Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

Çatalca'da değişim!

Çatalca'da son bir yıldır gerçekleşen değişimlere dikkat ederseniz eğer "Kimler Geldi, Kimler Geçti" cümlesi ile paragrafına başlayacağınız anlatımlarınız olacaktır.
Mesela 10 yıl boyunca, bu ilçenin en çok konuşulanlarını bir düşünün. Kimleri konuşuyorduk? Bugün kimleri konuşuyoruz.
CHP Çatalca'da yeni bir dönem başladı artık. Mimar Mehmet Çoban'lı bir döneme girdik. Mimar olan bir Belediye Başkanı, Mimar olan ana muhalefet bir ilçe başkanı!
Çatalca'nın mimari kaderi artık bu iki kişinin elinde diyebiliriz. Asıl iş tabiki Çatalca Belediye Meclisinde ama grup başkanı demek bir hayli önemli görev demektir. Yakın bir süreçte CHP'de Grup Toplantıları sonrasında basın toplantıları da gerçekleşeceği kanaatindeyim. Bundan sonra bu ilçe de en çok konuşulacak isimler birisi Mesut Üner, bir diğeri ise Mehmet Çoban olacaktır.
İktidarları doğru işlere sevk edecek olanlar yine muhalefetlerdir. Yeter ki doğru muhalefet yapsın.
He şunu da göreceksiniz ki, geçmiş dönemden kalanların esamesi bile okunmayacak. Bu dediğimi bir kenara yazın. O çok şahşahlı, arabasının bagajında onlarca ayakkabı taşıyanlar var ya hani, heh işte onlar Belediye Başkanlığı hayali kurmaya devam ededursunlar, isimlerinin il iki harfi bile telaffuz edilmeyecek bir zaman sonra.
Kaçaklara, plan tadilatı bekleyenlere kötü haber!
Geçtiğimiz hafta biliyorsunuz ki, Ankara'da idik. Bir kaç önemli makama ziyaretlerde bulunduk. Ve buradan geçtiğimiz hafta iyi haberler vermiştik ama, bugün için birilerine kötü gelecek haberler     verelim.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, AK Parti Grubu tarafından hazırlanan son yasa tasarısı eğer onaylanır ise, Parsel Bazlı Plan Tadilatına kesinlikle onay verilmesine müsaade etmeyecek. Yani A kişisinin yeri aynı imar durumunda kalırken, B kişisinin yerine imar değişikliği söz konusu dahi edilemeyecek. Bizim yıllardır savunduğumuz konu artık yasallaşacak. Yani belediye meclisleri vicdanlarını bir kenara koyarak verdikleri o parsel bazlı plan tadilatlarını uygulayamayacak.
Diğer yandan, İmar Barışını fırsat bilerek 21.12.2017 tarihinden sonra kaçak yapı yapıp, yapı kayıt belgesi alarak legal hale getirmeye çalışanları da tek tek tespit edip, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yıkacak. Ya belediyeler yıkacak, ya bakanlık. Belediye yıkmaz ise bakanlık yıkıp bedelini de belediyeden alacak.
Ve bunun için çalışmalar başlanış bile. Çatalca'da bile bir hayli sayıda Yapı Kayıt Belgesi İptali         yapılmış.
Sizin anlayacağınız, Çatalca'da en az 2000-3000 kaçak yıkımı söz konusu olacak.
Diğer yandan bu kaçaklara af çıkacağı da kulislerde geçiyor ama, ben gördüğüm tablodan böyle bir şey çıkartamadım.
Yine de tavsiyem, eğer af çıkacaksa, belediye encümenince cezası kesilmiş ve ödeyenlere çıkacaktır. Ödemeyenler bu sefer af kapsamı dışında da         kalabilir.
"Yapan yaptığı ile kalacak" dedirtmeyecekler gibi duruyor açıkçası...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi