Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

Birlikte Çatalca'yız!

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner ile     göreve geldiği gün itibari ile bir serüven     yaşadıktan sonra, özümüz olan ve asla     vazgeçemeyeceğimiz “ Özgür” cümlelerin adresine geri döndük.
Başkan Danışmanlığı süresince yaptıklarımız ve vesile olduklarımız ortada ve halkın takdirine bıraktık. 28 Ağustos 2019 Saat 16.45 itibari ile vermiş     olduğum istifa dilekçesi sonrası Belediye ile olan tüm ilişkilerimi kestim.
Lakin Belediye Başkanı Mesut Üner ile şu kadar da olsa bir problemimiz yok. Sistem bana göre değil bu bir, ben sisteme göre değilim bu iki...
Ve üçüncüsü, ben hiç bir zaman bir siyasi güdüm altında duramam ve doğru bildiklerimi de bu halktan saklayamam. İşin özeti bu. Biz halk içinde olması gereken bir yapıya sahip olduğumuz için en iyi yerimizin yine sokaklar olduğunu gördük.
Ancak...
Sağda, solda, sokak köşelerinde yada makam odalarında “ Bahadır'ı ben çıkarttım, ben kovdum, alkollüydü, sahneye çıktı, ondan kovuldu” gibi cümleler sarf edenler varmış. Beyler kendinize gelin, gelemiyorsanız da kimin alkollü kimin ayık olduğunu da cümle alem öğrenir. 9 Nisan 2019 tarihinden itibaren tam 2 sefer istifa dilekçesi ve istifa kararı vermeme rağmen, kabul etmeyen ve her birisini yırtıp atan kişi Mesut Üner'in ta kendisidir. Yine son vermiş olduğum     istifa dilekçesini kabul etmeyip “ Saçmalama” diyerek ayrılmamı istemeyen de kendisidir. O sebeple yukarıda da yazdığım istifa dilekçe tarihi ile dilekçemi de buradan yayınlarım ama çok yer kaplar gereği yok.
İstifa etmemdeki nedenler birden daha fazla. Kurum içerisinde bana uymayan ve gelecek açısından kaygı duyduğum konular bir yana, asıl konuyu yukarıda da anlattım. Ben bağımsızlık ve özgürlük taraftarı olan birisiyim. Belediye Başkanı Mesut Üner'le de dediğim gibi hiç bir sorunum olmadan ayrıldık. Neyse sanırım özetlemişimdir. Bu arada sosyal paylaşım ağlarında bugüne kadar hakkımda yazıp çizenlere, hakaretlerde bulunanlara da adli yolla hesap    soracağımdan da kimsenin şüphesi olmasın. Her     birinin dilekçesi hazır!
Pazartesi...
Okullar açılıyor. Okul öncesinde geçtiğimiz     yıllarda da gerçekleştirmiş olduğumuz bir sosyal projemiz vardı. Bu yıl da yine aynı projeyi hayata geçiriyoruz. Tabi ki geçtiğimiz yıllarda Çatalca Belediye Başkanı olan Cem Kara nasıl ki bu projemize şahsi olarak katkıda bulunduysa, bu yıl da mevcut Belediye Başkanı Mesut Üner aynı katkıyı sağlayacak. Ve geçtiğimiz yıllarda slogan olarak bizzat bizlerin ürettiği “ Birlikte Çatalcayız” cümlesinin yine hakkını verecek olan Çatalca halkı olacak.
Çatalca el ele verecek ve “ Hiçbir çocuk bir başkasının eskisi ile okula başlamayacak” cümlesi ile yola çıkılan kampanyaya desteğin ağa babasını verecek. Ben buna geçmişte nasıl ise bugün de canı gönülden inanıyorum.
Kaldırımlar Genişlemeli...
Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner okulların açılması sonrasında özellikle kaldırımlarda meydana gelecek olan darlık sebebi ile, veliler ve öğrencilerin yaşayacağı rahatsızlıklara ivedi çözüm bulmalıdır. Hatırlarsanız seçimler öncesinde vatandaşın en büyük sıkıntılarının başında kaldırımlardan yürüyememek geliyordu. Şu an için kısa bir süre içerisinde Atatürk Caddesi yol ve kaldırım çalışmalarının başlaması ve bitmesi mümkün değil. Hele ki Büyükşehir Belediyesi desteği olmaz ise en az iki ay sürecek bir çalışma olur. Böyle bir çalışma tam son baharda başlar ise Çatalca adına gerçekten tam bir çile olur. O sebeple mevcut kaldırımların halkın kullanımına açılması sağlanarak, yapılacak çalışmalara kadar okulların açık olduğu süreçte sorun yaşanmaması için ivedi çözüm gerekli.
Sokak köpekleri...
“Sevgi Bahçeleri” adı altında “ Hayvan Barınakları” yapılacak. Tabi bu tarzda atılımlar için Büyükşehir Belediyesinden katkıya ihtiyaç var. Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile el ele verilerek ancak bu proje hayata geçebilir. Ve ben inanıyorum ki Ekrem İmamoğlu'na böyle bir teklif ile gidilir ve proje tam anlamı ile anlatılır ise en kıs sürede hayata geçer. Sevgi Bahçeleri, hayvan barınaklarından çok gerçekten sokak hayvanlarının yaşama haklarını elde edebilecekleri alanlar olacak. Yoksa özellikle okul zamanlarında meydana gelen saldırmalar ve ısırma olayları bu yılda yaşanacak. Bunlar için de acil önlemler gerekmekte.
Diyalog!
Geçmiş dönemlerde İBB ile Çatalca Belediyesi arasında yaşanılan diyalog eksikliği bu dönemde yaşanmasın istiyoruz. Bunun olmaması için İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu resmen elini uzattı. Ve Belediyeler içerisinde ilk ziyaretini Çatalca Belediyesine yaptı. Ben Danışmanken de aynı şeyi savunuyordum. Bugün de aynı şeyi savunuyorum. Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner ivedi bir şekilde nezaketen İmamoğlu'nu ziyaret etmeli ve Çatalca-Büyükşehir ekseninde dönmesi gereken hizmetlerin bir an önce Çatalca Halkına gelmesini sağlamalıdır. Yani hizmette zincir olan kurumların arasındaki diyalogsuzluk sebebi ile gelmeyen hizmetlerin bu dönemde gelmesi için halk öncelikli tavır takınılmalıdır. Siyasi uç nokta     düşünceler bu ilçeye zarar verir.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi