BM'ye 'Deprem Komiserliği' kurması çağrısı

BM'ye 'Deprem Komiserliği' kurması çağrısı
Global Peace Türkiye Temsilcisi ve Uluslararası Avukat Mehmet İhsan Kalkan, Türkiye’deki yıkıcı depremin ardından Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği’ne “Birleşmiş Milletler Deprem ve Afetler Yüksek Komiserliği” kurulması için çağrıda bulundu.

VEDAD BAYKAL - Türkiye'deki depremin yıkıcı etkilerinin ardından harekete geçen Global Peace Türkiye Temsilcisi ve Uluslararası Avukat Mehmet İhsan Kalkan, Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği’ne mektup yazarak tarihi bir çağrıda bulundu.

Kalkan tarafından kaleme alınan mektupta, dünya çapındaki sorunların ancak ortak akıl ve dayanışma ile aşılacağına dikkat çekildi. Türkiye ve Suriye'deki depremler nedeniyle, Birleşmiş Milletler'in yavaş hareket etmesi ve acil yardımların zamanında ulaştırılamamasını kabul edilemez bir durum olarak nitelendirilen mektupta Birleşmiş Milletler'in, böylesi büyük felaketlerde yardımların zamanında gönderilmesi ve acil müdahale edilmesi için bir Birleşmiş Milletler Deprem ve Afetler Yüksek Komiserliği gibi bir organizasyonun kurulması gerektiği çağrısı yapıldı.

Avukat Mehmet İhsan Kalkan, mektubunda “ 14 Aralık 1950 yılında dünya çapındaki mültecilerin sorunlarını çözmek için nasıl Cenevre'de Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği kurulduysa , aynı şekilde ülkemizde ve Suriye'de son deprem örneğinde olduğu gibi dünya çapında buna benzer olayların varlığı halinde anında müdahale ve yardım için Birleşmiş Milletler bünyesinde Birleşmiş Milletler Deprem ve Afetler Yüksek Komiserliği ya da tarafınızca takdir edilecek bir isim altında böyle bir organizasyonun ya da birimin kurulması artık dünya için bir gereklilik olduğu önemle ortaya çıkmıştır.” İfadelerine yer verdi.


BM’YE ELEŞTİRİ

Birleşmiş Milletler bünyesindeki Suriye Soruşturma Komitesi 6 Şubat depremleri sonrası Suriye hükümeti ve BM'yi başarısızlıkla suçladığını hatırlatan Kalkan, Birleşmiş Milletlerin soruşturmalarla zaman kaybetmek yerine asli görevi olan asli mağdur durumdaki insanlara yardımları derhal ulaştırmalıdır ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.