15 bin 880 dosta yardım eli

15 bin 880 dosta yardım eli
Büyükçekmece Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Bakım Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi ekipleri sokaktaki can dostların yanında olmaya devam ediyor. 2020 yılı içerisinde toplam 15 bin 880 sokak hayvanına kısırlaştırma, operasyon, kuduz aşısı, paraziter ilaçlama, mikroçip uygulaması, işaretleme, müşahade altına alma ve sahiplendirme yapıldı.

Yaklaşık 5 bin sahipsiz sokak hayvanına ev sahipliği yapan merkezde son 1 yılda toplam 14 bin 925 can dost tedavi edilerek eski sağlığına kavuşturuldu. Büyükçekmece Belediyesi veteriner hekimleri tarafından 1321 sokak hayvanına kısırlaştırma, 578 sokak hayvanına kuduz aşısı,16 bin 258 kedi ve köpeğe paraziter ilaçlama işlemi yapıldı. Minik dostların sağlık durumlarıyla yakından ilgilenen Büyükçekmece Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Veteriner Şefliği can dostların sahiplendirilmesi içinde çalışma yürütüyor.

Denetimler artırıldı

Büyükçekmece Belediyesi, ilçedeki kafe ve restoranlarda gerçekleştirdiği Covid – 19 tedbirlerine yönelik denetimlerini sıklaştırdı. Yaklaşan yılbaşı öncesinde 24 mahallede denetimlerini arttıran Ruhsat - Denetim Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri Büyükçekmece’deki kafe ve restoranları tek tek gezerek işletme sahiplerinin Covid -19’a karşı aldığı önlemleri yerinde denetledi.

Kurallara uymayanlar uyarıldı

Sosyal mesafeyi koruma, maske, el dezenfektanı kullanımı ve hijyen gibi konularda işletmeleri denetleyen Büyükçekmece Belediyesi ekipleri, kafe ve restoran çalışanlarına uyarılarda bulundu. Denetimler sırasında ayrıca restaurant, cafe, unlu mamul satış ve imalat faaliyeti gösteren işletmelerin mutfak ve imalat tesisleri de incelendi. Covid – 19 kapsamında gerekli tedbirleri alan işletmelere teşekkür edilirken, kurallara uymayan ve eksiklikleri bulunan işletmeler ise uyarıldı.
Büyükçekmece Belediyesi Ruhsat Denetim Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü’nün denetimleri periyodik olarak devam edecek.

Sağlığım gayet iyi

Koranavirüse yakalanan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün bir mesaj yayımladı. "Günaydın Büyükçekmece ailem, sevgili dostlar. Sağlığım gayet yerinde, kısa bir süre sonra hastanede gözetim durumum son bulacak" diyen Akgün, "Tekrar ilginiz ve iyi dilekleriniz için teşekkür ediyorum. 2020 yılının bu son haftasında tüm zorlukları arkamızda bırakarak daha sağlıklı ve mutlu yarınlara merhaba diyeceğimize, milletimize ve şehrimize hep birlikte daha büyük bir aşkla hizmet edeceğimize inancım  tamdır. Sizleri çok seviyorum" ifadelerini kullandı. Akgün ayrıca, "Maske, mesafe ve temizliğe dikkat etmeyi ihmal etmiyoruz" uyarısını yaptı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.