Bu daha başlangıç

Büyükçekmece'yi alt liglerden bu yana takip ediyorum. Defalarca internet siteleri ve çalıştığım gazetede yazdım. Gerçi basketbolun başlı başına bir sorunu ama havanın tertemiz olduğu, güneşin ateş ettiği bir öğle saatinde çıkıp şu maçı izlemek ne kadar kayıp olabilir insanlar için? İlçeyi Avrupa'nın en büyük liglerinden birinde temsil eden kulübün sadece büyük takımlar karşısında rakip taraftarların gelmesiyle dolan bir salonla mı destekleyeceksiniz? Oyuncular kadar işin arka planında emek veren bir ton insan var. Mesai harcıyorlar, kulübün daha ileri gitmesi için çabalıyorlar. Bugün yenersiniz yarın yenilirsiniz ancak bu insanların hakkını teslim etmek ve onları desteklemek gerekiyor. Her defasında konuşmaktan vallahi billahi sıkıldım. 243 bin kişinin (2017 nüfusu verisi) yaşadığı yerde bin tane insanı bir araya getiremiyoruz.
***
Özhan Çıvgın'ın yıllardır üstlendiği baş antrenörlük görevini bırakmasıyla başlayan değişimde yardımcısı Serhat Şehit'in yerini alması Büyükçekmece Basketbol adına önemli bir karardı. Hem camianın bildiği bir isimdi hem de tecrübesiyle bu işi götürebilecek bir potansiyelin yanısıra disiplini vardı. Oluşturulacak kadro da hocanın karakterini yansıtmalıydı. Hayes ve Eldridge ile birlilkte Tiby, Armstead ve Devin Williams getirildi. Yerli rotasyonu da maksimum seviyede güçlendirildi. Berkay Candan'ı takıma kazandırmak en önemli hamleydi bana göre.

Ligin ilk iki maçını kazandıktan sonra yakalanan özgüven her ne kadar Fenerbahçe karşısında galibiyete yetmese de üç haftada ortaya koyulan mücadele ilerisi için umut veriyordu. Bugün rakip Türk Telekom'du. Tarihi ile çok değerli bir kulüp. Mevcuttaki yapısı, ekonomik gücü ve oyuncu kadrosunun kalitesiyle başa çıkılması zor bir takım. Gazanfer Bilge Spor Salonu'na gelenler muhteşem bir maç izledi. Bunu kazanılan maç için söylemiyorum. Dişe diş oynayan, gücünü maçın birçok anında gösteren ve rakibinden korkmayan bir Büyükçekmece vardı parkede. Gelecek hafta Beşiktaş'ı seyircisiz maçta ağırlayacak takım. Bu karşılaşmadan da galip ayrılırsa muhteşem bir başlangıca imza atacak.
***

devin williams arel üniversitesi büyükçekmece basketbol

Devin Williams'a ayrı bir parantezden ziyade paragraf ayırmak gerekiyor. Çıktığı 4 maçın 3'ünde en iyi olmayı başardı. Uzun süredir böyle bir pivot başlangıcına çok az rastlanmıştır. Büyükçekmece'nin de lige çıktıktan sonra bu bölgedeki isimlerini ele alırsak şimdiden efsane kontenjanına girebilecek bir isim Williams. Stimac ve Kaya Peker gibi Euroleague tecrübeleri bulunan iki yıldızı sirkülase edip 26 sayıyı potaya bıraktı. Üçlük attı, blok yaptı. Pivottan istenebilecek her şeyi ortaya koydu. Mücadelesi ve hırsı da takdire şayandı. Onu izlemek gerçekten büyük bir şans. Yakında iyi bir transfer de yapabilir bu performansını sürdürürse.
***
Hayes ve Eldridge'nin katkıları da maçın belirleyici noktalarındandı. Hele Eldrdige'in zor pozisyonda attığı iki üçlüğün zamanlaması takım için geri dönüşü de hazırladı. Berkay Candan'ın ekstra oyunu da kremasu oldu. Büyükçekmece'nin geride kalan sezonlarda birçok maçını son periyotta kaybettiğini gördük. Maç sonlarında yapılan basit hatalar ve atılamayan sayılarla yenilgiler alındı. Türk Telekom gibi bir rakibe 12 sayıdan geri gelip yenmenin keyfi bambaşka. Her ne kadar son top girse uzatmaya gidecek olan mücadeleyi kazandı Büyükçekmece. Artık bu mağlubiyetlerden kurtulup sezonu en iyi yerde bitirmek hedef olmalı. Bugünkü maç bir başlangıçtı. Ligin zor deplasmanlarından biri haline gelmelli Gazanfer Bilge. Hem takımla hem de taraftarla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Burak Zihni Arşivi