Barakalardan kurtuldular!

Barakalardan kurtuldular!
Taksim meydanının tarihi ile özdeşleşmiş figürlerinden olan çiçekçiler, kendileri için tasarlanmış yeni yerlerine taşındı. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, "Çiçekçiler artık, derme çatma barakalarda değil onlar için tasarlanmış alanlarda olacak. Daha iyi, insani koşullarda çalışacaklar" dedi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Taksim Meydanında nesillerdir çiçek satışı yapan 9 aileye yeni alan sağladı. Bu güne kadar kendi kurdukları barakalarda satış yapan çiçekçiler artık daha korunaklı, suyu ve elektrik sistemi olan yeni yerlerine taşındı. Yıllardır derme çatma alanlarda çalışan çiçekçi esnaf uzun zamandır talep ettiği güvenli ve sağlıklı alana kavuştu. Taşınma işlemi esnasında hem yeni kurulan alanlarda incelemeler yapan hem de çiçekçi esnaf ile görüşen Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, kentin dokusuna katkısı olan tüm emekçileri desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

Kent kültürünün parçası

80 yılı aşkın süredir Taksim meydanında kendi kurdukları barakalarda çiçek satarak yaşama tutunan esnafın artık daha insani koşullarda emek vereceğini söyleyen Mahir Polat, İstanbul’un dokusunda küçük esnafın çok önemli katkısı olduğunu belirtti. Çiçekçilerin Taksim gibi kent meydanlarının en değerli emekçileri olduğunu söyleyen Polat, “Kent ve meydanlar ona hizmet veren insanlarla güzel, Taksim meydanında 10 yıllardır her türlü küçük esnaf burada çalışıyor, hayata tutunuyor. Bunu İstanbul’un bir dokusu, rengi, kültürü, kimliği olarak ele almak gerekir. Çiçekçileri meydandan koparmadan, daha güçlü bağlarla adapte ederek güzel bir hizmet yaptığımızı düşünüyorum” dedi.


Boş alan nitelikli hale geldi

Çiçekçilerin taşınacağı yeni alanda incelemelerde bulunan Mahir Polat, Belediyenin bünyesinde uzun süredir boş olan alanı yeniden elden geçirerek nitelikli bir hale getirdiklerini anlattı. Polat, “Mekanlar boş çürümeye terkedilmiş halde, insanlar kötü koşullarda yaşıyorken bu ikisini buluşturmak gerekiyordu. Bunu daha iyi tasarımlar yaparak sağladık” dedi. Taksim dolmuşlarının hemen önünde bulunan, cam bölmeli bu yeni yerlerine taşınan çiçekçiler artık, derme çatma barakalarda değil onlar için tasarlanmış alanlarda olacak. Böylece yıllardır satış yaptıkları Taksim meydanından ayrılmamış olacaklar ve daha iyi, insani koşullarda çalışacaklar. Çiçekçilerin uzun yıllardır zor koşullar altında çalıştıklarını belirten Polat, onlara ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri fiziki alanlar sağlamaktan ötürü mutlu olduklarını söyledi.


Tarihi duvarda sergi

Barakaların kalktığı alandaki tarihi maksem duvarın da onarılarak değerlendirileceğini söyleyen Mahir Polat, Restorasyonla maskem duvarının cephesinin iyileştirileceğini ve bu cephenin sanatsal bir sergi alanı gibi kullanılacağını söyledi. Çalışmaların hızla başlayacağını sözlerine ekleyen Polat, “Umarım kapanma günleri bittikten sonra insanlar Taksime geldiklerinde bambaşka bir meyden maskem cephesi, çiçekçilerin daha iyi koşullarda çalıştığı bir ortam bulacaklar.“ dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.