Bodrum’da yaşayan Çukurovalılar dayanışma yemeğinde buluştular

5 Yıldır faaliyetlerini sürdüren, Bodrum’da yaşayan Çukurovalıların üye olduğu Bodrum Adanalılar Derneği geleneksel dayanışma yemeğini Bitez de gerçekleştirdi.
Bodrum Belediye Başkan adaylarıyla, Belediye Meclis üyesi adaylarının da katıldığı yemek neşe içinde geçti. Yemek boyunca sohbet fırsatı bulan hemşeriler müzik eşiliğinde eğlenmekten de geri durmadılar.
Bodrum Belediye Başkan aday adaylarından Mehmet Özalın ve Ahmet Aras’ın da katıldığı yemekle ilgili Dernek Başkanı ve kendisi de Belediye Meclisi aday adayı olan Ayhan Ongun şunları     söyledi:
“Değerli Konuklar, bugün burada dostlar meclisinde kini, nefreti, düşmanlığı, önyargıları öteleyen; sevgiyi, dostluğu, kardeşliği, barış içinde bir arada eşit yurttaşlar olarak birlikte solumayı isteyen, dünyanın en güzel, en yaşanılası kentinin hemşerileri olarak bir araya geldik. Bizler Torosların öte yüzünden, Çukurova’nın bereketli topraklarından, kekik kokulu Amanos yaylasından, buram buram portakal çiçeği kokan Seyhan ovasından, Ege’nin mandalina kokulu barış ve hoşgörü kenti Bodrum’a sizlerle Anadolu kültürünü paylaşmaya geldik. Çukurova’nın sarı sıcaklarına inat, serin sular gibi; Yaşar Kemal’in, Türk ve dünya sinemasının efsanevi sanatçısı Yılmaz Güney’in, daha gerilerden Karacaoğlan’ın, Dadaloğlu’nun kültüründen, şiirinden, türküsünden süzülüp geldik. Bir yandan Çukurova’dan gelen hemşerilerimizin ortak bir kent kültürü oluşmasına katkıda bulunmalarını sağlamak, bir yandan da Çukurova’nın tarihi ve kültürel değerlerini gelecek kuşaklara aktarmak ve yaşatmak adına kurduğumuz dernekle 5 yıldır Bodrum’un sosyal yaşamı içerisinde var olmaya çalışıyoruz. Kesinlikle bölgecilik, ayrımcılık gibi bir düşüncemiz olmadığı gibi aksine bir zenginlik olarak bu farklı kültürleri harmanlayarak ortak hemşerilik bilincini yükseltmek istiyoruz. Doğal olarak da yaşadığımız kentin yönetiminde söz ve karar sahibi olmanın bir hak olduğunu düşünüyoruz. Dayanışma içerisinde bulunduğumuz herkesin bir biçimde parti ayırımı yapmadan siyasete müdahil olmalarını istiyoruz. Bu salonda gördüğünüz tablo bir anlamda söylediklerimizin de bir kanıtıdır. Bu akşam bizimle birlikte olup, bizleri onurlandıran Belediye başkan aday adaylarına, Sivil Toplum temsilcilerine, Çukurovalı hemşerilerime ve Çukurova dostlarına  sonsuz teşekkürler ediyorum.”
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ayhan Ongun Arşivi