Büyükçekmece'nin yeni başkan adayı kim olmalı?

Daha önceki yazılarımızda; AK Parti’nin Büyükçekmece belediye başkan adayı kim olmalı?
CHP Büyükçekmece’de kimi aday göstermeli?
Başlıkları altında bu ilçenin yaklaşan yerel seçimlerde yeni belediye başkan adayı ile birlikte seçimden sonra yaklaşık otuz yıldır Büyükçekmece’yi yöneten ekibin devam edip etmeyeceği veya daha iyi bir alternatif bulunmaz ise yine mevcut düzenin devam edebileceği yönünde yorumlarımız oldu.
Bu yazımızın sonunda köşe yazılarımıza gelen okur yorumlarını da bulacaksınız.
***
Bildiğiniz gibi AK Parti yerel seçim aday adayları için başvuru takvimini açıkladı.
Buna göre; Adaylık başvuruları, belediye başkanlıkları için 5-12 Kasım'da, belediye ve il genel meclisi üyelikleri için 5 Kasım-12 Aralık'ta alınacak.       
Büyükşehir belediye başkanı aday adaylarından 10 bin, nüfusu 100 binin üzerinde olan il belediye başkanı aday adaylarından 5 bin, nüfusu 100 bin ve daha az olan il belediye başkanı aday adaylarından 3 bin, nüfusu 200 binden fazla olan ilçe belediye başkanı aday adaylarından 3 bin, nüfusu 50 binden 200 bine kadar olan ilçelerde belediye başkanı aday adaylarından 2 bin 500, nüfusu 50 bin ve daha az olan ilçe belediye başkanı aday adaylarından bin 500, belde belediye başkanı aday adaylarından bin, büyükşehirlerdeki belediye meclisi üyesi aday adaylarından bin, il genel meclisi üyesi ve büyükşehir olmayan diğer illerin belediye meclisi üyesi aday adaylarından 500 lira alınacak.     
Kadın ve genç adaylar, belirlenen aidatların yarısını, engelli adaylar ise dörtte birini ödeyecek.       
***
Bakalım bu süre içerisinde Büyükçekmece ve diğer bölgemiz ilçelerinde sürpriz diyebileceğimiz aday adayları olacak mı?
Veya aday adayı olması beklenen kişiler dosya verecekler mi?
Ya da en önemlisi kim hangi ilçeden aday adayı olacak.
Örneğin bölgemiz siyasilerinden Seyithan İzsiz daha önceleri tercihini hep Beylikdüzü’nden yana koyarken bu seçimlerde Esenyurt’tu tercih ederek Esenyurt Belediye Başkan Aday Adayı dosyasını sundu.
İzsiz dışında ilçe veya bölge değiştirenlerde olacaktır mutlaka.
***
Yazımızın bu bölümünde ise okur yorumlarını okuyacaksınız.
Okurlarımızdan mutlaka yazılarımıza yorum beklediğimizi de iletelim.
Parti ve ilçe önemli değil.
İçerisinde küfür ve hakaret olmadan her konuda herkesle ilgili objektif yorumlarınızı     bekliyoruz. Ve daha sonradan o yorumlarınınız bu köşeden tüm okurlarımıza iletilecektir…

İşte noktasına virgülüne dokunulmayan okuyucu yorumları:

Vefakar bir takipçiniz: Mehmet bey;2019 Türkiyesinde artık şunu tartışmalı ve aramalıyız;Belediye başkanından ne bekliyor ve ne istiyoruz. Avrupa birliği ve Birleşmiş milletler Çevre fonlarını ilçemize getirebilecek, Şeffaf ve katılımcı tutumuyla; Kişisel Rant ve çıkar peşinde koşmayacak. Çoçuklar için oyun alanları ,yaşlılar için huzur evleri, Kadın sığınma evleri ve en önemliside. Bunları Seçim kazanmak için (Sözde seçim vaadi)değil, Bunları içselleştirmiş tavır içinde olmalı.. Bunun yegane ölçüsü ;Belediye başkanı maaşı ile yetinmeyi kabullenmiş olmasıdır, Her 6 ayda bir, kendisi-eşi ve çoçukları ile ilgili mal beyanında bulunmayı taahhüt etmesidir, Yoksa: ha ahmet olmuş ha mehmet.

Mimarsinanlilar; ilker gurbuz baskan buyukcekmece degisim gelisim buyume….

Enver KATRANCI; bölgesinin sorunlarını bilen mahallelerin problemlerini B.çekmecenin problemlerinden ayırt etmeyen. Liyakata göre personel görevlendiren. Çalışacağı meclis üyelerinde biat eden değil sorunlara çözüm üreten kişilerden seçen. Problemlerin önceliklerine göre bütçesini yöneten ve her yıl meclis üyeleri de dâhil şeffaf bir şekilde kendi ve akrabalarının mal varlıklarını açıklayabilecek yöneticilere ihtiyacımız var. Seçildikten sonra siyâset değil hizmet üretecek kişilere ihtiyacımız var.

Kıdemli meclis üyesi:
Recep Erol,
meclis uyesi, belediyecilik adina ne yapti. Akgun adina gazetenizde defalarca delilli ispatlı uyuşmazlıklara ne cevap vermiş (sekli cevaplar disinda) Albatros parkının sarılmasına engel mi olmus, yoksa o da el kaldırmış mi. Ofisi çarşıda imis de esnaf cok seviyormuş o malum çarşı ve esnaf Akgun’e o veriyor zaten. Buyukcekmece kasaba degil artik 300 bin nüfus 180 bin oy var. Pınartepe, Batıköy, Çakmaklı, Ataturk, Muratcesme mahalleleriinde kim tanır sayin kıdemli meclis uyesini, Cekmece’nin hangi yarasına merhem olmus 15 yildir meclis uyesi.. Bunların arasında Büyükçekmece’mizi alabilecek tek kişi İLKER gürbüzdür.

Çekmeceli: Recep’in yada İlkerin veyahutta diğer bahsettiğiniz isimlerin, Büyükçekmece’ye verecek neleri var. Tek amaçları (koltuktan sen kalk ben oturayım) Çevremizdeki ak partili belediyelere bakın, esenyurta bakın, kçekmeceye bakın ne halde. Yağma ve talan edilmiş. B Cekmece ninde böyle olmasını mı istiyorsunuz?

Çınar: Büyükçekmece belediye başkanıdan ne istiyorsunuz anlamış değilim ön seçimden çıkamayacağını düşündüğünüz için önseçim istiyorsunuz ama yanılıyorsunuz evet Kılıçdaroğlu doğru söylemiş hatta eksik söylemiş üye yapısı sağlıklı değil hatta delege yapısı da sağlıklı değil delegelerde değişmeli elindeki belediye başkanları ile kavgalı vekil üye delege ilçe başkanı varsa partiden ihraç edilmeli.

Levent: Büyükçekmece deki Ardahanlilar çok demişsiniz...siz Senemoğlu köyünden taşkın ve coşkun kardeşinden başka kim var...:) Paylastiginiz veri Esenyurt Büyükçekmece ye bağlı iken ki durumdur sayın yazar...

FIRAT AYKUT
Sevgili MERT
, içtenlikli ilginiz ve yazıma verdiğiniz önem ve değer için çok teşekkür ederim kardeşim. Aklın yolu bir diye düşünüyorum. Önümüzdeki seçimde aday saptama yöntemi belirleme yetkisinin İl Başkanlıklarına verilmesini ve İlçe Yönetimlerinin yapacağı örgüt toplantılarında da konunun etraflıca görüşüldükten sonra karara bağlanacağı bir sürecin çok yararlı olacağı inancındayım. Elbette ön seçim en demokratik olanıdır. Ancak CHP de YSK takviminden önce aday belirleme takvimi açıklandığına göre en demokratik yöntem olarak ilçede kayıtlı tüm üyelerin katılımı ile yapılacak EĞİLİM YOKLAMASI (temayül değil) sonuçlarının çok yararlı ve gerçekçi olacağını sanıyor ve öneriyorum. Zaman vardır. İstenirse yıl sonuna kadar tüm ilçelerde bu demokratik aday belirleme yöntemi         uygulanabilir....

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Mert Arşivi