Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

Bırakın dedikoduyu...

“Çatalca nasıl bir yer" diye sordukları zaman verilen cevaplar aslında o kadar sabittir ki, hepimizin bu cevapları çok iyi biliyoruz.
Birincisi;
"Huzurun ve Yeşilin Baş Kenti"
İkincisi;
"Dakikada yüzlerce Dedikoduyu üretebilen bir ilçe"
Kadınlar dedikoducu derler ya hani, bizde kahvehane köşelerinde iddia ediyorum, erkekler çok daha fazla dedikodu üretiyor.
Kimi zaman hükümet kurup, kimi zaman hükümet deviren, kimi zaman belediye başkanı devirip, belediye başkanı atayan bir anlayıştan bahsediyorum.
Öncelikle bu ilçede dedikoduyu, boş yere laklak yapmayı bir kenara koymamız gerekiyor.
Mesela, bugüne kadar dedikodu değil de, projeler üretebilseydi bu ilçe, inanın ki bugün belki de İstanbul'un en büyük ve en kapsamlı üniversitesine sahip ilçesi idi? Yada çevremizdeki ilçelerden çok dahA fazlası ile geçilmiş bir ilçe.
Kendi içimizde nedense bizden olanları çekemeyeni eleştiren "Onun orada ne işi var" dediğimiz ilçemizin evlatlarının da önünü kesecek kadar acımasız dedikodulardan bahsediyorum.
Kurumların içerisinde de insanların birbirlerinin açıklarını, yanlışlarını ve olmayan konularda yapılan dedikodular ise cabası.
Şu saatten sonra Çatalca'nın dedikodu ile değil, projeler ile bir yerlere gelebileceğini artık herkes görmeli.
En basiti...
Bugün için artık elimizde bir üniversite konusu var. Şimdi herkes Belediye Başkanı Mesut Üner'den davet bekliyor ya hani, bence daveti yapması gerekenler bu ilçenin kendisini akil adamı ilan etmiş, STK'larda görev yapan, muhtar, aza, esnaf, iş adamı, sanayici... Aklınıza gelebilecek kim varsa, Belediye Başkanı Mesut Üner'e davet çıkıp "Biz şu gün şurada toplanalım, Çatalca'nın geleceği açısından nasıl bir üniversite projesi olmalı" diyerek kafa yormalı.
Yoksa Belediye Meclis Salonunda toplanan ve sadece bir kişinin tek eline geçtiği bariz ortada olan Kent Konseyi ne yazık ki bu ilçe halkının gözünde itibarını ve güvenirliğini kaybetmiştir. Açıkçası son gelişmelere bakınca AK Parti'nin Çatalca'daki ek hizmet noktasına da dönmüştür. Bunu görmemek mümkün mü?
Unutulmaması gerekilen bir şey var. Çatalca bir olmadan, birlik olmadan, sadece seçim zamanlarında siyaset arenasında çıkan, ama geriye kalan 5 sene el ele verip bu ilçe için ne yapılabilirliğini düşünen bir ilçe olmaz ise, kimse kusura bakmasın ama değil Üniversite, bu ilçeye ilkokul bile yaptıramayız. Hatta ve hatta kreş bile yaptıramayız.
O sebeple tüm Çatalca halkına sesleniyorum, oturun ve düşünün. Bu ilçeye en gerekli şey olan Üniversite, nasıl olmalı, ne üniversitesi olmalı, Çatalca'da Vakıf Kurup bizler mi yapsak, yoksa on yıllardır bize üniversite feryadımıza rağmen üniversite getirmeyen devlet eline mi baksak?
Bırakalım dedikoduyu ve bir şeyler yapalım artık...
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi