Çatalca'da olağanüstü gündem

Çatalca Belediye Meclisi önceki gün olağanüstü olarak toplandı. Tek gündem maddesinin görüşüldüğü mecliste, muhalefetin kafası biraz karışıktı. Millet Bahçesi ve meydan düzenlemesini içerisine alan gündem maddesinde, Çatalca Belediyesi’ne ait bazı parsellerin bu projenin gerçekleştirilmesi için Spor Bakanlığı’na devri bunun karşılığında ise Çatalca Ziya Altınoğlu Stadyumu'nun bulunduğu arazinin Çatalca Belediyesi’ne devri vardı.

Muhalefet, meydan ve Millet Bahçesi projelerinin nasıl bir içeriğe sahip olduğu, toplum için amaçlanan faydanın detayı ve maliyeti konusunda hiçbir bilgilendirme olmadığını, yangından mal kaçırırcasına devirlerin yapılmak istediğini savunarak, ret oyu kullandı. Sonuç olarak meclis çoğunluğunu elinde bulunduran AK Parti, gündem maddesini oy çokluğuyla meclisten geçirdi. Evet, Çatalca Cumhuriyet Meydanı, meydan gibi değil hatta günümüz şartlarını göz önüne alırsak nüfusu gitgide artan Çatalca için meydan olarak kabul edilemez. Mahalleler de bile daha büyük meydanlar var. Çatalca'ya yakışır bir meydana ihtiyaç olduğu konusunda hemfikiriz. Özellikle her gün deprem gerçeği ile karşı karşıya iken binalardan arındırılmış geniş bir meydan gereklidir. Ancak böylesi ciddi bir projeyi detaylandırmadan oldu bittiye getirmek ne kadar doğru olur, bilemiyorum.

Projenin tüm ayrıntıları, içeriği, maliyeti ve Çatalcalı’ya ne gibi kazanımlar sağlayacağı bilgisi paylaşılmalıdır. Ben her zaman yayalaştırmadan yana oldum. Araçların şehir merkezinden uzaklaştırılması gerektiği görüşünü savunuyorum. Şehirler de meydanlarıyla vardır. Mutlaka güzel bir meydan yapılmalıdır. Çatalca Belediyesi’nin bu çabasını da destekliyorum. Şunu da söylemeliyim ki her Belediye Başkanı ilçesine en güzel, en iyi hizmeti yapmak ister. Örneğin trampa yapacağınız parseli meclis gündemine yanlış yazmak ertesi gün ise bunu düzeltip doğru parseli o gündeme yazmak, sizin yapmaya çalıştığınız doğru hizmetlere gölge düşürür. Ben şuna inanıyorum ki art niyet olmadan yanlışlıkla yazılmıştır. Ama eğer siz daha dört tane parselin numaralarını o meclis gündemine yazamıyorsanız, bende bu parsellerin devrini yaparken umarım küçük gözüken ama sonrası büyük sonuçlara neden olacak başka hatalarda yapmazsınız diye düşünmeye başlarım.

Çatalca Belediye Başkanı Sayın Mesut Üner kendisine bağlı danışmanlar atadı. Her şeyi Sayın Üner yapacak, düşünecek diye bir şey yok. Bu görevleri kapmak için kapı aşındıran sözde danışmanlar. Görevlerinin gereğini yerine getirip 'Ya Başkanım biz ilçe halkına her seferinde birlikte Çatalca'yız diyoruz. Bu projemizi de detaylarıyla ve hatta slayt gösterileri ya da maket proje tarzında bir çalışmayla mecliste hem meclis üyelerimize hem de halkımıza anlatalım' gibi bir katkı sunmamalarına anlam veremiyorum. Mecliste doyurucu bir bilgilendirme yoktu, bu önemli hatta tarihi proje için ciddi bir hazırlık yapılmadığını yani derslerine çalışmadan geldiklerini gösteriyordu… Sayın Üner proje maliyetini, projenin içerisinde neler var gibi kapsamlı bir bilgi veremedi. Yöneltilen soruları tam anlamıyla cevaplayamadı. 'Bizde bilmiyoruz ama yaklaşık maliyet şudur' deyip konuyu kapatıp oylamaya geçti. Belediye Başkanı diye her konuya vakıf olacak diye bir şey yok. İşte tamda bu nokta da net olarak görünen bir şey var ki Başkan Mesut Üner’i gerekli bilgilerle donatacak, gerekli yönlendirmeleri yapıp, karşısına çıkacak her soruyu cevaplandıracağı şekilde hazırlayacak uzman bir ekibi olmadığıdır.

Net bilgim yok ancak şunu söyleyebilirim, Çatalca'nın birçok mahallesinde halı saha gibi spor alanları var. Ancak bu alanların birçoğu imar planlarında spor alanı olarak işlenmemiş olmasına rağmen, Spor Bakanlığı’ndan buraların bakımı onarımı ya da büyütülmesi gibi konularda yeterli destek alınamıyor. Devir yapılınca buraları Spor Bakanlığı’nın olacak ve o zaman gerekli tüm destek ve katkılarda alınacak. Bütçesi kısıtlı olan Çatalca Belediyesi için buraların bakım ve onarımlarını yapmakta ayrı bir külfet oluyor. Belki buraların devri sonrası bu spor alanlarına götürülmesi gereken hizmet yükünden kurtarılmış olacak diye düşünüyorum. Ama dediğim gibi bende tahmini yazıyorum. Net bilgim olmadığı gibi yüksek ihtimalle böyledir diye düşünüyorum. İşte tamda bu nokta da ihtimalleri düşünmek ve yazmak yerine belediye meclisinde verilecek olan net bilgiler kafalarda ki soru işaretlerini, güvensizlikleri ve şüpheleri yok edecektir. Ve oylama öncesi MHP Gurubu adına söz alan Mahmut Açar'ın devirler konusunun aceleye getirildiği ve tekrar değerlendirilmesi yönünde görüş bildirmesi ve sonrada oylamada gündem maddesi için evet oyu vermesini şaşkınlıkla karşıladım.

Mecliste dikkatimi çeken bende şaşkınlık yaratan diğer durum ise sporun içerisinde ve hatta tam göbeğinde olan AK Parti Gurubu’ndan Meclis Üyesi Hasan Gökçe’nin sessiz kalması, kendisini yakinen ilgilendiren bir konuda görüş bildirmemesi, CHP Gurubu’ndan yine sporun içinde olduğunu söyleyen, kendini öyle gösteren Hasan Esgar'ın hiçbir fikir beyan etmeden sessiz sessiz yerlerinde oturmasıydı. Sizin stadyumunuz yıkılacak başka yere taşınacak. Birinin temsilcisi olduğu gurup mağduriyet olmayacak diyor. Sen hem bir siyasi hem de kulüp başkanı olarak, mağduriyet yaşanmaması adına nasıl planlar olduğunu neler yapılacağını, yeni proje ile spor için sağlanacak faydaları bir anlat, ama yok. Diğer taraftan CHP Gurubu’ndan Meclis Üyesi Hasan Esgar, senin gurubun ise mağduriyet olacak diyor. Ya sende çık bir iki kelam et. Bari kendi ilgilendiğiniz alanlar için uygulanacak projelerde bir fikriniz, görüşünüz olsun. Seçmeniniz sesinizi duysunda varlığınızdan haberdar olsun. Meclis toplantılarında gözlemlediğim şu ki; meclis üyeliği koltuğunda oturan pek çok kişi bulunduğu koltuğu hak etmiyor. Toplantılar da bugüne kadar hiç sesini duymadığımız, meclis üyeliği görevini sadece el kaldırarak yerine getirenler var. Seçim sürecinde üzerinde ısrarla durduğum bir konu vardı. Meclis üyelerinin Çatalca hakkında görüşleri olsun, projeleri olsun, yetkinlikleri olsun diye…

Görünen o ki aynı tas aynı hamam… Sorumluklarının bilincinde olmayan, toplumda saygı görmek ve belki işlerinin önünü açmak için isimlerinin önüne sıfat isteyen bazı boş kafalar…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Savaş Atak Arşivi