Bu hafta hangi adaylar açıklanacak?

Yerel seçimlere aylar kala hemen hemen her gün önemli gelişmelere maruz kalıyoruz.
CHP'den sonra AK Parti'de her ne kadar aday adaylık başvuru süresini uzatsa da sonuçta hepimiz biliyoruz ki belki de çok kritik yerlerin adayları bu başvuranlar arasından seçilmeyecek.
Bir başka şey ise belki de çoğu kritik noktanın adayları (her iki siyasi partinin de) şimdiden belirlenmiş.
Biz pişmiş aşın kritiğini yapıyoruz.
Bu günlerde bütün siyasi partilerin komite kademesinden önemli istihbarat bilgileri akıyor.
Örneğin MHP ile AK Parti'nin ittifaklarının bozulması olayına her iki partinin de önemli isimlerinin çoğu acayip üzülmüşler.
Son ana kadar yeniden ılımlı bir hava yaratmak ve yeniden ittifak açıklamaları yaptırmak için uğraşan bu isimlerin derdi, ittifak falan olmamakla birlikte kritik yerlere kendi adaylarını koyarak bazı belediyelere sahip olmak.
Dedik ya bunlar kulis bilgileri.
Fala inanmayın falsız da kalmayın mantığı ile bu kulis bilgilerine de inanıp inanmamak sizlerin/bizlerin elinde.
Ben şahsen haber kaynaklarıma güvendiğim için inanmasam yazmam.

Aday adayı çok, koltuk yok...
20 Eylül tarihindeki köşe yazımızda; 'İşte İstanbul'da AK Parti ve MHP'nin ortak adayı' diyerek Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'u işaret etmiştik.
Aradan geçen sürede ne yazık ki MHP ile AK Parti arasındaki 'cumhur ittifakı'nın yerel seçimlerde bozulduğu görülünce bu isim şimdilik beklemeye alındı.
Binali Yıldırım veya Numan Kurtuluş isimleri daha ağır basarken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan ile Berat Albayrak'ın kritik bölgelere aday belirlemek için ciddi bir rekabet yaşadıkları da bize gelen duyumlar arasında.
Cumhurbaşkanı Edoğan dışında mutlaka parti yönetiminde aday belirlemek için etkili ve yetkili isimler vardır.
Aynı şekilde diğer siyasi partilerde de benzer durum söz konusu.
Anlayacağınız bu günlerde bir yerin belediye başkan aday adaylığını kapmak için yarışa koyulan siyasiler tüm partilerde kendilerine bu adaylığın kapısını açacak isimler peşindeler.
Kimileri doğru isimlerle doğru yerlerde doğru hamlelerle görüşürken, kimileri ise boşa kürek çekmekten başka şey yapmıyorlar.
Hal böyleyken de ne yazık ki an be an her yerin adayı değişiklik gösteriyor.

Bölgemizden isimler de olabilir
Bu hafta CHP, YSK’nın seçim takvimini beklemeden 200 aday daha açıklayacak.
14 Kasım Çarşamba günü önce MYK, ardından PM toplanarak 200’e yakın belediye başkan adayını belirleyecek.
Peki listede kimler yer alacak?
CHP’nin açıklayacağı belediye başkan adayları arasında bu kez il ve büyükşehir adayları da bulunacak. İlan edilecek isimlerin, çoğunluğunun teşkilatlara gönderilen üç kişilik heyet ve kamuoyu anketleri ışığında belirlenen veya rakipsiz olan adaylardan oluştuğu öğrenildi.
Şişli Belediye Başkanlığı için kolları sıvayan Mustafa Sarıgül'e Eyüp’ten aday olması önerilecek.
Sarıgül’ün bu teklifi kabul etmesi durumunda Çarşamba günü isminin ilan edilmesi bekleniyor.
Açıklanacak 200 isim arasında şayet İstanbul'dan rakipsiz, yeri garanti, sorunsuz, anketlerde adı önde çıkan ilçelerin belediye başkanları varsa o isimlerin de açıklanması bekleniyor.

Silivri'de ön seçim var mı?
Silivri ile ilgili iki ihtimal söz konusu.
Belediye Başkanı Özcan Işıklar bu hafta açıklanacak isimler arasında adının olacağını iddia ederken, belediye başkan aday adaylarından Selami Değirmenci ise kesinlikle Silivri'de ön seçim olacağını açıkladı.
Bugün (dün) medyada yayımlanan röportajda, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan “çok başarılı bir belediyeci” şeklinde bahseden CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu açıklaması üzerine İmamoğlu'nun yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı gündeme geldi.

hasan akgün

Akgün öyle bir açıklama yapmamış
Dün köşe yazımızda dile getirdiğimiz, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün bir dergiye verdiği röportajda; ‘Hasan Akgün yeni bir siyasetçi yetiştirilmesine izin vermiyor mu?’ sorusuna '... Tabi benimle beraber olan arkadaşlarım bayrağı benden sonra devralacak.'… Şeklinde cevap verdiğini ve bu cevabın CHP'li bir belediye başkanına yakışmadığını, bu cevapla birlikte Akgün'ün Büyükçekmece Belediye Başkanlığı koltuğuna değil, tapusuna talip olduğunu belirtmiştik....
Akgün'e yakın isimlerden, Hasan Akkuş beni arayarak 'Sayın Başkanımızın böyle bir açıklaması olmamıştır. Kesinlikle doğru değildir. Düzeltme açıklaması geçeceğiz' diye konuştu.
Bu bilgiyi siz okurlarımızla paylaşmak istedim...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Mert Arşivi