELİRLEYECEK

1965 Konya Ereğli doğumluyum. Evli ve iki çocuk babasıyım. Tekstil işiyle uğraşıyorum. Emekliyim. Mahalle siyaseti, tabiri caizse kahve siyaseti çok uzun yıllar yaptım. Ülkenin kötü zamanında siyasete atılıp bizde Türkiye'nin bir evladı olarak bir nebze de olsa katkı sunabilirsek ne mutlu bize. Umuyorum Sayın Cem Uzan kısa sürede Türkiye'ye döner. Daha önce haksızlıklara uğradığı yerlerde, adını temize çıkarır ve iyi bir siyaset oluşur. Cem Uzan'ın ilk 2023'te kilit parti olacağını ve kendi tabiriyle ittifakın birinde yer alacağımızı düşünüyorum. Ama bu hangi ittifak olur şuan birşey diyebilmem mümkün değil. Durum ve şartlara göre kendisi değerlendirecek. Belki de üçüncü bir ittifak diyor başkanımız. Genç Parti'nin kuracağı bir ittifakta olabilir.

BARIŞ KIŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum