Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

Bir toplantı bin dokunuş...

Çatalca Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Çatalca Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Erçin ve tüm daire başkanlarını da yanına alarak halk günü programının ilkini dün gerçekleştirdi.

Dün sabah saat 10.00'da Kaymakamlık binasına gittim. Ve Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş'ten "İlk Toplantınız, Müsaade Ederseniz, İzlemek İsterim" diyerek bir talepte bulundum. Sağ olsun bu talebimize olumsuz bir cevap vermedi.

Gelen vatandaşlar dertlerini anlatıyor, Kaymakam bu anlatılanları tek tek not alıyor ve vatandaşın talebine yönelik olarak hangi kurum çözüm mercii ise ona havale ediyor. Ve inanır mısınız anlık çözüm üretiliyor.

Bu gerçekten hoş bir şey. Baktığınız zaman, Kaymakam Ermiş son iki haftalık süreçte mahalle mahalle, kapı kapı geziyor. Yanında o gün kim görevlendirildi ise bir Çatalca Belediye Başkan Yardımcısı, Jandarma Komutanı yada Emniyet Müdürü, Sosyal Yardımlaşma Vakfı Başkanı ve Aile Sosyal Hizmetler Müdürü... Yani vatandaşın sıkıntısına, derdine, talebine cevap verebilecek en üst seviyedeki amirleri de yanına alıyor. Birkaç tanesine katılmışlığım da var.

Dokunmak lazım! Evet bu halkın derdine, sıkıntısına, talebine yönelik dokunuşlar çok önemli. Bu anlamda Kaymakamlık ve ilçe belediyesinin birlikte hareket etmesi de çok önemli.

Benim gördüğüm şu ki ilçemizde belki de uzun yıllardır görülmemiş bir, birliktelik, halk için, halkın talepleri için herkesin el birliği ile elini taşın altına sokma sevdası en üst seviyeye çıkmış durumda.

Kaymakamlık deyince bu ilçedeki tüm kurumlar aklına gelmeli herkesin. Düşünün devletin bakanlıklarının müdürlüklerinin tamamının bağlı olduğu bir kurum. Ve bu kurum yine tüm müdürlükleri topluyor, sizin ayağınıza kadar geliyor. Yetmiyor diyor ki "Belki kaçırdığımız, gidemediğimiz vatandaşımız olabilir, randevusuz, derdini istediği gibi anlatabileceği bir ortam yaratalım ve onun tüm dertlerini dinleyelim. Çözebildiğimizi anında çözelim. Çözemediğimizi de çözüm noktasına nasıl getiririz" düşüncesi ile yapılan bu toplantıyı izledikten sonra, ben bundan sonraki süreçte, gelen her vatandaşın sorununun çözüldüğünü duyan her vatandaşın, sıkıntısını gelip Kaymakam Bey ve Daire Müdürleri ile paylaşacağı inancındayım.

Ben gördüğümü ve işittiğimi sizlere aktarayım dedim. Lakin çok verimli bir halk günü olduğu kanaatine vardım.

Önümüzdeki haftalarda iddia ediyorum yüzlerce vatandaş derdini devlete anlatmak için orada olacak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi