Ulu Önder unutulmadı

Ulu Önder unutulmadı
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 82‘inci ölüm yıldönümünde Büyükçekmece'de anıldı. Protokolün Atatürk Anıtı’na çelenk takdiminin ardından, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için 2 dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Büyükçekmece Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen ilk törende Atatürk Anıtı’na çelenk takdimi yapıldı. Büyükçekmece Kaymakamı Dr. Mehmet Özel, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece Garnizon Komutanı Albay Caner Demirkol ve Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Gümüş’ün katılımıyla gerçekleştirilen törene ilçe halkının katımı yoğun oldu. Protokolün Atatürk Anıtı’na çelenk takdiminin ardından, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için 2 dakikalık saygı duruşu yapıldı. Tören istiklal Marşı’nın okunmasıyla son buldu.

GAZETELER SERGİLENDİ

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefat ettiği gün olan 10 Kasım 1938 tarihli ve her yıl 10 Kasım’da çıkan gazeteler Büyükçekmece’de sergilendi. Efemera Kolleksiyoncusu Dt. Ulvi Sulaoğlu’nun koleksiyonunda yer alan “O Gün’ün Gazeteleri” isimli sergi, Atatürk’ün vefatının 82’inci yıldönümünde Büyükçekmece Belediyesi Hizmet Binası Dumlupınar Salonu’nda açıldı.


Serginin açılış törenine Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece Garnizon Komutanı Albay Caner Demirkol, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve gazilerin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış kurdelasının kesilmesinin ardından koleksiyoner Ulvi Sulaoğlu, sergide yer alan gazeteler ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ait hatıra ve objelerin tarihsel süreci hakkında davetlileri bilgilendirdi.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Sulaoğlu’na teşekkür ederek günün anısına plaket takdim etti. Sergi 15 Kasım Pazar akşamına kadar açık kalacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.