Kardeş başkana tebrik mesajı

Kardeş başkana tebrik mesajı
Büyükçekmece’nin Almanya’daki kardeş şehri Gelsenkirchen kentinde 3 dönemdir belediye başkanlığı görevini sürdüren Frank Baranowski’nin yerine Karin Welge seçildi. Belediye Başkanı Hasan Akgün, "Sayın Başkan Karin Welge' ye yeni görevinde başarılar diliyorum" mesajını paylaştı.

Gelsenkirchen’in yeni seçilen Belediye Başkanı Karin Welge’ye görevinde başarılar dileyen Büyükçemece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Kardeş şehrimiz Almanya’nın Gelsenkirchen şehrinin belediye başkanlığı görevini 3 dönemdir başarıyla yürüten değerli dostum Frank Baranowski, yapılan belediye başkanlığı seçimleri sonrasında görevini Karin Welge'ye devretti. Frank Baranowski ile birlikte Türk – Alman dostluğunu daha da sağlam temeller üzerine oturtmak amacıyla gerçekleştirdiğimiz çalışmalara yönelik değerli katkıları için şahsım, ülkem ve şehrim adına teşekkür ediyorum. Yeni seçilen Gelsenkirchen Belediye Başkanı Karin Welge ile kardeş şehir faaliyetlerimizi daha da yükselterek, şehirler ve ülkeler arası kardeşliğin, barışın ve dostluğun büyümesi için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Sayın Başkan Karin Welge' ye yeni görevinde başarılar diliyorum" açıklamasını yaptı. 

Atatürk yolumuzu aydınlatacak

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 10 Kasım Atatürk'ü Anma ve Atatürk Haftası dolayısıyla yayınladığı mesajda, "Yaşamını ülkesi ve milleti için harcayan Büyük Atatürk, geçmişte olduğu gibi gelecekte de ilke ve devrimleri ile yolumuzu aydınlatacak" dedi. Akgün, "Tüm yaşamını vatanı ve Türk Milleti için harcayan, tarihin kaydettiği en büyük komutan ve devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ü sonsuzluğa uğurlanışının 82. yıl dönümünde saygı ve minnetle anıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, birçok üstün meziyeti şahsında toplamış ve tüm dünyanın kabul ettiği askeri bir dehadır. İleri görüşlülüğü, irade ve cesareti, azim ve kararlılığı ile de dünya tarihine adını altın harflerle yazdırmıştır. Milleti için sayısız hizmetinin yanında, dünya barışını ve insanlık idealini daima ön planda tutmuş; bu yönüyle de tüm insanlığın saygısını kazanmıştır. Atatürk, sadece Türk Milletinin değil, dünyanın bütün mazlum milletlerinin sevgi ve takdirine mazhar olmuş, geleceği aydınlatan fikirleri ve dünya görüşü ile yüzyılın yetiştirdiği bir dahi olarak tarihe geçmiştir. Hiş şüphesiz ki Büyük Atatürk, geçmişte olduğu gibi gelecekte de ilke ve devrimleri ile yolumuzu aydınlatacaktır. Bugün hepimize düşen ortak görev “Milli değerlere ve Cumhuriyet’e sahip çıkmak ve bu ruhu korumak, gelecek kuşaklara aktarmak” olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu, milletimizin unutulmaz lideri, büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, O’nun şahsında silah arkadaşlarını, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha saygı, rahmet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.