Bu ülke ne zaman normalleşecek?

Bizler tıka basa dolduk. Normalleşmek istiyoruz! Sabahları elinden çantasıyla işine giden, eşiyle yürüyüşe, koşuya çıkan, yolda vatandaşları ile selamlaşıp gülümseyen, çocuklarını alıp tiyatroya, sinemaya, konsere giden, çıkışında da izlediği gösterinin yorumunu yapabilen, çocuklarının spor müsabakalarını izleyen, normal halktan biri gibi pazara çarşıya gidip alışveriş yapan insanlardan olmanızı istiyoruz ki biz de normalleşelim.
***
Normal bir yaşama döneceğimiz günler acaba daha çok uzakta mı diye düşünüyorum. Sosyal medya hesaplarından ilgi alanıma giren şeyleri takip ediyorum gün içinde... Dünyanın çeşitli ülkelerinden, farklı farklı kişiler var aralarında. Bizim kadar siyasete batmış bir millet daha yok nedense...Bu kadar din ve siyaset sarmalına sürüklenmiş insanlar yok! 
***
Bunu söylerken asla yanlış anlaşılmasın, hassas bir konu olduğundan  bunu tekrar tekrar ifade ediyorum zaten yazılarımda. Herkes ibadetinde ve inancında özgürdür. Demek istediğim şey şu; Mesela bizde, bu iktidar dönemi ile neredeyse kutlanması şart haline gelen”hayırlı cumalar”gibi mesajlar,”hayırlı kandiller”gibi iletiler, tebrikler ayyuka çıktı. İnançtan öte alışkanlık haline geldi. İnanmayan bile”ayıp olmasın”diye mesaj atıyor. Telefonlar toplu mesaja olanak tanığından, mesajı yazıp rehberinde kim varsa yolluyor...Bu iktidardan önce ibadetin gizli olması makbuldu. Göstere göstere namaz kılınmazdı, ulu orta yerlerde lavaboların içine ayaklar sokulup abdest alınmazdı. Sonra ne oldu da bu işler gösteri haline geldi anlayamıyorum...
***
Sadakanın gizli olması makbuldü ki;”veren el, alan el gizli olur”ahlakı vardı o zamanlar...Sadede geleyim;diğer ülke insanlarının inandığı dinin içinde o kadar”azizler günü”, veya falanca günü olmasına rağmen, noel dışında bir tane kutlama mesajına rastlamadım. Ya da, siyasetle ilgili eleştirilere, anlaşmazlıklara...Çünkü onlar, haklarını sosyal medyada ya da sokaklarda bağırıp çağırarak aramayı denemeyecek kadar mantıklı ve bilinçliler. Öyle ahirette cennet tapusu var deyip inandıracak insan bulamazsınız! Kendi inandıkları günde özene bezene giyinip gider ibadetini yapar ve normal yaşantılarına geri dönerler çünkü...
***
Ben, bu ülkeyi yönetenlerden, yönetimine talip olanlardan rica ediyorum; Ne yapacaksanız yapın ama bu ülkeyi ve insanları normalleştirin artık. İdeolojiniz, maksadınız ne, ne yapmak istiyorsunuz bilmiyorum ama bizi siyasi kavgalarınıza alet etmeyin. Bu ülkede iktidar var, muhalefet var, bakanlar, vekiller, yerel yönetimler var. Ne yapmak istiyorsanız toplanın ve çözün. Millet sizlere bu yüzden yetki veriyor her seçimde.
Biz sadece insan gibi yaşamak istiyoruz, ve bunun için sadece yöneticimizi oy vererek seçme hakkımız var. Bunun dışında kalan her karmaşa ve kavga yaşam kalitemizi bozuyor. Altı üstü bir yerel seçim yaptık, ekonomi unutuldu, turizm unutuldu, diplomatik ilişkiler unutuldu! Lütfen herkes görevinin başında olsun ve yetki alanı içinde olan işlerle ilgilensin.
***
Pazarda biber 20 lira oldu sayın Bakan, yereli bırakın pazara bakın artık! Fakir yemeği, öğrenci yemeği denen menemeni, neredeyse randevulu gidilen lüks lokantaların menüsünde göreceğiz!
***
Sayın yetkililer; Televiyyonlar ve yazılı ne kadar haber kaynağı varsa denetlenmesini sağlayın. Bizi bu işkenceden çıkarın, zira aramızda kargaşa yaratmaktan başka işe yaramıyor o tartışmalar. Bize haberlerin sağlam kaynaklardan ve doğru şekilde akmasına dikkat edin ve her önüne geleni, aynı zamanda ağzından çıkanı kulağı duymayan yetkisiz insanların tartışma programlara çıkmasına engel olun lütfen!
***
Bizi normalleştirin, ötekileştirmeyin! Emin olun, kazanan hepimiz olacağız...
Sevgiyle kalın

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sevim Güney Arşivi