Deprem ayarlı sahil çalışması

Deprem ayarlı sahil çalışması
İBB ve Büyükçekmece Belediyesi işbirliğiyle sürdürülen sahil yenileme projesi devam ediyor. Çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün “Büyükçekmece koyu Marmara’nın en muhteşem koyu. Olası İstanbul depremini dikkate alarak Büyükçekmece koyunun pis suyu arıtmaya taşıyacak olan kuşaklama kolektörünü yeniliyoruz" ifadesini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Büyükçekmece Belediyesi ve İSKİ işbirliğiyle sürdürülen projenin alt yapı çalışmaları birçok noktada devam ediyor. Beklenen Marmara depremi de göz önünde bulundurularak ilk etapta kollektör hattı yenileme çalışması başlatıldı. Proje kapsamında döşenen kuşaklama kollektörü 16 kilometrelik Büyükçekmece koyunu için cankurtaran görevi üstlenecek.

Can damarı olacak

Büyükçekmece sahillerinden devam eden çalışmalar hakkında bilgi veren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün “Büyükçekmece koyu İstanbul’un, Marmara’nın en muhteşem koyu. 1994’ten itibaren altyapısını yaparak tüm İstanbul halkının kullanımına açtık. O günkü şartlarla yapmış olduğumuz kolektör ve altyapı o günkü şartlarda üretilen bu tip büyük kolektör borularından oluşuyordu. Önümüzdeki İstanbul depremini dikkate alarak Büyükçekmece koyunun kuşaklama kolektörünü, pis suyu arıtmaya taşıyacak olan kuşaklama kolektörünü yeniliyoruz. 16 kilometrelik Büyükçekmece koyunu koruyacak olan bu kuşaklama kolektörü bir bakıma Büyükçekmece’nin can damarıdır" ifadesini kullandı.

2021'in sonunda bitecek

Büyükçekmece koyu ve çevresinde gerçekleştirilen sahil düzenleme çalışması hakkında da ilgi de bilgi veren Başkan Akgün, "Barselona sahillerini örnek alıyoruz yaptığımız çalışmalarda. Çok daha güzel, çok daha estetik, İstanbul halkının 16 kilometre boyunca gezebileceği, denize girebileceği, bisiklet kullanabileceği, oturabileceği bir alanı yeniliyoruz. Altyapıdan sonra da bu peyzaj çalışması çevre düzenlemesi başlayacak ve inşallah 2021’in sonuna kadar bittiği takdirde İstanbul halkı Büyükçekmece koyunu bir cennet koy olarak görecek ve Avrupa’da eşi olmayan bir estetik yapıya sahip bu alanda gezmeye belki de doyamayacağız hep beraber. Bu nedenle Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’na, İSKİ Genel Müdürüne ve Büyükşehir ekibimize şahsım ve Büyükçekmece ailem adına özellikle teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.