Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

Çatalca'da vaka artışı

Pandeminin başlangıcından bu yana en fazla vakalı günlerdeyiz. Ama önce şu ilçe girişimize bir değinelim.

Çatalca'ya gelenler, ilçedeki değişimleri anında görüyorlar. Güzellikleri de, yanlışlıkları da...

Ama her zaman söylediğim gibi, ilk intiba çok önemli. Çatalca'ya giriş ne kadar güzel ve düzenli olur ise dışarıdan gelen de, bu ilçede yaşayan insanlar da daha başka gözle bakacaktır ilçemize...

Çakıl Kavşağı diye adlandırdığımız Çatalca'ya giriş kavşağı şu an içler acısı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Çatalca'ya geliyor diye bir gecede yapılan bir kavşak. O zaman İBB yapmıştı bu alanı. Bugün de İBB'nin Yetki Sahasında. Yani ilk yapıldığı günden bu yana tam bir problem. Kazalar cabası...

Büyükşehir Belediyesi yetki alanında olmadı ne rağmen diyelim ki yapmadı. Çatalca Belediyesi yapsın. Aynen öyle eğer ki İBB Yapmayacak, Çatalca Belediyesi yapsın.

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner bu teklifi Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na götürsün. He İmamoğlu Başkan derse ki " Yok, olmaz burası bizim yetki alanımız" o zaman zaten İBB kendisi yapar. Kim bilir belki de el birliği ile yapılır... ama umudumuz el birliği ile yapılması yönünde.

Pandemi ve Çatalca...

İddia ediyorum, Corona Virus Salgınının başladığı ilk günden bu yana, Çatalca'da gerek vaka sayısı olarak, gerek evde izole dediğimiz yakın temaslı kişi sayısı olarak en yüksek seviyedeyiz. Aldığımız bilgiler de bu yönde. Ancak vatandaşlarımız pandeminin ilk günleri ve sürecinde gösterdiği tedbirli davranışlardan uzaklaşmış durumda.

Gerçekten yayılım şu sıralar çok hızlı. Hastanemizde yatan vakalar da var. Entübe olan hastalar da...

Ben buradan ilçe halkımıza bir defa daha sesleniyorum. Mümkün olduğunca maske, sosyal mesafe ve temizliğe dikkat etmeliyiz. Market, lokanta, cafe yada resmi kurumlar, bankalar gibi yerlerde size hizmet verenlerin maske takmaları konusunda uyarılarınıza devam edin. Karantina da olmadı gerekenlerin dışarıda olduğunu gördüğünüz anda ilçe emniyet müdürlüğü yada 155 Polis İmdat hattına bilgi verin. Gereği devlet tarafından yapılacaktır.

Ancak bilinen ve en çok tarafımıza ulaşan şikayet " Abi test yapıyorlar yarın gel diyorlar. Yada iki gün sonra. O süre zarfında mecburi işimize devam ediyoruz. Sonra pozitif çıkıyoruz. O kadar insan içinde gezmeye mecbur kalıyoruz."

Bir de böyle şikayetler var. Maskeler yerlerde. Bu noktada da dikkat etmek gerekiyor. Unutmayın onları temizleyenlerin de birer ailesi var.

Yani işin özü, sevdiklerinizi, büyüklerinizi, okula gitmek için can atan evlatlarımızı ve en önemlisi kendi sağlığınızı da düşünüyorsanız, önlemlerinizi had safhaya çıkartın...

Başkan Üner Ankara'da...

Belediye Başkanı Mesut Üner'in Ankara'ya her gidişi ilçe adına yeni bir hizmetin müjdecisi oluyor. İnşallah bu Ankara dönüşünde de ilçemiz adına güzel haberler ile döner.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi