Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

Çatalca için çok önemli...

Çatalca’da genelde insanlar Belediye Başkan adaylarına oy verir ya hani, aslında bana göre meclis üyeleri en az belediye başkanı kadar önemlidir. 

Nedenlerini isterseniz sıralayalım… 
Yasaya göre iki tane başkan yardımcısı meclisten seçilir ve bu iki kişi, birisi mesela teknik başkan yardımcısı Erhan Güzel, bir diğeri ise idari başkan yardımcısı Ufuk Akın ya hani… He işte belediyenin neredeyse tüm sorumlulukları bu iki kişiye verilir. Tabi bu tercih meselesi. Geçtiğimiz dönemlerde İsmail İp’in teknik başkan yardımcısı devlet memuru kadrosundan kimi zaman Fehmi Akyüz, kimi zaman da Adem Serezli olmuştu. 
Şimdi nereye geleceğim. Bu iki başkan yardımcısı Başkanın belediye kadrosunun ekip başları olacak. Bunları uyaracak, telkinde bulunacak, yanlıştan çevirecek kişiler meclis üyeleridir. Belediye ekibi içerisinde olmayan meclis üyeleri gerek grup toplantılarında, gerekse meclis salonunda sus pus olduğu sürece, halkın taleplerini ne kadar yönetime iletebilir?
“Kim dinliyor ki bizi” diyenleri şimdiden duyabiliyorum. Tut ki seni dinlemiyorlar, konuşacaksın. Susmadan, yılmadan… Meclis salonunda bile yanlış gördüğün konularda söz alacaksın. Ben biliyorum 5 yıldır o sıralarda oturup da ağzından tek bir kelime dahi çıkmamış olan meclis üyelerini… 
Tabi bu iktidar kanadı idi. Bir de muhalefet kanadı var. Gündemde olan konuları siyasi ranta çevirip ardından o konular ile ilgili ağzını bıçak bile açmayan kişilerimiz var mesela! Onlar öyle meclis üyeleri ki kendi işleri çözülene kadar muhalefetler… Sonra ara ki bulasın. 
Mesela! 
İmar Barışı Kanunu var. Tamam! Ulan bizde ki İmar Barışı değil, resmen savaşı haline döndü be! Bir tek Allah’ın kulu da çıkıp aylardır devam eden bu kaçaklar ile ilgili tek bir kelime kurmuyor mecliste. Demiyor ki “Çatalca’da imar açıldıktan sonra, yapılan toplam konut sayısı ile imar barışına sokulmaya çalışılarak yapılan kaçak yapı sayıları nerede ise birbirine denk hale geldi. 
AK Partili Meclis Üyesi arkadaşların neden sesinin çıkmadığını merak edenleriniz var mı hiç? Acaba kendileri de imar barışına sokulmak üzere kaçak yapı yapanlar içerisinde olmasın sakın? Soruyorum buradan, herhangi bir tanenizin var mı böyle bir yapısı? CHP sıralarında oturan bazı meclis üyelerinin şu an devam eden inşaatları varmış mesela! Başkan Yardımcısıyım diye gezen bazılarının ise mahallerindeki kaçak yapı sayısı neredeyse o mahalledeki var olan yapı sayısına eşit hale gelmiş. Mahallelerde resmen imar Barışı Kıyameti kopuyor. Yerel Belediyenin bu konuda ne kadar yaptırımı olabilir sizce? Çanakça bir felaket! Kabakça ona keza! Tüm mahallelerde çatırtı kopuyor. En iyi işleri de belediye müteahhitleri yapıyor. Yani belediyeye iş yapan müteahhitler köşe! Peki buna kim “ DUR” diyecek?
Açıkça söyleyeyim ki, Kaymakamlığın yaptığı uygulamayı da kimse hiçbir tarafına takmadı! Çatır çatır Çatalca Kaçak Kent Oluyor! Turizm kentiymiş! Eğitim Kentiymiş… Hadi ordan be! Çatalca olsa olsa artık Kaçak Yapı Kenti olur! 
Ben bu ilçede görev yapan herkesi göreve davet ediyorum. Siyasilerin her birisini kenara koydum artık! Kent Konseyi Başkanı Ahmet Rasim Yücel ! Ayıptır sorması bu konuda neden tek bir cümle kelam etmez?
Bahane hazır “Köylümüz yıllar sonra ev     yapıyor” 
Nah köylü yapıyor! 
Ulan koca fabrikayı dikecek para nerde köylüde? Kimi kandırıyoruz? Kendimizi mi, Çatalca     halkını mı? 
Fabrikalar, oteller, yazlık evler… 
Şimdi de bu kadar kaçak yapıyı yasallaştırmak için çabalayan mimarlar var! Onlara da helal olsun. 
Sizin anlayacağınız herkes paranın, kazanacağı üç kuruşun, dikeceği iki üç katlı binanın… Derdine düşmüşken, kim takar Çatalca’yı! 
Tarım arazileri talan olmuş kimin tikinde… 
Onun için beyler, hanımlar meclis üyeleri çok önemli! O sıralarda bu cümleleri telaffuz edebilecek yüreğe sahip, hiç bu işlere bulaşmamış meclis üyeleri çok önemli!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi