Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

Bugünün Çatalca'sı!

Yarının Çatalca'sını yazardım hep köşe yazılarımda... Hayalini kurardım hep düşündüklerimin! Bugün için bir çoğunun bir nevi hayata geçmiş olmasının mutluluğunu yaşıyorum aslında...

Açalım biraz! 

Çatalca'da vatandaş olarak bir kaç saatimizi geçirebileceğimiz sosyal alanları hayal ederdik mesela! Daha 3 sene öncesinden bahsediyorum. Bugün kim ne der ise desin, bir "Cem Kara Yaşam Vadisi" gerçeği var hayatımızda ve Çatalca'da! Adliyenin hemen karşısında bir " İsmail İp Yaşam Alanı" gerçeği var. Yerel Ürün Pazarı da aynı şekilde en büyük hayallerimiz arasında idi. Engelliler ve Rehabilitasyon Merkezi istiyorduk mesela... Aslına bakarsanız 39 mahallenin her birisinde yapılanlara bakınca 3 yıl gibi bir zamanda 30 yıllık arayı kapatmaktan bahsediyorum. Şimdi birileri taraflılık ile suçlayabilir bizi ama, göz var, nizam var! Yapılanları görmemek, kör olmak demektir. Spor Adası, Yeni Hükümet Konağı Binası... Falan filan. Falan filan derken, falanların ve filanların kapsamı bir hayli geniş.

He beğenmediğim işler yok mu? Yada tepkimi çeken konular? Var tabi ki! Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner ile de sık sık bir araya gelmişliğim de yok! Onu açıkça söyleyeyim. Hani peşinde pili pili gezecek halimiz de yok. Gerekli gördüğüm konularda ve aciliyet gereken konularda ziyaret ediyorum kendisini yada ağırlıyorum. Ve tüm bu konuları tartışıyorum. Yada yazıyorum. Geçmişte İsmail İP ve Cem Kara'da olduğun gibi. İnanırsınız yada inanmazsınız bilmem ama, şu köşeyi yazarken bile kaç sefer Belediye Başkanı Cem Kara yazıp sonra Cem Kara'nın yerine Mesut Üner yazdım. Allah gani gani rahmet eylesin. Sanırım anlatabildim. 

Şimdi asıl bombayı patlatayım! 

Üniversite işi tamam. Hani 50 yıldır " Üniversite Geliyor" diyenler gibi zannetiğimiz Mesut Üner bombayı hakikaten herkesin kucağına bırakıyor. Üniversite yerini, Üniversite yapacak olanlara bizzat verdi. Ama öyle benim ilçeme "Okul yapacağım" deyip bu ilçenin mera arazilere göz dikenlere değil. Üniversite alanını ihaleye çıkartarak Üniversite yapacak olanlara yeri parası ile sattı. Hem bu ilçeye bir Üniversite kazandırılması için bir ilke imza attı, hem de Çatalca Halkının hayallerini süsleyen hizmetlere imza atmak için Çatalca Belediyesinin kasasına 36 Milyon gibi bir rakamda para girmesini sağladı. Bu ilçeye Devlet Üniversitesi yapmak, yada getirmek hayalden öte gitmezdi. Özel yani vakıf üniversitesi için de yapacak olana bedavadan yer vermenin de bir anlamı yoktu bence. Alınmış en doğru karar olarak bu hamleyi destekliyorum. Üniversiteyi yapacak olanları da, yeri alanları da Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner bizzat kendisi bir basın bildirisi ile açıklayacaktır. He bu yer konusunda bedava verilmesini destekleyen, yada " Neden Sattın" diye soran, kusura bakmasın ama ya gıcıklığından yada siyaset olsun anlayışı ile  gündem yapmaya çalışmaktan pte gitmeyecektir. Yerinde ve doğru bir karardır! Net hem de... 

Sokak Hayvanları! 

Bu konuda hem vatandaşın, hem de Hayvansever vatandaşın şikayetleri çok fazla gelmeye başladı. İşin sonu nereye gidecek bilmiyorum ama Çatalca'da sokak hayvanları ile ilgili acil bir şekilde proje üretilmeli. Hatta ve hatta acil durum uygulamasına geçilmeli. Saldırma olayları yada aç kalma olayları haddinden fazlası ile karşıma çıkmaya başladı. Mahalleleri geziyorum biliyorsunuz ki, en çok aldığım şikayetlerin başında sokak hayvanları geliyor. Başkan Üner'in bu konuyu en acil konu olarak ele alması gerekiyor. 

Alt yapı çalışmaları... 

Bir sokak düşünün bir alt yapı çalışması günlerce değil, haftalarca değil, aylarca sürsün. Saçmalığın daniskası yani. Yahu arkadaş, Taşköprü Sokakta ne var da bu kadar uzun sürdü bu çalışma? İSKİ Çatalca yetkilileri, İBB Meclis Üyeleri, Siyasiler! Bir el atın şu olaya. Vatandaşa çile haline dönen bu iş bir an önce bitsin artık. 

Köy yolları... 

Tam bir rezalet! Aynen öyle. Köy yollarında yamalar da kalkmaya başladı. Şehir içerisi de farksız değil hani. Atatürk Caddesi, Şehitler Caddesi, Vezir Ferhatpaşa Caddesi... Tarlaya döndü bu yollar. Bu yollara da çözüm bulundu mu vatandaş çok rahat edecek. Lakin şunu söylemek isterim ki kaldırımlar noktasında vatandaş rahat bir nefes aldı. Ana caddelerde aydınlatmalar 10 numara 5 yıldız! Yollarda çalışma yapılması şart.

Yazacak çok şey var aslında biriken. Ama bugünlük bu kadar da bırakalım. 

Bu arada Çatalca Kaymakamımız Sayın Erdoğan Turan Ermiş'in verdiği plaket için kendisine teşekkür ediyorum. Bugüne kadar bir çok kurumdan yada kişiden bu şekilde plaket verme istekleri geldi. Hep reddetmiştim. Ama karşımızda koskoca Kaymakamlık Makamı olunca sesimizi çıkartamadık. Lakin bizler plaket derdinde olan kişiler asla olmadık. Hem habercilik, hem de sosyal projeler noktasında yaptığım tüm işleri ya mesleğim gereği, ya da genel sloganım olan " Allah'ın rızası, kulunun duası" için yaptım. Yapmaya devam edeceğim. Yılmayacağız, yorulmayacağız. Bu ilçede bir çok kardeşimizin dün nasıl yanında oldu isek yine olacağız. Ben Sayın Kaymakamımıza ve tüm Çatalca halkına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. An büyük ödülün ve plaketin ana malzemesi aldığımız dualar ve tek cümle ile " Allah Razı Olsun" diyen dillerdir. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi