Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

Bir gecede infaz!

Çatalca'da İlçe Milli Eğitim Müdürü görevden alındı. Sebep FETÖ falan değil ha! Dedikodular aldı başını gidiyor. Lâkin kimsenin elinde herhangi bir ispat yok. 31 Mayıs 2018 de gelen bir yazı ile... 
Yarancılar grubu diyelim artık, aha da bu adamların fişeklemesi ile görevden alındığı ve     fişekledikleri kişinin ise bakana bizzat telefon açarak "Bu adamı görevden alın" dediği ayrı     bir iddia... 
Hep diyorum! Bir grup var Çatalca'da ve bu grup şu an ilçedeki bütün kurumların başını     değiştirme sevdasında!
Hatta bunlardan bir tanesi yine il başkanı     ziyaret programında ilçe emniyet müdürünü     şikayet ediyor. 
Bir diğeri ise Kaymakam Hanımı! "Bizden çok daha fazla ön plana çıkıyor" şeklinde serzenişte bulunuyor. Yetmezmiş gibi "Yaptığı programlara Belediye Başkanını davet ediyor, bizi etmiyor" da demiş. Tabi bunlar hepsi iddia mı? Tartışılır.
Ama ben bundan yine birkaç yıl önce     kurumlara hükmedebilme noktasında bu     çabaları gördüm. Mesela Selim Güçbilmez     göreve gelmeden önce var olan bazı ihaleler vardı? O geldikten sonra bu ihalelerin önleri     kesildi. 
Daha sonra yine bu ihalelere göz dikildi de,     olmayınca "Milli Eğitim Müdürü Ahmet Saçak" gitmeli mi denildi? 
Yoksa dünya üzerinde eşinden boşanan devlet başkanları bile varken birilerinin bir yerlerine Ahmet Saçak'ın boşanması mı battı? 
Ben bugün için bu görevden alınmanın sebebi olarak ortaya fütursuzca atılan iddiaların hiç     birine inanmıyorum. Bunun altında başka bir çapanoğlu var. 
Bu bir rant kavgası. Saçak'ın yerine getirilmek isteneni de öğrendik mi, her şey ortaya     çıkacak zaten. 
Tüm taşlar yerine oturacak... 
Ensar Vakfı Başkanı Hasan Gökçe bu     görevden aldırılmanın neresinde? Daha düne kadar yenilen ve içilenler ayrı gitmiyordu!     Bu görevden alınma mevzusuna neden sesini     çıkarmıyor!
He açıkçası iade-i itibar ister ise o zaman ne yapacaksınız merak ediyorum. 
Kaldı ki yine iddia ediyorum, Saçak hakkında hiçbir isnat bulunmadan görevden alındı ise mahkeme aynen görevine iade edecektir.
Lâkin ondan sonrası ne olacak? 
Düşünün yahu bir gece sahur programı adı     altında bir program düzenleniyor. İki tane devlet memuru öğretmen alenen siyasi parti programında ve ertesi sabah milli eğitim müdürü hooop görevden alınıyor.
Üstüne üstlük o sahur programına katılan     öğretmenlerden birisinin ismi şu an vekalet için geçiyor.
Lâkin unutulan bir şey olmuş. Tüm okul     müdürleri ilçe milli eğitim müdürü olmak için     dilekçe veriyor ya da hazırlanıyor. 
Ancak bu tür bir görevden alma işi ben     açıkçası yine Mesut Üner'e zarar verir diyorum. Çünkü ortada olan bir gerçek var. 
Tut ki Üner "Biliyordum" dese "Şimdi mi?" Denecek... "Bilmiyorum" dese "Sen necisin?" Denecek... 
Partiler üstü, kurumlar üstü bir güç grubu oluşturmak isteyenler var şu an aramızda... 
Ben bu tabloyu geçmişte de gördüm.
Hatta Fettullah Gülen'in başını çektiği terör örgütünün yani FETÖ'nün ilçede kurduğu vakfın tüm idaresi bunlarda idi. 17 -25 Aralık sonrası oradan apar topar kaçtılar ama o vakfı Çatalca'nın başına, sırf bu ilçede hakimiyet sahibi bir güç olmak için önerenler ne yazık ki bugün siyaset kadrolarını işgal ediyorlar. 
Tek bir partide değiller he... 
Acayip dağılmışlar.
Vâkıf ve dernekler, meslek örgütleri gibi birçok dalda zıplıyorlar. 
İlk kademede diş geçirilemeyen bir Milli     Eğitim Müdürü al aşağıya edildi. Sırada     emniyet mi, orman mı, spor mu, yoksa tarım müdürü mü var? Bunların hepsi bu ilçede     hakimiyet kurmak isteyen grup için birer engel! Bunlardan duydukları rahatsızlığı alenen ifade ediyorlar.  
Peki ya Kaymakam! Kaymakam Hanım bu ilçe halkının sevgisine layık olan bir insan. Hele ki ona yönelsinler... Bak gör o zaman sen halk nasıl uyanıyor ve uyandırılıyor... 
Ama o değil de buna maşa edilmek istenen     garibim ilçe başkanları... 
Onlar ne zaman uyanacak dersin! 
Balığa gideceğimizde mi? Yoksa atı     alan Üsküdar'ı geçtiğinde mi? 
Bre hey gafiller! Az kaldı bekleyin!
Güç halktan gelir, halk eğer ki sizin buradan göndermek istediklerinize sahip çıkarsa, ne pıl ne pırt kalır... Hiç birini toplayamadan kıçınıza     topuklarınız vura vura geldiğiniz yere         kaçarsınız... 
Aha bu da kulağınıza küpe olsun... 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi