Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

Çatalca'da tehlike çanları çalıyor! 

Çatalca bilindiği üzere İstanbul'un suyunu karşılayan derelerin merkezi olan bir ilçe! Son zamanlarda hiç bu derelere baktınız mı? 

Terkos gölünü besleyen Istıranca Dereleri neredeyse kurumuş durumda! Terkos Gölü'nün büyük bir oranda kuruduğunu görebiliyoruz. 

Büyükçekmece Gölünü besleyen en büyük kaynak olan Karasu Deresi İnceğiz'den tutun da Bahşayiş'e kadar olan bölümde tamamen kurumuş görüntüsü içerisinde. 

Büyükçekmece Gölü zaten ilk bakışta " Ben kuruyorum" mesajını veriyor. Ben bizzat gittim ve yerinde gördüm. Bahşayiş Mahallesinde bulunan dere bağlantısından hiç bir şekli ile Büyükçekmece Gölüne su gitmiyor. 

Alibeyköy Barajı ise neredeyse tamamen kurumuş durumda! 

Demek istediğim şu ki; 

Böyle giderse kısa süre içerisinde müthiş bir susuzluk kapımızda olacak...

Hele ki şu pandemi döneminde, suya bu kadar ihtiyacımız varken, susuzluk Corona Virüs Önlemleri bakımından da bizleri fena etkileyecek. Çünkü bu pandeminin en önemli korunma yöntemlerinden bir tanesi " Temizlik"

O sebeple şu an kullandığımız suyun değerini çok iyi kavramalı ve mümkün olduğunca israf etmemeliyiz..

Çatalca'da Corona! 

İlçemizde de diğer her yerde olduğu gibi Corona Virüs vakaları mevcut. Hem Covid-19 tanısı konulan kişiler, hem de yakın temaslı olan kişiler ile ilgili Çatalca Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş geçtiğimiz gün sosyal paylaşım sayfasından bir uyarıda bulundu. "Sokağa çıkmayın" mesajı verdi. 

Özellikle son günlerde bu anlamda ciddi şikayetlerin geldiği bariz ortada. Ancak şu da bir gerçek ki, Kaymakamlık koordinesinde tüm mahallelerimizde Covid-19 sebebi ile izolasyon durumunda bulunan vatandaşlara yönelik hemen hemen hergün evlerinde ziyaret edilip, bir şeye ihtiyaçları var mı, yok mu? Durumları nedir? Şeklinde ziyaretler gerçekleştiriliyor. 

Ve tüm mahallelerde, özellikle muhtarlar covid-19 testi pozitif çıkan yada yakın temasta olduğu için evde izolasyona tabi olanları te kte kisim isim biliyorlar. Yani şu anda özellikle mahallelerde Corona Virüs durumunu öğrenmek isteyenler öncelikle sadece muhtarlarımızın dediklerine itimat etsinler. 

Covid-19'lu vatandaşlarımızın tüm bilgileri muhtarlarda bulunmakta. Öyle herkesin sosyal paylaşım sayfalarından yazdıklarından ziyade, muhtar ne diyor ona bakın bence. 

Çatalca Belediye Başkanı! 

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner ile geçtiğimiz gün bir röportaj gerçekleştirdik. 31 Mart 2019'dan bu yana geçen zamanı ve 2024'e kadar Çatalca'yı değerlendirdik. Biz sorduk, o cevapladı. Kısa bir zaman sonra gazetemizde bu söyleşiyi okuyacaksınız. Gelecek açısından projeleri de çok yakından öğrenmiş olacaksınız. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi