Biz barbarız, Batı uygar...

Giriş çok mu sert oldu?  Bu başlığa kızdınız galiba. Aslında kızmanıza hiç  gerek yok.   “Barbar” lığı bizimle  taçlandıran batı, Batıya bizim verdiğimiz ünvan ise “Uygar”.
Ama eğer bazı gerçekleri  bilseydik öyle mi yapardık? 
Oysa unutmamalı ki tarih bilmek; hem bugünü, hem yarını bilmektir. Tarihin ışığı olmadan önünüzü göremezsiniz. Çünkü her yanınız kararmıştır..
Hangi batı, hangi Uygar kökenden gelmiş bileniniz var mı? Kısaca deyinelim isterseniz….
Son bin yıldır batılı ülkelerle kapışma halinde olan tarihimizde her türlü entrika ve ihanetlere rağmen mücadelenin nihayi ve kesin galibi biz olabilmişsek aslında bize bu mücadelelerin ayrıntılarını konuşmaktan başka bir şey kalmıyor..
Sömürgecilik bizim değil; onların icadı. Temeli sömürüye dayanan ekonomik, bilimsel ve teknolojik gelişmişliğin ise adı uygarlık olamaz. Türkler ve Müslümanlar ise sömürmeden sağlamış bu gelişmeyi. "Yetmişiki millete bir gözle bakmayan, halka müderris olsa hakîkatte âsîdir," diyen anlayışa Batıda rastlayamazsınız. Aksi takdirde sömürgeci olmazlardı. 
Sözde uygar Batılılar ortalama 120 yıl yönettikleri Afrika ülkelerinin 19'unda resmî dil İngilizce, 18'inde Fransızca yapılmış. Lâtin Amerika ülkelerinde ise ya İspanyolca ya da Portekizce... Biz ise ve hem de ortalama 450 yıl yönetimimizde kaldıkları hâlde hiçbir Kuzey Afrika ülkesinin diline dokunmamışız. Biz barbarız  öyle mi?
Çanakkale'de ölen düşman askerleri için; "Şimdi dost bir ülkenin topraklarında yatıyorsunuz. Huzur içinde uyuyun. Bizim için Mehmetler ile Jonnyler arasında bir fark yoktur," diyebilecek kadar hümanist ve barışsever bir Batılı çıkmadı bugüne kadar..  
Boğaların sırtına şiş saplayanlar, o güreşleri 1907 yılında yasaklayanlardan, kuşlara özel ev yapan bir milletten daha fazla hayvansever ve hayvan haklarına saygılı olamazlar.
Kapitülasyonlarla ayrıcalıklar tanıyan biziz. Küçük millet olduğumuz için kollamış olamayız Fransa'yı.
 Ya kollamasaydık Fransa bu günleri görür müydü sanırsınız?
Bu örnekleri yüzlerce’ye binlerce ‘ye kadar çıkarabiliriz. Ama bir faydası olmaz sanırım. Çünkü biz öğrenmek,  aydınlanmak için okumuyoruz. Böyle olunca da onlar Uygar biz Barbar oluveriyoruz..
Günümüzde işgal anlayışı değişmiştir. Artık beynini işgal ettiklerinizin her şeyine sahip olabilirsiniz.
Sizce bizim beynimiz özgür mü?  
Ona da siz karar verin
VESSELAM

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Remzi Tanış Arşivi