Beylikdüzü'nde artık balık var

Beylikdüzü'nde artık balık var
Beylikdüzü’nde yıllardır eksikliği hissedilen Balıkçılar Çarşısı Kavaklı’da açıldı. Günlük taze balık çeşitleriyle Beylikdüzü halkına hizmet eden çarşıya vatandaşların ilgisi yoğun oluyor

Beylikdüzü Balıkçılar Çarşısı Kavaklı girişinde hizmete açıldı. 32 tür balık çeşidiyle Beylikdüzü’nde yaşayan vatandaşlara hizmet veren çarşıya balıklar günlük ve taze geliyor. Bu sezonun bol ve bereketli geçtiğini belirten Beylikdüzü Balıkçılar Çarşısı esnaflarından Balıkçı Yalçın: ‘Beylikdüzü’nde eksikliği hissedilen balıkçılar çarşısı sonunda Kavaklı’da hizmete açıldı. Burada balıklarımız günlük olarak geliyor. Vatandaşlarımıza temizleyip, ayıklayıp öyle veriyoruz. Gösterilen ilgiden oldukça memnunuz. Beylikdüzü’nün her mahallesinden bize balık almaya geliyorlar. Özellikle mevsim balıklarını tercih ediyorlar’ ifadelerini kullandı.

Gelmeden önce arıyorlar

Beylikdüzü Balıkçılar Çarşısı’nın uğur getirdiğini belirden esnaf balıkçı Vedat ise: ‘Bu sene denizlerimiz çok verimli palamut zamanında çok güzel palamut akını oldu. Hamsi mevsiminde yine bol ve verimli bir sezon oldu. Olmayada devam ediyor. Müşterilerimizin ilgisinden oldukça mutluyuz. Gelmeden önce bizeleri arıyorlar siparişlerini veriyorlar. Onlar gelene kadar balıklar hazır hale geliyor. Özellikle bu salgın günlerinde vücut direncimizi arttıran balığı tercih etmelerini vatandaşlarımıza tavsiye ediyorum. Balığın hiç bir şekilde içinde katkı maddesi yok. Omega 3 kaynağı. Bol bol balık tüketelim’ şeklinde konuştu.

Virüsün ilacı balık

İçinde katkı maddesi bulunmayan tek besin kaynağının balık olduğunu vurgulayan Balıkçı Yalçın: ‘Balığın içerisinde hiç bir katkı maddesi yok. Doğal olan tek besin kaynağı. Hastalıklarla boğuştuğumuz bu günlerde vücudumuzun bağışıklığını arttıran, direncini güçlendiren besinlerin en başında balık geliyor. En az haftada iki gün balık yememiz gerekiyor. Sadece koronavirüs ve benzeri büyük salgınlarla mücadele ederken değil her daim bağışıklık sistemimizi kuvvetli tutmalıyız’ dedi.

balıkçı kenan

Hafta sonları açık

Yeni genelgeye göre cuma akşamından, pazartesi gününe kadar hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor. Balıkçılar Çarşısı’da hafta sonu gel al paket servisiyle hizmet veriyor. Çarşı kısıtlamanın olduğu günlerde 10:00 ila 17:00 arası açık.

Dev balık yakalanmıştı

Uzun yıllardan sonra Marmara Denizi’nde kılıçbalığı yakalandığını söyleyen Beylikdüzü Balıkçılar Çarşısı esnaflarından Balıkçı Yalçın: ‘Uzun zamandır böyle büyük ve güzel bir kılıçbalığı yakalanmamıştı. Çok heyecanlandık. Beylikdüzü Balıkçılar Çarşısı açıldıktan sonra böyle bir balığı ilk kez gördü. Normal bir balığın neredeyse 3 katı büyüklüğünde’ dedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.