Taksim'deki AKM'de camlar takılıyor

Taksim'deki AKM'de camlar takılıyor
Taksim'de yıkımı gerçekleştikten sonra yenisi için yeniden başlatılan inşaat çalışması son aşamaya gelen Atatürk Kültür Merkezi'nin yapımı tamamlanıyor. Gelinen son aşamada camlar takılmaya başlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 10 Şubat 2019'da temeli atılan AKM'nin yapımı devam ediyor. Taksim Meydanı'ndan gözüken fin cephe yapımının yüzde 70'i tamamlanan AKM'nin iç mekanlarındaki ince iş, asma tavan, cam bölme ve doğrama ile zemindeki taş çalışmaları sürüyor. AKM'nin dış cehpesine de camlar takılmaya başlandı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından yaklaşık 2 hafta önce yüzde 86 tamamlandığı belirtilen AKM'nin son durumu havadan da görüntülendi.


Toplam 95 bin metrekare inşaat alanı bulunan AKM'de, 4 bodrum, zemin ve 9 kat içerisinde 2 bin 40 kişi kapasiteli opera salonu, 805 kişilik bir tiyatro salonu, buralara ait sahne, kulis odaları, fuaye alanları, atölye ve depo alanları, bale çalışma salonları, solist ve orkestra çalışma odaları, kayıt stüdyosu ve prova salonları, sanat galerileri ve sergi salonları yer alacak. DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.