Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

Çatalca'da son durum

Çatalca'da son zamanlarda yapılanları ve siyaseti değerlendirmenın zamanı geldi diye düşünüyorum.

Millet Bahçesi!

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner'in ilk göreve geldiği günden bu yana hassasiyet ile üzerinde durduğu ve neredeyse haftanın yedi günü takibini yaptığı 'Millet Bahçesi Projesi' hızlı ve seri bir şekilde devam ediyor. Yapımı tamamlandıktan sonra Çatalca halkının nefes alabileceği yerden çok, sosyal anlamda gününü ve gecesini geçirebileceği bir alan olacak. Bazı kesimler ' Ziya Altınoğlu Stadyumu'nun yıkılmış olmasından dolayı rahatsız ama bir gerçek te var ki, stad olarak tam şehrin göbeğinde çok büyük bir alanı kaplaması sebebi ile de diğer bir kesimin Millet Bahçesi olarak yapımı alkış alıyor. 

Cumhuriyet Meydanı Yenileme...

Evet Cumhuriyet Meydanı Yenileme Projesi ve Yer Altı Otoparkı da hızlı bir şekilde tamamlanmaya çalışılıyor. 300 araçlık bir otoparkın Çatalca'da nasıl bir trafik ve otopark sorununa çözüm olacağı aşikar. Hepimizin hala daha en büyük serzenişlerinden bir tanesi otopark sorunu. Hem Cumhuriyet Meydanı Yer Altı Otopark Projesi, hem de Mehmetçik Meydanının yani Perşembe Pazarının üzerinin kapatılması ile oluşacak olan 1000'den fazla aracı kapsayacak şekli ile kapalı otopark bu ilçede otopark sorununun top yekün çözümüdür. Lakin bu noktada da halkımızın duyarlılığı ön planda tutulmalı...

Cem Kara Yaşam Vadisi... 

"Muhteşem" olarak halkın dilinde olan bir proje ortaya çıktı. Evet tüm sosyal paylaşım ağlarındaki fotoğraflara baktığımız zaman vatandaşın söylemi ile " Muhteşem" bir proje ortaya çıktı gibi. Daha da yapılacakların olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Mesut Üner " Çok Güzel Bir İş Çıktı" diyerek mütevazi davransa da ben bu proje için " Adına, Şanına Yakışır Bir Vadi Oldu" diyorum. Lakin yine burada da vatandaşın duyarlılığını sağlamamız lazım. Belediyeler veyahut kurumlar yapar ve vatandaş sahip çıkar. Son zamanlarda minicik yavrular bile " Parklarımızı temiz tutun. Kirletmeyin" diye video çekiyor ise, buraların temiz tutulması ve halk tarafından sahiplenilmesi de sağlanmalı. 

Çanakça Sosyal Tesisi...

Daha dün mecliste Başkan Mesut Üner, geçmiş dönemin meclis üyesine " 10 Numara" dediğinin hemen akabinde yine dün bizzat gidip baktım. Geçmişin 10 Numarasını zaten hepimiz biliyoruz ama, bugün için gerçekten Çatalca Halkı adına söylüyorum " 10 Numara Bir Tesis" olma noktasına gelmiş. Tesisi var mı? Var! Ormanı var mı? Var! Kim nefes almak istiyor ve gerçekten Çatalca'daki doğanın farkına varmak istiyor ise, göreceksiniz ki herkes koşa koşa gidecek. Ben burasının bitmesini dört gözle bekleyenlerden birisiyim. 

Mahalle Meydanları...

Nakkaş, Hisarbeyli ve Özellikle Çiftlikköy Mahallesi... Ve şu an için bir çok mahallede yerinde devam eden meydan ve park çalışmaları! Ben bütün mahalleleri şöyle bir gezin diyeceğim ama köy yolları diye tabir ettiğimiz tüm yollar resmen tarlaya döndü. Önümüzdeki köşle yazısında tüm gündemimiz bunun üzerine olacak. 

Spor Adası! 

Çatalca Belediyesinin Spor Kompleksi olarak bilinen ve Rahmetli Cem Kara Başkanın son dönemlerine kadar uzun yıllar atıl bir durumda olan Gökçeali'ye gelmeden Tren Köprüsü dediğimiz yeri geçtikten sonra Çatalcaspor Tesisleri var ya hani... Amma tarif oldu ama! 

İşte bu alanı göreve geldiği gibi önce tamirat ile güzelleştiren, daha sonra da KAPALI YÜZME HAVUZU yaptırmak için SPOR TOTO'nun defalarca kapısını aşındıran, bugün bu projeyi tamamlanmış bir hale getirten Belediye Başkanı Mesut Üner yine rahat durmadı ve bir de çok amaçlı kapalı spor salonu kazandırma çalışmalarına başladı. Bu Cuma temel atma töreni yapacak. Kısmetse kısa sürede bitecek bir proje. Daha sonra da alan içerisinde kafeteryalar, dinlence alanları, futbol sahası ve benzeri çalışmalar sonrasında, 39 ilçe arasında parmak ısırttıracak bir projeye imza atacak. Projenin tamamını gördüğüm için böyle diyorum. 

Kısacası Çatalca Merkezinden tutun da mahallelerin neredeyse tamamına kadar Çatalca Belediyesinin elinin değmediği bir yer yok hizmet bakımından. 

Hükümetten destek alıyormuş! Alsın. Bakanlıklardan hizmet getirtiyormuş! Getirtsin...

Bu ilçeye kim ki helalinden bir çivi çakacak ise bizim ona bir teşekkür borcumuz var. 

Ve ben inanıyorum ki, kısa bir süre sonra Çatalca halkına "ÜNİVERSİTE TEMEL ATMA TÖRENİ" de nasip olacak. " ÖZEL HASTANE TEMEL ATMA TÖRENİ" de nasip olacak. Bu dediğimi yazın bir kenara. Vardır bir bildiğimiz.

Bu arada Mareşal Fevzi Çakmak Mesire Alanının Çatalca Belediyesine Tahsisi tamamdır. Kısa bir süre içerisinde orada da düzenleme çalışmaları başlayacak gibi görünüyor. 

Hiç bir şeyi olmayan bir ilçede yapacak çok işi olanın, gecesi gündüzü olmaz. O sebeple çok değil iki yıl sonrasında Çatalca'yı Çatalca'nın içinde yaşayanlar bile zor tanıyacak ya neyse. 

Yazacak çok şey var aslında. Ama uzun oldu biraz. 

Gelecek günlerde, ilçede ki siyaseti ve siyasileri de konuşacağız. Kimler faal, kimler gayri faal! 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi