Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

Bir garip açıklama...

"BASIN AÇIKLAMASI 26 Temmuz 2018

Sayın Bahadır SÜGÜR
Gazete Damga

Gazetenizin 26 Temmuz tarihli sayısında yer alan köşe yazınıza istinaden Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. (BEDAŞ) olarak Çatalca bölgesinde müşteki olduğunuz elektrik kesintileriyle ilgili sizi bilgilendirmek isteriz.

BEDAŞ olarak Çatalca ve civarındaki son üç aylık kesinti verilerini incelediğimizde yüzde 28’lik kısmının bakım ve yatırım programı kapsamında gerçekleşen, planlı ve programlı kesintiler olduğu görülmektedir. Bu kapsamda; dağıtım merkezlerinin yenilenmesi, trafo merkezlerinin bakımı ve dönüşümü, izolatör değişimi, ağaç budama, yeni bağlantı sağlama, ölçü hücresi değişimi, enerji nakil hattı bakımı, havai hat bakım çalışması gibi birçok yapılması zorunlu çalışma hayata geçirilmiştir.

Bu kesintiler; BEDAŞ olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na sunulan ve onaylanan programlar sonucunda oluşturulmuş; bölgemizin ve İstanbul’un Avrupa yakasının kaliteli ve sürekli enerji arzına sahip olması ilkeleri doğrultusunda uygulanmaktadır.

Bu durumla birlikte Çatalca bölgesi özelinde gerçekleşen kesinti sayıları ve sürelerine bakıldığında 2017 yılının aynı dönemine göre kesinti sayılarında yüzde 57,7; sürelerinde ise yüzde 70,97 iyileşme gerçekleştirdiğimizi bilgilerinize sunmak isteriz.

Yazınızda belirttiğiniz BEDAŞ çalışan sayıları ise mevcut durumu yansıtmamaktadır. Halihazırda 43 personelimiz Çatalca arıza, onarım, bakım birimimizde bölgeniz için hizmet vermektedir. Ayrıca gerekli görülen durumlarda Kumburgaz, Silivri ve Hadımköy’de bulunan arıza operasyon ekiplerimiz mevcut ekiplere destek vermektedir.

Özetle BEDAŞ olarak ana hedefimiz, Çatalca da dahil olmak üzere İstanbul’un Avrupa yakasının artan enerji ihtiyacına en az kesinti ile yanıt vermektir. Bu misyonumuzu gerçekleştirmek için planlı yatırım programları ve kısa süreli kesintiler yaratan bakım programları gerçekleştirdiğimizi belirtir, yakın gelecekte daha az kesinti yaşanmasını sağlayacak yatırım ve bakım çalışmalarının elektrik dağıtım hizmetinin en önemli parçası olduğunu aktarmak isteriz.

Saygılarımızla,
BEDAŞ 

BEDAŞ hakkında:
1970 yılından bu yana İstanbul ve çevresine elektrik enerjisi sağlayan Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. (BEDAŞ), özelleştirme süreci kapsamında 2013 yılında hizmet vermeye başladı. Yıllık 26,6 milyar kWh elektrik dağıtımı yapılan ve önemli bir finans, ticaret ve sanayi merkezi olan İstanbul’un Avrupa yakasında, her geçen gün artan elektrik ihtiyacını kaliteli, verimli ve kesintisiz bir şekilde karşılayabilmek için şebeke iyileştirme ve tesis kurma alanlarında yatırımlarını sürdürmektedir. İstanbul’un Avrupa Yakası, 5 milyonu aşkın abonesi ve Türkiye elektrik kullanımındaki büyük payı ile ülkemizin en yüksek elektrik tüketimi gerçekleştiren bölgesidir."

Yukarıda okuduğunuz BEDAŞ tarafından bizzati tarafıma yollanan açıklama...

Şimdi iki noktada bu ilçe halkının feryadının ne kadar doğru ve yerinde olduğunu görüyoruz!

Birincisi "BEDAŞ olarak Çatalca ve civarındaki son üç aylık kesinti verilerini incelediğimizde yüzde 28’lik kısmının bakım ve yatırım programı kapsamında gerçekleşen, planlı ve programlı kesintiler olduğu görülmektedir." Yani bizde bundan bahsediyoruz. BEDAŞ kendisi kurum olarak alenen itiraf ediyor. Kesintilerin Yüzde 72'si plansız ve sadece arızalar ile ilgili kesintiler.

Bir diğer konu BEDAŞ diyor ki "Yazınızda belirttiğiniz BEDAŞ çalışan sayıları ise mevcut durumu yansıtmamaktadır. Halihazırda 43 personelimiz Çatalca arıza, onarım, bakım birimimizde bölgeniz için hizmet vermektedir. Ayrıca gerekli görülen durumlarda Kumburgaz, Silivri ve Hadımköy’de bulunan arıza operasyon ekiplerimiz mevcut ekiplere destek vermektedir."

Bu yazıyı tarafıma hazırlayıp yollayan yetkili kimse kendisini kandırmışlar. Çatalca'daki arıza ekibinin toplam kişi sayısı 15+2 dir. 2 nesi derseniz eğer, onlar da eğitimden yeni gelmişlerdir.

Şimdi Çatalca halkınca sadece bir Perşembe günü yaptığımız imza kampanyasında binlerce kişi imza atıyor ve "Lanet olsun, evimizde bozulmayan alet kalmadı. Bir degil bin imza atarız" diyor ise BEDAŞ bugün tüm imkanlarını zorlayarak, çok daha hızlı bir şekilde Çatalca'daki kesintilere son vermenin yollarını aramalıdır.

Bugüne kadar toplumsal olarak halkımızı ilgilendiren tüm konularda "Eylem" olarak gerçekleştirdiğimiz ki adı eylem sadece her konuda başarılı olduk. Bunu düşmanlarımız bile itiraf ediyor. Ne mutlu bize...

Şimdi bugün itibari ile ilçemizde faaliyet gösteren tüm fabrikalarda, ilçemizin en ücra köşesinde kalan mahallelerimiz de bile imza kampanyamız süratle devam ediyor ve edecek. Hedefimiz 25 bin imza!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına göndereceğimiz 25 bin imzalı "Çatalca Elektrik Kesintilerinden Bıktı" dilekçesi inanıyorum ki bu ilçenin elektrik kesintilerine son verecektir.

Genç, yaşlı, kadın, erkek binlerce imza atan ve bizleri tüm mahallelere ve fabrikalara da davet eden tüm Çatalca halkına, iş adamlarımıza ben buradan ilçem adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Dilekçemize AK Partili, CHP'li, MHP'li, İYİ Partili birçok Çatalcalı siyasetçi de imza attılar.

Belediye Başkanımız Sayın Cem Kara "Tabi ki bende imzalarım" dedi.

Başkan Yardımcılarımız Ufuk Akın ve Erhan Güzel hem imza attılar, hem standa gelip imza topladılar.

Yani senin anlayacağın BEDAŞ "Çatalca Elektrik Kesintilerinden Bıktı"
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi