Beyoğlu'nda Japon rüzgarı

Beyoğlu'nda Japon rüzgarı
Beyoğlu Belediyesi kültür sanat programları kapsamında düzenlenen ‘Müzik ve Söyleşi’ etkinliği, Japonya’nın yöresel müzikleri ile Türk müziğine özgü parçaları aynı sahnede buluşturdu.

Beyoğlu Belediyesi tarafından koronavirüs salgını nedeniyle çevrimiçi olarak gerçekleştirilen kültür sanat programları Şubat ayında da izleyicilerle buluşmaya devam ediyor. Beyoğlu Kültür Sanat isimli sosyal medya hesapları üzerinden vatandaşlarla buluşturulan programlar kapsamında Türk ve Japon müziğini buluşturan ‘Müzik ve Söyleşi’ etkinliği gerçekleştirildi. Türkiye’nin önde gelen Ud sanatçılarından Doç. Dr. Enver Mete Aslan ile Japonya’nın geleneksel çalgısı Koto enstrümanı sanatçısı Atsuko Suetomi’nin aynı sahneyi paylaştığı etkinlikle izleyicilere unutulmaz bir müzik ziyafeti sunuldu.

Müzik ziyafeti sundu

Japonya’nın yöresel müzikleri ile Türk müziğine özgü parçaların bir arada çalındığı programda; izleyiciler ülkelerin dostluğundan müziklerin dostluğuna uzanan Ud ve Koto enstrümanlarının birbirinden güzel parçalarından oluşan repertuarı dinleme fırsatı buldu. Türkiye ile Japonya arasındaki köprülerin dostluk ve müzik vasıtasıyla güçlendirilmesine katkıda bulunan etkinlikte, katılımcılar usta sanatçılarla gerçekleştirilen hoş sohbetle de keyifli bir zaman geçirdiler.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.