Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

Çatalca hayal kurmalı

Birkaç gün önce Ankara'da açık

Çatalca tüm Türkiye'nin Mübadele Noktasında en büyük nüfusuna sahip ilçesi... Belediye Başkanı Mesut Üner bile Mübadil Torunu!

Yalıköy, Ormanlı ve Karacaköy (Evcik) Plajları deniz ve kumsal turizminin ormanla birleştiği, milyonlarca nüfuslu dibimizdeki metropolün yüz binlerini her hafta sonu çekebilecek güzelliklere sahip alanlarda çadır ve karavan turizmi...

Milattan Önce 300 Yılına dayanan tarihi ile İnceğiz Mağaraları ve Mesire Alanında yine tüm İstanbul'u çekebilecek Lavanta tarlaları ve alan içerisindeki yöresel ürün pazarları...

Su Kemerleri, Anastasia Surları, Göl, Orman gibi bölgelerde yapılabilecek yürüyüş parkurları ile gezi turları...

İşin aslı şu ki;

Bu ilçede bu ilçe halkının ekmeğine ekmek katacak bir şeyler yapılabilmesi için öyle çok büyük projelere ihtiyacımız yok he! Yukarıda yazdıklarımın hiç birisi hayal de değil. Gerçekleştirilmesi çok zor işler değil.

Ama bunun için öncelikli olarak Belediye Başkanı Mesut Üner'in hayallerine ortak olmak gerekiyor. Yani bu ilçe için sadece bir kişinin hayal görmesi ile o hayallerin gerçekleşmesi mümkün değil.

1950'li yıllara gider isek , aynı anda aynı hayali görmeye başlayan insanlar sayesinde HALK EĞİTİM MERKEZİ, 1960'lı Yıllarda ÇATALCA LİSESİ yapılabilmiş mesela. Yine aynı ruh ile ÇATALCA STADI... Yine aynı birliktelikler ile ÇATALCA BELEDİYE İŞ HANI...

Bu ilçede sadece bir kişinin iteleyip, dürteklemesi ile bir şeyler olmaz. Herkes taşın altına elini koyabilmelidir.

Mesela en basiti, Üniversite Alanı Lejantı işlettik Çatalca İzzettin Mahallesi Planlarına! “Oley Üniversite Geliyor” deyip havalara uçtuk. Peki kaç kişinin bu ilçeye üniversite gelmesi için çabaları var? Ya da kaç siyasinin?


 

Peki Üniversite gelecek mi?

Kimseyi kandırma düşüncesi hiç beslemedim içimde. Yine kimseyi kandırmayacağım. Kendimi de! Ancak Çatalca'ya bir Üniversitenin gelmesi şu an için mümkün değil. Hele ki bir devlet üniversitesinin. Devletin imkanları şu an malum. Aynı şekilde vakıf üniversiteleri de... Ama bu ilçeye üniversitenin gelebilmesi için ilk adımlar çok önemli. Bir bebek bile yürümeden önce, yuvarlanmaya, sonra emeklemeye, en sonunda da bir yerlere tutunarak yürümeye başlar. Yürümek ve pıtır, pıtır koşması bile bir sürece bağlıdır. Kimse 5 ayda, 12 ayda bir üniversite müjdesi beklemesin.

Peki şu ana kadar ki çabalarınız ne? Bunu soracaksınız elbet. Üniversitenin bir ayağını bu Çatalca'ya attırabilmek. Üniversiteler ile projelere imza atmak önce Çatalca olarak. Yuvarlanma süreci yani. Emekleme noktasına gelindiğinde ise bir Enstitü mesela! Ardından İstanbul'un içerisinde bir Fakülte veyahut bir kampüs kurulmak istendiğinde ilk adres olabilmek.

Ama bu noktaya gelene kadar Çatalca'ya bir şeyler katmak zorundayız. İlçemizin ismini tüm İstanbul'a duyurmak zorundayız. Çatalca'nın isminin sadece emlak ile, hayvan ölümleri ile, yada falanca ceset bulundu haberleri ile anılmasından ben bir hayli bıktım.

Düşünsenize, bir tv programında, sadece bir replikte geçen “ Çatalca'dan arsa al, arkana yaslan” cümlesi bile bu ilçede ayrı bir heyecan yaratıyor ise “ Çatalca'da falanca enstitüsü” cümlesinin neler yaratabileceğini sizler hayal edin.

Ben bu ilçe halkını, bu ilçe ile ilgili hayal kurmaya davet ediyorum. Yüz binlerce hayal kuralım. Yüzlercesini, hatta ve hatta onlarcasını bile hayata geçirebilir isek, Çatalca'nın nelere sahip olacağını düşünemiyorum.


 

Ve Süleyman Kolcuoğlu!


 

Çatalca'da son zamanların en revaçtaki konularından bir tanesi olması gereken CHP İlçe Başkanlığı seçimi... Ama değil! Ciddi değil. Büyük bir çoğunluk Mimar Mehmet Çoban'ın ilçe başkanlığını aldığını düşünmesi kimseye ilginç gelmesin.

Ama Mehmet Çoban'a karşı kaybeden tarafın Süleyman Kolcuoğlu ismini bir hayli telaffuz etmeleri de ayrıca bir ilginçlik. “CHP Çatalca Mavi Listede Birleşti” cümlesi ile yola çıkanlara bakıyorum da, şimdi kurdukları tüm ittifaklara rağmen başarısız olunca “Süleyman Kolcuoğlu İlçe Başkan Adayı Olmalı” diye telaffuzlarda bulunuyorlar.

İyi de be kardeşim, Halil Gök ilçe başkanı olsun diye kendinizi yırttınız. Şimdi Süleyman Kolcuoğlu gelsin de sizi mi kurtarsın!

Bunlar başkan adayı değil, kendilerine Süperman arıyor. 2000'li yıllarda olduğu gibi...

Kaldı ki, delege seçimi öncesi neredeydiniz? He Süleyman Kolcuoğlu bu telaffuzlara bakıp aday olur mu? İlçe Başkanlığı , Kayyum İlçe Başkanlığı ve İBB Meclis Üyeliği yaptığı süreçlere baktığımda ben bu tür tekliflere kapalı olduğu kanaatindeyim. Ancak siyaset bu, hiç de belli olmaz.

Peki Süleyman Kolcuoğlu oldu ki aday oldu? Ne olur? Vallahi çetin ceviz bir ilçe başkanlığı seçimi olur.

He diğer üçlü ittifakın adaylarına da seslenmek istiyorum, hele hele delege seçimlerinde tokat gibi cevap alanlara da...

Beyler, sizden artık olmaz! Aman ha hele hele mevcut ilçe başkanı aday olursa...

Mehmet Çoban güle oynaya, güle oynaya...

lamalarda bulunan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İngiltere, Almanya, Fransa ve şahsım dörtlü zirve yaptık" dedi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi