Thodex’in kurucusu Fatih Özer Türkiye’ye iade ediliyor

Thodex’in kurucusu Fatih Özer Türkiye’ye iade ediliyor
Kripto para borsası Thodex’in kurucusu olan ve 400 bin kişiyi dolandıran Fatih Özer’in Türkiye’ye iade edilmesine karar verildi.

Ali Birerdinç - Thodex vurgununda son perde! Arnavutluk’ta yakalanan ve halen tutuklu olan Thodex’in kurucusu Fatih Özer’ iade edilecek.

Arnavutluk Yüksek Mahkemesinden çıkan karara göre Fatih Özer, en geç 3 Mayıs 2023 tarihine kadar Türkiye’ye gelecek.

Ne olmuştu?

20 Nisan 2021’de Arnavutluk’a kaçtığı bilinen Fatih Özer, 400 bin kişinin milyonlarca dolarlık kripto parası ile birlikte ortadan kaybolmuştu. Hakkında kırmızı bülten çıkartılan Özer, 30 Ağustos 2022 tarihinde Arnavutluk’un Vlora kentinde yakalanmıştı. O günden beri tutuklu bulunan Fatih Özer hakkında mahkeme tutukluluğun devamına karar verirken Özer’in avukatları karara itiraz etmişti. İtiraz kararının kabul edilmemesi ile birlikte Özer’e verilen ceza kesinleşmişti.

Türkiye’de yargılanacak

Türkiye’de hakkında, "suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme", "bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık" ve "tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılık ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlarından soruşturma açılan Fatih Özer’in davasında 2 bin 27 kişi müşteki olarak yer alıyor. Özer için toplam 40 bin 562 yıl hapis cezası isteniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.