Böyle kaymakamlar da var

Çatalca'ya atandığı gündem itibaren kendisini takip ediyorum. Bazen hızına da yetişemiyorum. Bu kadar aktif şekilde görevini yaparken ailesine vakit ayırıyor olması, her şeye yetişmeye çalışırken bu dengeyi nasıl sağlamayı başardığı bende merak uyandırıyor. Tüm bu yoğunluğunun içerisinde çocuklarına, ailesine vakit ayırıyor, ailesiyle geçirdiği zamanların fotoğraf ve videolarını sosyal medya da paylaşıyor. Şeffaf ve samimi bir yaşam biçimi ile bu zamana kadar az şahit olduğum bir karakter. Hiç kastırmıyor, unvanını veya makamını hayatının ilk sırasına koymamış.

Çatalca Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, ilçedeki açılışlar, resmi programlar, özel ziyaretler hepsine yetişmeye çalışırken güler yüzü ve samimiyetiyle de benim dikkatimi çekiyor. Ne zamandır böyle bir yazı yazmak Sayın Ermiş’in bu yönlerini paylaşmak istedim. Bugüne denk geldi. Geçtiğimiz günlerde ilçedeki faaliyetleri ile ilgili bir toplantı yaptı, toplantıya bende katıldım. Toplantı sonrası makamında diğer gazeteci arkadaşlarım Bahadır Sugür, Zafer Kara ile birlikte bir süre sohbet ettik. Bu sohbetimizdeki samimi tavırları karşısında da etkilenmedim değil. Tabi meslektaşım Zafer Kara ile ilgili ikna çabaları görülmeye değerdi. Biz Bahadır Sugür ile bu samimi sohbeti bir süre şaşkınlıkla izledik. Demem o ki samimi ve güler yüzlü, devletin gülen yüzünü yansıtan örnek bir bürokrat.

Gün içerisinde herhangi bir programı yoksa 'bugün makamındayım ziyaret etmek isteyenler varsa buyursun gelsin çay ve simit ikram edebilirim' gibi davetleri sosyal medya üzerinden yapan ve kapısını herkese açık tutan. Kışın kar yağınca çocuklarını alıp Çatalca’dan kar fotoğrafları paylaşan. Yaz geldiğinde ise Çatalca'da denize girip sezonu kendi görev yaptığı ilçesinde açıp, ilçenin güzelliklerini paylaşarak tanıtan bence az rastlanır bir kaymakam. Kar tatili olduğunda önce resmi açıklamayı yapıp ardından çocukları ile sosyal medyada görüntü paylaşımı yaparak 'bu tatile bizim çocuklar çok sevindi' cümleleri ile hem devlet adamlığı görevini yerine getirip hem de sade bir vatandaşın duygularını en güzel şekliyle yansıtan birisi.

Vatandaşın sosyal medya üzerinden iftar davetini bile es geçmeden ailesini de yanına alarak iştirak eden kaç kaymakam vardır bilmiyorum. Hiç alışık değiliz böyle alçak gönüllü, samimi ve güler yüzlü bürokratlara. Böylesini görünce şaşırıyoruz. Alışmışız sert mizaçlı, mesafeli, makamını insanlığının önüne koymuş bürokratları görmeye. Sanki kaymakam eş değil, anne ya da baba değil yalnızca kaymakamlık rolünü taşıyan biriymiş gibi yansıtmalarından dolayı her daim kaymakamlık rolü için takındıkları o mesafeli bürokratik tavırdan ötürü vatandaşta hep bir çekince oluşmuş. Ne anlıyoruz kaymakamlık görevini yerine getirmek için sert mizaçlı, mesafeli tavırlara gerek yokmuş. Hafızamıza kodlanan bu kaymakamlık özelliklerini yok eden Çatalca Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş’e teşekkür ediyorum. Devlet dediğin vatandaşını koruyup kollayan, sarıp sarmalayan her daim yanında olansa. Devleti temsil eden kişiler de egolarından sıyrılmış, kibirden uzak, samimi, güler yüzlü olmalı. Ne mutlu ki Çatalca’ya sizin gibi bir kaymakamın yolu düştü ve Çatalcalı sizin gibi bir insanı, bir eşi, bir babayı ve bir kaymakamı tanıdı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Savaş Atak Arşivi