Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

Çatalca'da acilen çözüme kavuşturulması gereken konular...

Çatalca’nın acil sorunlarını dile getirelim bu köşe yazımızda. Acilen çözüme kavuşturulması gereken konularımız var elbet.

En acili, ACİL!

Son dönemlerde ne hikmetse Çatalca İlyas Çokay Devlet Hastanesi Acil Servisi ile ilgili şikayetlerin ardı arkası kesilmiyor. Vatandaşın memnun olmaması konusunda Hastane Yönetiminin, Başhekim Şenel Hocamızın ve Hastane Müdürü Emrullah Beyin kapsamlı bir araştırmaya girmesi gerektiğini düşünüyorum ve kısa sürede Acil Servisteki sorunun üzerinden geleceklerine inanıyorum.

Sinek Konusu…

Çatalca’mızın en acil diğer konularından bir tanesi Sivrisinek ve önüne geçilemeyecek derecede insanları rahatsız eden Karasinek! Bu sinekler ile bu sene ne yapacağız hiç bilmiyorum. Ama bildiğim tek bir şey var! O da Haşereler ile mücadele Çatalca Belediyesinin görev ve yetki alanında değil. Bu konuda tek yetkili kurum İBB! Ve bunun için de gerçekten çok büyük bir bütçe ayırıyorlar! Geçtiğimiz ay İBB Meclisinde Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz İstanbul Büyükşehir Belediyesine bir teklifte bulundu. Sinekler ile mücadele için ayrılan bütçenin ilçe belediyelerine dağıtılması ve ilçe belediyelerinin bu mücadeleyi yerelden yapmaları idi. Ki ben de aynen kendisine katılıyorum. Böylesine sağlık anlamında çok ciddi bir konunun hafife alınmaması gerektiğini düşünüyorum. Çok merak eden var ise hastanelerin acil birimlerinde sinek ısırmalarından kaynaklı kaç çocuk vakasının geldiği rahatlıkla araştırılabilir. Yani demem o ki Büyükşehir Belediyesi bu sene sinek ilaçlamalarında geç ve sınıfta kalmıştır. Bu sene böyle geçecek diyebiliriz. Sinekler ile iyi anlaşmalıyız.

Köy Yolları!

Biz bu yollara neredeyse yüz yıldır aynı isim ile hitap ediyoruz. Ama artık köyler mahalle! Çatalca’dan Subaşı Mahallesine, Subaşı Mahallesine Gökçeali’den geçerek giden yol! Çatalca’dan İnceğiz, Kabakça ve İhsaniye Mahallesine giden yol! Kestanelik’ten başlayıp Karacaköy Mahallesine giden yol! Akalan’dan Başakköy, Başakköy’den Çiftlikköy, Çiftlikköy’den Belgrat ve Karacaköy’e giden yol! Bu yollar rezilliğin son perdesini gözlerimizin önüne seriyor. Arabalarınız ile giderken çok merak ediyorum sayın etkili siyasiler, hiç mi içiniz acımıyor? Benim acıyor… Şimdi diyeceksiniz ki ” Yetkililere neden seslenmiyorsun da etkili diyorsun” İlçede bu anlamda “ Bu yolların yapılacağına söz veriyorum” diyebilecek bir yetkili yok ki… Ana arterler Karayolları ve Büyükşehir Belediyesi uhdesinde. Kaldı ki zaten açıkçası Kurban Bayramında ben hiçbir ilçe başkanını hiçbir köy ziyaretinde görmedim. Köy derken mahalle yani! Bu da çok manidar he! Neden hiçbir ilçe başkanı bayramda mahallelerde vatandaşları ziyaret etmedi? Normal zamanda kahvede üç yada 4 kişi var. Bayram da ful çakılı idi! Halkın çoğunluğu derdini anlatabilir idi? Bu işte bir iş var, san ki anlaşmalı gibi! “ Bak ben çıkmıyorum, siz de çıkmayın bayramda he!” dercesine bir ortam oluşmuştu.

Neyse konumuz belli yollar! Derhal elden geçmesi gerekiyor ve bu anlamda bu yolları yapacak olan kurumlara da siyasi iradenin müdahalesi şart. Yapıldıktan sonra yada yapılırken fotoğraf çekilen herkesin de fotoğrafını yayınlayıp haber yapacağımdan da şüpheniz olmasın.

İlçe Merkezi Trafik Sorunu!

İlçemizde trafik sorunu var mı? Bence trafik sorunu yok. Rahatlık sorunu var. Adam herhalükarda o kadar rahat ki, arabasını bırakıyor, dörtlüsünü yakıyor… Yol ortasındaymış, trafiği engelliyormuş umurunda değil. Bu anlamda son alığımız bilgiye göre ilçe merkezinde özellikle araç akışının yoğun olduğu saatlerde İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube tarafından an be an uyarılar ve uyarılara kulak asmayanlara da park cezaları kesileceği duyumu var. Şu trafiğin kesin çözümü açıkçası bence artık cezai işlemlerdir. Cepler yapıldı mı? Yapıldı. Ortaya bariyerler konuldu mu? Konuldu. Hala anlayışsız olan var ise bence cezasını çekmeli. Katı kurallar şart!

Diğer acil olanları da yarına bırakalım…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi