Büyüklere masallar

COVİD 19” Diğer adıyla nam-ı değer “Corona” bana kalırsa, dostla düşmanı iyiyle kötüyü karşılaştırma imkanı verdi bize.

Nerden geldiği muamma, nasıl bulaştığı muamma ilacı olmadan iyileşebiliyor corona belasına bulaşan insanlar. Şanslı olmayanlar ise maalesef tutunamıyor hayata.

Bütün bu cevapları bilinmeyen soruları çözmek bilim adamlarının işi bir süre sonra her şey ortaya çıkacak nasılsa. Ama bu zaman zarfında canımızın biraz daha yanacağı kesin…

Tedbirler alıyor bizi yönetenler, ne zaman ne yapacağımızı şaşırtacak kadar kurallar koyuyorlar değişik zamanlarda, değişik tedbirler dizeleri izliyoruz haber bültenlerinde..

Vardır bir bildikleri diyerek uyuyoruz milletçe emirler, kurallara, yasaklara.. Uymayan yok mu? Var elbet 3150 tl göze al uyma uymak istemiyorsan..

Kapansın cafeler,restoranlar, müzik eğlence merkezleri diyor büyüklerimiz tedbirler çerçevesinde.. kepengler iniyor, ışıklar sönüyor.. çalışanlar işsiz gelirsiz. Nasıl geçinecekleri kimin umurunda.

İş veren gelirsiz ve kapalı bir işletmenin kirasını 1-2 ay ödemeye çalışıyor, sonunda hazıra dağ dayanmadığı için pes ediyor . Ödenemeyen borçlar, krediler derken değişmez ve kaçınılmaz son başlıyor gelen icra takipleriyle beraber..

Genelde ilk darbe elektrik ve doğalgaz şirketlerinden geliyor. İlk ödenemeyen faturayla birlikte kesiyorlar elektriği . bozulan gıda malzemeleri düşünmek onların işi değil tabi..

Koca koca adamlar bangır bangır bağırıp ahkam kesiyor haber bültenlerinde..

Milletimizin, esnafımızın yanındayız”

Bekçiler, Polisler ellerinde ceza makbuzlarıyla köşe başlarını tutmuş durumda..

Devletimiz kapansın demiş cafeler, restoranlar, tekeller, eğlence merkezleri bizi corona’dan korumak için yokluğun kucağına bırakarak..

Minübüs ve taxilerde corona tedbirleri kapsamında yolcu alımı sınırlı demiş büyüklerimiz…

Buna karşılık metrobüs, metro ve belediye otobüslerinde yığma usulü seyahat serbest..

Vardır bir bildikleri. Ya virüsle anlaştılar ya da toplu taşımayı kullananları gözden çıkardılar…

Devletimiz emretmiş sağlığımızı düşünerek! Hafta sonu Alkol satışı yasak… Virüsün şişelerde evlere girmesini önlemeye çalışıyor galiba.

Büyüklere masallar dinliyoruz.

Bunun başka bir izahı yok…

Yusuf Has Hâcib, “Kutadgu Bilig” adlı eserinde devlet adamlarının adalet üzerine hükmetmesine dair verdiği önemli öğütlerlerle kapayalım yazıyı…

Sen bu kadar halkın yükünü yüklenmiş bulunuyorsun; uyanık ol, gafil olma ve düşünerek hareket et. Bir sürü aç kurt senin etrafına toplanmıştır; ey kahraman hükümdar, koyunları iyi muhafaza et. Memlekette bir kimse bir gece aç kalırsa, onu Tanrı sana soracaktır; gözünü aç.

-Ey hükümdar! Eşitliğin olmadığı yerde, haksızlık baş kaldırır!  Huzur ve sükûnetin yerini kaos ve kargaşa alır. O toplum ise, rotasını yitirmiş, ne yaptığını, nereye gideceğini bilemez.

VESSELAM…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Remzi Tanış Arşivi