Erzurum'un TIR'ı Beylikdüzü'ne geldi

Erzurum'un TIR'ı Beylikdüzü'ne geldi
İstanbul Erzurum Dernekleri Federasyonu, Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 104'üncü yılında İstanbul'un 39 ilçesine Erzurum'u tanıtan ve şehre dair önemli izler taşıyan bir TIR gönderdi. Her gün İstanbul'un iki ilçesini ziyaret eden TIR'ın şimdiki durağı Silivri ve Beylikdüzü oldu

Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 104'üncü yıldönümü sebebiyle İstanbul Erzurum Dernekleri Federasyonu anlamlı bir çalışmaya imza attı. Her gün İstanbul'un 2 ilçesine Erzurum'un yöresel ve kültürel değerlerini tanıtan bir TIR gönderen federasyon bu yöntemle hem şehrin tanıtımına katkıda bulundu hem de Erzurum özlemi çeken İstanbul'daki hemşehrilerine küçük bir memleket esintisi sundu.

Herkesi bekliyoruz

Konuyla alakalı bir açıklama yapan İstanbul Erzurum Dernekler Federasyonu Başkanı Ahmet Yanık, neden böyle etkinlik düzenlediklerinin ayrıntılarını paylaştı. Yanık, “4 Mart, 2022 de Tuzla'da başlayan etkinlik, sırasıyla Pendik, Sultanbeyli, Sancaktepe, Ümraniye, Kadıköy, Silivri, Beylikdüzü, Küçükçekmece, Bağcılar, Gaziosmanpaşa, Sultangazi, Eyüpsultan, Bahçelievler, Eminönü ve Maltepe ilçelerini ziyaret edip programlar icra edildikten sonra 13 Mart günü, bugüne kadarki en kapsamlı 12 Mart Erzurum'un Kurtuluş Haftası sonlandırılacaktır. İstanbul Erzurum Dernekler Federasyonu 12 Mart Anma Komisyonu olarak bu faaliyetimizin salon toplantısı yapan oluşumlara da katkı sağlayacağını umuyoruz. Benzer aktiviteleri yapanlara ilham olmasını bekliyoruz. Davetimize icabet eden özellikle de tarihimizi, geçmişimizi panel ve söyleşilerle daha iyi aktarmamıza yardımcı olan tarihçi, araştırmacı, akademisyenlerimize teşekkür ediyoruz. İ.E.D.F. olarak Tuzla ve Pendik'teki panelimize katılıp bizleri hiç de aşina olmadığımız bilgilerle aydınlatan araştırmacı Tarih hocamız sayın Muzaffer Taşyürek'e şükran ve minnetlerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Beylikdüzü'ne yakıştı

Erzurum'u tanıtan TIR'ın Beylikdüzü'ne gelmesi nedeniyle mutlu olduklarını kaydeden Beylikdüzü Erzurumlular Dernek Başkanı Bülent Kuzulugil ise “Hem şehrimize dair özlemimizi giderme fırsatı bulduk hem de şehrimizin tanıtımını sağladık. Erzurum gerçekten Beylikdüzü'ne çok yakıştı. Keyifli bir etkinlik oldu. Bir kere daha Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunu kutluyorum” diye konuştu.

BARIŞ KIŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.