14 Mart borsa güne nasıl başladı?

14 Mart borsa güne nasıl başladı?
'14 Mart borsa güne nasıl başladı?' sorusu BIST yatırımcılarının ve al sat işlemi yapanların gündeminde yer aldı. Peki 14 Mart borsa güne nasıl başladı?

Son dönemlerde borsanın yükselmesiyle binlerce yatırımcı borsadan hisse alıp satmaya başladı. Borsanın gidişatı yakından takip edilirken, 14 Mart günün ilk saatlerinde borsanın nasıl tepki veridiği araştırılıyor. Peki 14 Mart borsa güne nasıl başladı? İşte detaylar...

BORSA GÜNE NASIL BAŞLADI?

Borsa saat 10.00 itibarıyla açıldı. Geçtiğimiz günü düşüşle kapan BIST100 günün ilk saatlerinde yüzde 0,42'lik yükseliş kaydetti.

13 MART BORSADA SON DURUM

BIST100 geçtiğimiz günü yüzde 1,14'lük düşüş ile 5323 seviyesinde kapattı.

BORSA ÇALIŞMA SAATLERİ

Hafta içi saat 10.00'da açılan BIST'te akşam 18.00'a kadar işlem yapılabiliyor.

BORSA HESABI NASIL AÇILIR?

Borsada al sat işlemi yapmak için bir bankada vadesiz hesabınız veya aracı kurumda paranız olması gerekir. Banka aracılığı ile borsada hesap açmak için bankaya giderek 'yatırım hesabı' açmak gerekir. Borsada birçok hissenin fiyatı anlık olarak müşterilere sunulur. Alım satım işlemleri yapabilmek için hissenin adını arama kısmına yazmak gerekir. Herhangi bir fiyattan hisse almak veya satmak istiyorsanız, başka birinin o fiyattan satması veya alması gerekir. Aksi halde emir verebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.