Sarıgül'den af çağrısı geldi: Affet be Türkiye'm!

Sarıgül'den af çağrısı geldi: Affet be Türkiye'm!
Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, partisinin İstanbul İl Başkanlğı tarafından Beylikdüzü'nde düzenlenen sahur programına katıldı. Cezaevlerindeki kader mahkumları için af çağrısı yapan Sarıgül, “Bugün 250 bin kader mahkumu kardeşimiz cezaevinde. Biz cezaevlerinin önüne gidip haykırıyoruz; affet be Türkiye'm diyoruz. 5 milyon Suriyeliye bakan ülkemiz, 250 bin evladına mı sahip çıkmayacak?” diye sordu

Türkiye Değişim Partisi (TDP) İstanbul İl Başkanlığı'nın düzenlediği Pendik'ten Silivri'ye Akşamdan Sabaha, programı kapsamında Beylikdüzü'nde sahur programına katılan TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, burada gündeme ilişkin önemli mesajlar verdi. Programa TDP İstanbul İl Başkanı Yusuf Polat, TDP Kadın Kolları Başkanı Kader Yiğit, TDP Beylikdüzü İlçe Başkanı Alev Keser ve çok sayıda partili ile vatandaş katıldı. TDP'nin Ramazan'ın ruhuna yakışır şekilde İstanbul'daki tüm ilçe teşkilatıyla bir araya gelerek nihayetinde Beylikdüzü'ndeki sahur programında buluştuğunu kaydeden Mustafa Sarıgül, “Bu birlik ve beraberlik iktidar yürüyüşümüzün de simgesi olacak” dedi.

Yan gel yat Osman demiyoruz

TDP'nin en çalışkan parti olduğunu belirten Mustafa Sarıgül, “Türkiye'de kararlı, verimli, uyumlu bir çalışmayla yol izliyoruz. Gecemizi gündümüze katarak çalışıyoruz. Bugün İstanbul İl Başkanımız Yusuf Polat önderliğindeki tüm partililerimize teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz hayalleri olanlar asla uyumaz. O hayalim de şu; sizin umutlarınızı gerçek kılmak. Bazıları on dönüm bostan, yan gel yat Osman anlayışına sahip. Biz öyle değiliz. Biz çalışkanız. Şunu unutmayın siyasetin giriş kapısı var çıkış kapısı yok. Biz siyaseti millet için yapıyoruz. Siyaset zor bir iş ama düşmana da bırakılmayacak kadar onurlu ve şerefli bir iş. Size soracaklar niye Türkiye Değişim Partisi diye. Siz de diyeceksiniz ki; çünkü çare Türkiye Değişim Partisi. Dertlere derman olan parti, önce vatanını savunan sonra parti çıkarlarını savunan bir parti. Biz ülkemiz ve milletimiz için varız. Türkiye Değişim Partisi olarak Ankara'ya büyük bir demokrasi sofrası kurmaya gidiyoruz. Orada herkes olacak. Sadece Ahmet'in, Mehmet'in karnı doymayacak bütün milletin karnı doyacak. TDP'nin yolu nedir diye soranlar da olacak onlara da söyleyin; bizim yolumuz vicdandır, adalettir” ifadelerini kullandı.

Er geç iktidar olacağız

TDP'nin her zaman mücadeleyi büyülteceğini de vurgulayan Sarıgül, “Mücadelemizde sağ ile sol elimizi birleştirmek var. Ayrıştırmak yok kucaklamak var. Türkiye'nin yeni bir enerjiye ihtiyacı var. Bu heyecanı sağlayacak olan da TDP'dir. Bugün Türkiye'de bir iktidar sorunundan daha çok muhalefet sorunu var. 20 yıldır ülkeyi yöneten ve artık enerjisi bitmiş bir iktidar var. Ama o iktidardan anahtarı teslim alacak olan yeni bir siyasi partiye ihtiyaç var. O parti de TDP. Bugün Türkiye'de yüzde 18 ile 22 arasında kararsız oy var. Bu kararsız oylara muhalefet partileri; 'bunlar gezen oy, yüzen oy' diyorlar. Hayır bunlar gezen oy değil. Bunlar iktidarı görüyorlar. İktidarın artık ülkeyi yönetemediğini görüyorlar. Ama muhalefete de güvenmiyorlar. O yüzden onlar yüzen değil onlar küsen oylar. Onlar sığınacak liman arıyorlar o liman da TDP'dir. Buradan bakınca şunu söylüyorum; er, geç iktidar olacağız. Ama çok geç olmayacağız. Önce muhalefetin birinci partisi olacağız sonra iktidar olacağız. Anadolu'da görüyorum. Halktan büyük bir karşılık görüyoruz. Biz Ankara'ya AK Parti'den iktidarın mührünü almaya gideceğiz” dedi.

Af çağrısı yaptı

Cezaevindeki mahkumlar için de af çağrısı yapan Sarıgül, “Buradan sesleniyorum affet Türkiye'm, affet Türkiye'm. O nedenle Maltepe, Metris, Bakırköy, Sincan, Osmaniye cezaevinin önünde olduk. Türkiye'deki cezaevlerini dolaşacağız, 250 bin kader mahkumunu özgürlüğüne kavuşturacağız. Onlara sosyal, psikolojik yardım vereceğiz. Onlara iş desteği de vereceğiz ki onları topluma kazandırabilelim. 5 milyon Suriyeliye bakan benim cennet vatanım 250 bin evladına bakmaz mı? O nedenle siz benim dava arkadaşlarımsınız, hepinizden ricam şu; özellikle affı tam tamına 90 gün boyunca affı paylaşalım, başka bir şey paylaşmayalım. Affet be Türkiye'm diyelim, affet, affet, affet diyelim” dedi.

Beylikdüzü'nde iktidar olacağız

Beylikdüzü'nde iktidar hedeflediklerini anlatan TDP Beylikdüzü İlçe Başkanı Alev Keser de, “Her zaman çalışmak ve sabırlı olmak gerekiyor. Ben hedefime odaklandım ve bu hedef için çalışıyorum. Çok kısa zamanda Beylikdüzü'nde iktidar olacağız. Bunun için sıkı bir şekilde çalışmayı sürdürüyoruz. Beylikdüzü'nde başlattığımız mücadele İstanbul'a ve Türkiye'ye yayılacak” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.