2023 mart ayı itibari ile borsada yatırımcı sayısı kaç oldu?

2023 mart ayı itibari ile borsada yatırımcı sayısı kaç oldu?
Borsa büyümeye devam ediyor. Borsaya binlerce yeni yatırımcının akın etmesiyle yatırımcı sayısı bir ayda yüzde 9,36 arttı.

Borsa başta olmak üzere piyasalarda büyüme devam ediyor. Özellikle koronavirüs döneminden sonra ekonomideki çalkantılar devam ederken binlerce kişi borsaya giriş yaptı. Peki 2023 mart ayı itibari ile borsada yatırımcı sayısı kaç oldu? Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) verileri aktarıldı.

BORSADA YATIRIMCI SAYISI KAÇ OLDU?

Borsada pay senedi yatırımcı sayısı bir ayda yüzde 9,36 arttı  ve 4 milyon 233 bin 586 oldu. Son bir ayda pay senedi yatırımcısı 362 bin 514 kişi arttı.

Pay senedi bakiyeli yatırımcı sayısı geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 68 yükseldi. Son bir senede ise pay senedi piyasasında yatırımcı sayısı 1 milyon 717 bin 816 kişi arttı.

BORSADA NASIL HESAP AÇILIR?

Borsa hesabını internet üzerinden veya banka şubelerine başvuru yaparak açabilirsiniz. Borsa al sat işlemleri yapmak için bankada vadesiz hesap veya aracı kurumda bakiye olması gerekli. İşlem yapmak için vadesiz hesabınızın olduğu bankaya başvuru yaparak 'Yatırım Hesabı' açabilirsiniz. Bankanın evrak işlerini tamamlamasının ve hesabınızın 2 - 3 gün içinde onaylanmasının ardından borsada işlem yapmaya hazır olacaksınız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.